ΤΟ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του Κ.Κ.Ε με την ευκαιρία της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χαιρετίζει όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων του νομού μας.
Χαιρετίζει εκείνες που απεργούν με τα σωματεία τους, που παίρνουν μέρος στο γυναικείο ταξικό κίνημα δυναμώνοντας την ταξική αλληλεγγύη για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των λαϊκών οικογενειών του Νομού, τα οποία οξύνθηκαν λόγω του καταστροφικού σεισμού στο νησί μας.
Η Τ.Ε Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δήμο, διότι έχουν αρνηθεί επανειλημμένα τις προτάσεις – παρεμβάσεις – πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης.
Οι δικές τους προτεραιότητες είναι η ικανοποίηση του κεφαλαίου, οι ιδιωτικοποιήσεις δομών, προτεραιότητες που βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, εφόσον ακόμη δεν έχουν ληφθεί μέτρα αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία και επικρατεί μια προσπάθεια εξωραϊσμού για να μη πληγεί το «τουριστικό προϊόν» της Κεφαλονιάς, προτεραιότητες που έχουν αφήσει στο έλεος τους ηλικιωμένους των λαϊκών στρωμάτων, καθώς δεν έχει επιλυθεί ακόμη το ζήτημα της στέγασής τους, προτεραιότητες που αφήνουν τις λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν από το σεισμό χωρίς στέγη, πετώντας τους ψίχουλα ως αποζημιώσεις.
Η Τ.Ε Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες του Νομού να βγάλουν συμπεράσματα και να μετατρέψουν την οργή από τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν αυτές και οι οικογένειές τους καθημερινά, σε κριτήριο ψήφου στις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές- Δημοτικές Εκλογές.
Γιατί κανένα από τα δεινά που ζουν δεν γεννήθηκαν στο κενό, είναι όλα επιταγές της Ε.Ε, των μονοπωλίων , των κομμάτων τους, των κυβερνήσεών τους, των εκφραστών τους σε κεντρικό,τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Γιατί η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με εργατική – λαϊκή εξουσία είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος και είναι η μόνη συνεπής ρεαλιστική γραμμή αντίθεσης στην Ε.Ε. Ήταν το μόνο κόμμα που αντιτάχθηκε εξαρχής, προειδοποίησε και αποκάλυψε όταν όλοι οι άλλοι έταζαν ότι η Ε.Ε. είναι παράδεισος για τους λαούς.
Γιατί σήμερα χρειάζεται εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Ο λαός να διαχωριστεί από το κεφάλαιο, τα κόμματά του, τις κυβερνήσεις του, την εξουσία του, τις τοπικές αρχές καθώς και τις διακρατικές συμμαχίες, να συγκροτήσει τη δική του δύναμη, που σήμερα θα δίνει τη μάχη της αντίστασης και αντεπίθεσης με βάση τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο για να έρθει ο λαός στην εξουσία. Γιατί το ΚΚΕ δίνει όλη του τη δύναμη σε αυτή τη μάχη.
Γυναίκα της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας, μόνο στον οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων κατακτιούνται δικαιώματα για εσένα και την οικογένειά σου.
Σπάσε τις αλυσίδες του φόβου και της υποταγής. Κάνε την εμπειρία και την οργή σου δύναμη αντίστασης και πάλης!

