Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | February 14, 2025

Scroll to top

Top

Να σταματήσει η σφαγή των παλαιστινίων από το Ισραήλ με τη συνδρομή των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Να σταματήσει η σφαγή των παλαιστινίων από το Ισραήλ με τη συνδρομή των ΗΠΑ και της ΕΕ.
KefaloniaNews

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Οι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, η διαφαινόμενη εισβολή στα Παλαιστινιακά Εδάφη, οι εκατόμβες μικρών παιδιών και αμάχων, πραγματοποιούνται με την κάλυψη και την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), όπως και οι υπόλοιπες των μελών της ΕΕ, αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Κάνουν μαζί στρατιωτικές ασκήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το χέρι των δολοφόνων έχει τη συνδρομή της δυτικής τεχνογνωσίας – και όχι μόνο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη του κλάδου των εκπαιδευτικών των νησιών μας προς τον παλαιστινιακό λαό. Τα σχέδια για τη νέα – ευρεία μέση ανατολή, με τα οποία σχετίζονται άμεσα οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη, δεν θα αφήσουν σε ησυχία όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν – με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.

Απαιτούμε:

  1. Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
  2. Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
  3. Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
  4. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  5. Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αργοστόλι 11/07/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας