Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 15, 2021

Scroll to top

Top

ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!!!

ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!!!
KefaloniaNews

Όπως ενημερώνει η εταιρία IONIAN FERRIES, τα δρομολόγια της γραμμής από και προς Πάτρα διεκόπησαν προσωρινά, από 1/11/2013, ενώ το Σάββατο 2/11/2013 θα εκτελεστεί το δρομολόγιο Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς – Βαθύ Ιθάκης, με αναχώρηση από Κυλλήνη στις 08:00 (για να έρθεις Ιθάκη πρέπει να φύγεις από Αθήνα στις 3 τα ξημερώματα!!!) και αντίστροφα, με αναχώρηση από το Βαθύ προς Πόρο και Κυλλήνη στις 12:30. Την Κυριακή 3/11/2013 το δρομολόγιο μετατρέπεται σε Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλονιάς-Πίσω Αετός Ιθάκης, με αναχώρηση από Κυλλήνη στις 10.00. Το αντίστροφο δρομολόγιο αναχωρεί από Πισαετό στις 12:50.

–           Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως: 08:00 π.μ. – Αναχώρηση από Κυλλήνη – 11:00 π.μ Άφιξη στο Βαθύ Ιθάκης 12:30 μ.μ  – Αναχώρηση από Βαθύ – 15:45 μ.μ Άφιξη Κυλλήνη. Από αύριο Σάββατο 02/11 τα δρομολόγια θα εκτελούνται, όπως ανακοινώθηκαν, δηλαδή Κυριακή, Δευτέρα και Παρασκευή. Έτσι γι αυτή την εβδομάδα το ΙΟΝΙΣ θα αναχωρήσει από το λιμάνι για Πόρο- Κυλλήνη  Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 12:30 μ.μ. Τα δρομολόγια ισχύουν ΜΟΝΟ για το Σαββατοκύριακο και αναμένουμε νέα ανακοίνωση για το τι θα ισχύσει από Δευτέρα 4/11/2013.

–           Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κώστας Κακουράτος, από αύριο Παρασκευή και για λίγες μέρες ακόμα  το ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του όπως τα  ξέραμε και προς Πόρο και  προς Αργοστόλι. Η Ionian Ferries δεν φαίνεται τουλάχιστον την 1/11 να βάλουν το δρομολόγιο  Ιθάκη-Σάμη – Κυλλήνη. Τουλάχιστον δεν έχουν ενημερώσει σχετικά το ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγιά της από και προς Πόρο – Κυλλήνη συνεχίζονται όπως τα ξέραμε. Λεωφορείο  ΚΤΕΛ από Ληξούρι – Σάμη –Πόρο. Μέχρι να αποκατασταθούν τα δρομολόγια από Σάμη προς Κυλλήνη το ΚΤΕΛ θα εξυπηρετεί όσους θέλουν να ταξιδέψουν με λεωφορείο που θα ξεκινάει το πρωί από Ληξούρι, θα πηγαίνει Σάμη και μετά Πόρο για να επιβιβαστούν στο φέρυ.

–           Το ίδιο όμως δεν βάζει λεωφορείο στη γραμμή Αστακός-Αθήνα ώστε να έχει ανταπόκριση με το ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ούτε ξεκινάει το πρωί από την Ιθάκη ως όφειλε μιας και λέει ότι εξυπηρετεί τους Θιακούς.

–           Περίμενε στο παρά 5΄ να βάλει την υπογραφή του για τα δρομολόγια του Νοεμβρίου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και η απόφαση του αυτή να αφορά μόνο για τα πλοία της Κοινοπραξίας. Όλοι περίμεναν, χθες, με μεγάλη αγωνία την απόφαση του κ. Βαρβιτσιώτη για τα δρομολόγια που θα ισχύσουν από σήμερα, καθώς τα προηγούμενα ίσχυαν μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Αν δεν το έκανε υπήρχε ο κίνδυνος είτε να μην εκτελεστούν δρομολόγια, είτε να δινόταν μια σιωπηλή παράταση.

–           Είχαμε και τη «είσοδο» στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης του πλοίου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.  Άλλες θέλουν τον Υπουργό να έχει προσφύγει στο νομικό σύμβουλο του Υπουργείου για το θέμα. Άλλες να έχει ήδη υπογράψει για την ένταξη του συγκεκριμένου πλοίου στη γραμμή, αλλά ο όγκος των σημάτων προς τα Λιμεναρχεία να είναι εκείνος που καθυστερεί την ενημέρωση της λιμενικής αρχής. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε, χθες, ήταν πως οι 30 τηλεφωνικές γραμμές που διαθέτει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν σταμάτησαν να χτυπούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τους υπαλλήλους να μην ξέρουν τι να πουν στους αγανακτισμένους πλοιοκτήτες, αλλά και στα Λιμεναρχεία.

–           Πάντως χθες το βράδυ ήρθε στο Λιμεναρχείο Ιθάκης σήμα που έλεγε ότι σήμερα θα γινόταν δρομολόγιο από Ιθάκη προς Πόρο-Κυλλήνη, σήμερα το πρωί άλλο σήμα ακύρωνε το χθεσινό…. Της Συγκοινωνίας το κάγκελο δηλαδή!!!

–           Σε ότι αφορά τους τοπικές Αρχόντισσες η μεν Δήμαρχος Ιθάκης κούναγε το μαντήλι από το Άντρι βλέποντας το ΙΟΝΙΣ να κατευθύνεται προς Ζάκυνθο και η Περιφερειακή Σύμβουλος, χθες το απόγευμα σχεδίαζε καταλήψεις «εκ του μακρόθεν», παρουσία φωτορεπόρτερ και κάμερας,  μιας και οι Λιμενικοί δεν την άφησαν ούτε καν να μπει στο ΙΟΝΙΣ!!!

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Υ.Γ. ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

1.         Δεν φτάνει που μας εγκαταστήσατε το πλοίο της γραμμής Αυγουστιάτικα στο λιμάνι του Βαθέως με αποτέλεσμα να χάσουν οικονομικά οι επαγγελματίες οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, αλλά όσοι εκφράσουν διαφορετική άποψη από τη δικιά σας, τους απειλείται ότι θα τους καταγγείλετε εις την υπηρεσία τους αν τυχαίνει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αν όχι τότε τους απειλείται ότι θα τους «τυλίξετε σε μια κόλλα χαρτί». Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά είναι σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. – ΦΕΚ Β’ 1650/2013!!!!

2.         Και επειδή και εσείς κυρά δασκάλα μιλήσατε για παραπλανητικά και τα ψευδή δημοσιεύματα στο ithacanews και τα οποία «έχουν πρόθεση να παραπλανούν τους δημότες του νησιού», ναι απαγορεύσατε την εκδήλωση της «Ριζοσπαστικής Κίνησης» , του ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχολειθείτε σοβαρά με το θέμα μας ανακοινώνατε ως Πρακτορείο εισιτηρίων τα δρομολόγια!! Εξάλλου όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή σας «η δήμαρχος έχετε υποχρέωση να τηρείται τη νομοθεσία και ειδικά σε ό, τι έχει σχέση με την παραχώρηση δημοτικών χώρων, σεβόμενη τον σκοπό που κατασκευάστηκαν και την αντικειμενική διάθεσή τους για χρήση από τους πολίτες».  Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και τη Δήμαρχο Ιθάκης να μας μιλήσει για νομιμότητα. Έλεος!!!!