Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 20, 2021

Scroll to top

Top

Στις καλοκαιρινές δραστηριότητες της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης συμμετείχαν 840 μικρά παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.

Στις καλοκαιρινές δραστηριότητες της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης συμμετείχαν 840 μικρά παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.
KefaloniaNews

Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου συμμετείχε και φέτος με 20 δράσεις στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Future library, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», με τίτλο: «Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι παιδιά – στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».

Σκοπός  αυτών των δράσεων  ήταν  να εξοικειωθούν τα παιδιά,  με τον φιλόξενο και μαγικό χώρο της βιβλιοθήκης μας και μέσα από μια σειρά δημιουργικών δράσεων,  να ανακαλύψουν νέες μορφές έκφρασης και διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης!

Στις καλοκαιρινές αυτές δραστηριότητες συμμετείχαν 840 μικρά παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.

Η πραγματοποίηση του προγράμματος στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά των εμψυχωτών – εθελοντών – εκπαιδευτικών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και  τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό, οι οποίοι είναι:

Η δασκάλα ειδικής αγωγής Αφροδίτη Μπάνη, η θεατροπαιδαγωγός Καλλιόπη Λιοσάτου και ο μουσικός-εκπαιδευτικός Δημήτρης Σμαϊλος στην κιθάρα, η συγγραφέας και καθηγήτρια Γερμανικής φιλολογίας & Ιστορίας της τέχνης Doris Wille, ο φρεφονηπιοκόμος και σκιτσογράφος Αποστόλης Χαλκιόπουλος, η συγγραφέας & πτυχιούχος ιστορίας ελληνικού πολιτισμού Αναστασία Κουρουπού και ο Γαβρίλης Μαντέλης στην κιθάρα, ο δάσκαλος ειδικής αγωγής Ιορδάνης Γεμενετζής, ο απόφοιτος τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου με κατεύθυνση αισθητική, φιλοσοφία και σημειογραφεία της μουσικής Κώστας Φραντζής και ο διπλωματούχος τρομπονίστας Μάκης Βαγγελάτος, η καθηγήτρια φυσικής Αγωγής & αθλητισμού Κατερίνα Μπαλτσαβιά, η περιβαλλοντολόγος με ειδίκευση στην θαλάσσια βιολογία & προστασία άγριας πανίδας & χλωρίδας Αλεξάνδρα Στελλάτου, η καθηγήτρια φυσικής Αγωγής & αθλητισμού και ανθρωπολόγος χορού Βαρβάρα Κοσμάτου, ο εικαστικός – θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος, οι εξωτερικοί συνεργάτες Αικατερίνη Μαυροδειδή και Βαγγέλης Κτιστόπουλος και η εθελόντρια και απόφοιτος του τμήματος δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας Ανδριάνα Ανυφαντή.

Ευχαριστούμε επίσης, το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ», το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και την υπεύθυνη κ. Στέλλα Κατσούρη, το καλοκαιρινό camp του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, τη νηπιαγωγό κυρία Γιούλα Οικονόμου με τα παιδιά απ το νηπιαγωγείο Μεταξάτων, την καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας κυρία Ερασμία Μαρκάτου, τον κύριο Γεράσιμο Κοκκόση με τα παιδιά της Β΄ τάξης του δεύτερου δημοτικού σχολείου Αργοστολίου και όλους τους γονείς των μικρών μας φίλων που μας εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας»  για την παρουσία τους.

Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους καταστηματάρχες της πόλης μας για την προσφορά  γλυκών και αναψυκτικών,  που προσφέρθηκαν στα παιδιά και συγκεκριμένα:  Το κατάστημα ΑΒ food market – ΕΜΠ. Κέντρο Κοκκύλια ΕΠΕ, το super market Σταμούλης Κυρ. & ΣΙΑ ΟΕ, το κατάστημα Αφοί Γαλιατσιάτου ΟΕ, την αρτοποιεία – ζαχαροπλαστική Σπαθής, την εταιρεία ΣΤΑΘΑΤΟΣ ΑΕ, το ζαχαροπλαστείο Premier – Βαγγέλης Κονάδης. Επίσης ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία «Γ. Δουλγεράκης και ΣΙΑ Ε.Ε. αγροεφόδια – pet shop» στο Αργοστόλι, για την χορηγία των σπόρων και των γλαστρών!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού για την προβολή, δημοσίευση και κάλυψη όλων των εκδηλώσεών μας!

Τέλος ευχαριστούμε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία  «future library» για την υποστήριξη και τη συνεργασία με τη βιβλιοθήκη μας και την ενίσχυσή της μέσα από το πρόγραμμα με 130 νέους τίτλους παιδικών βιβλίων, ενός  πολυμηχανήματος, μιας οθόνης προβολής, ενός Βιντεοπροβολέα και όλης της απαραίτητης γραφικής ύλης για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Για το Κ.Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

+Ο ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ