Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | January 20, 2025

Scroll to top

Top

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου.
KefaloniaNews

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Πάντα μια συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συζήτηση χρήσιμη, γόνιμη και αυτή η ανταλλαγή απόψεων μας βοηθά να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση και να μπορούμε να προχωρούμε στην υλοποίηση των όσων σχεδιάζουμε».

Ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ερωτηθείς από δημοσιογράφο  αν θεωρεί ότι υπάρχει προοπτική μετά τις εκλογές στην Τουρκία να γίνει πιο εποικοδομητική η στάση της Άγκυρας, υπογραμμίζοντας μάλιστα στην ερώτηση του ότι φαίνεται πως οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις είναι ασύμβατες, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Η μέχρι σήμερα  πορεία της Άγκυρας δεν μας έχει δείξει κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω, να ελπίζω και εύχομαι ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η αλλαγή στάσης, αλλά εμείς πρέπει ουσιαστικά να κάνουμε τη δική μας δουλειά, να έχουμε τον δικό μας σχεδιασμό και να προσπαθούμε με τα επιχειρήματα που έχουμε να πείσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη».