Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 25, 2022

Scroll to top

Top

Μεθεόρτια και προεόρτια: “ο λαός ψηφίζει αυτό που του ταιριάζει”. Από το ithacanet.gr

Μεθεόρτια και προεόρτια: “ο λαός ψηφίζει αυτό που του ταιριάζει”. Από το ithacanet.gr
KefaloniaNews
 • ο λαός ψηφίζει αυτό που του ταιριάζει” είναι φράση από την ανακοίνωση του Καλαφάτη. Όταν ήμουν μικρός και άβγαλτος, κάθε φορά που οι επιλογές μου έχαναν, την έλεγα κι εγώ. Ως ότου έμαθα πώς παίζεται το παιχνίδι. Ως ότου έμαθα ότι δεν έχω το “αλάθητο” και δεν είμαι ανεύθυνος για όσα συμβαίνουν.
 • Σήμερα, θα κάνουμε, φωναχτά, κάποιους συλλογισμούς. Για να περνά η ώρα. Παρακαλούμε να μη τους πάρει κανείς “τοις μετρητοίς”.
 • Όλα τα ψηφοδέλτια που έμειναν έξω από το δεύτερο γύρο δηλώνουν “απουσία επιλογής” και ψήφο “κατά συνείδηση”. Όλα εκτός από τους Φι.Κ.Ο., οι οποίοι προτείνουν να ψηφίσουμε το “μη χείρον βέλτιστον”, χωρίς να λένε ποιο είναι αυτό. Από επαφές με κάποια μέλη του συνδυασμού, ακούσαμε ότι θα ψηφίσουν Μιχαλάτο. Εμείς δεν λέμε ότι αυτή είναι η “υπόγεια γραμμή”, αφού δεν το λένε οι ίδιοι.
 • Πίσω από τις ανακοινώσεις ουδετερότητας κρύβονται “υπόγειες γραμμές”. Δεν τις έχουμε εντοπίσει όλες. Χωρίς την ύπαρξη αντίθετων “υπόγειων γραμμών”, ο Παρίσης έχει μεγάλο πλεονέκτημα.
 • Πίσω από τις “επίσημες” γραμμές παίζονται και οι προσωπικές και οι πολιτικές σχέσεις.
 • Μεταξάς και Ζαπάντης δεν έχουν μιλήσει, αλλά ισχύει το “τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια“. Γνωρίζουμε έναν εκ των προβεβλημένων παλαιών δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, που θα κινηθεί διαφορετικά από αυτούς. Πώς να πεις όνομα, όταν ο ίδιος με άνεση θα το διαψεύσει;
 • Ήδη, ο Καλαφάτης, ορθώς, εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση για τη στάση του στο δεύτερο γύρο: Διέψευσε κάθε τι που λέγεται. Και, χωρίς να γνωρίζει αυτά που γράφουμε, τα προλαβαίνει.
 • Ο Φόρτες, με τόσες κόντρες που έκαμε με τον Σπύρου, δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό από ψήφο στον Γαλιατσάτο. Για τον Δήμο δεν πρόκειται να πει κάτι, αλλά οι παλιές φιλίες τι θα απογίνουν; Να θυμίσουμε ότι επί 3,5 χρόνια απέφευγε τις κόντρες με τον Παρίση; Αναζητείστε τα κείμενα του.
 • Με τόσες κόντρες με τον Παρίση, τι θα μπορούσε να ψηφίσει ο Ρουχωτάς; Ο Φραντζής θα ξεχάσει τον Μιχαλάτο και όσα έπαθε; Και ούτω καθ’ εξής.
 • Η αίσθηση μας είναι ότι η πλειοψηφία του σκληρού πυρήνα των παλαιοδημάρχων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχθούν αυτόν που τους πέταξε από το δεύτερο γύρο. Με τον Παρίση έχουν να μοιράσουν λιγότερα και να μοιραστούν μια κεντρική συγκυβέρνηση.
 • Υπάρχει , όμως, και το “νεοδημοκρατικό” κομμάτι της “Ενωμένης Τετράπολης” (περίπου 6%), που δύσκολα θα επιστρέψει στην “κοιτίδα” του. Στους “κομματικούς εμφύλιους” τα πάθη είναι μεγάλα και το έχουμε ζήσει στο παρελθόν.
 • Υπάρχουν, βέβαια, και οι “Ριζοσπάστες Ξανά”. Ανακοίνωσαν κι αυτοί ότι “δεν έχουν επιλογή”. Αποτελούν την μεγάλη “δεξαμενή” από όπου ο Μιχαλάτος περιμένει να αντλήσει την κάλυψη της διαφοράς από τον Παρίση. Ακούμε, όμως και άλλα.
 • Το πιο “εξωφρενικό” και απίστευτο κυκλοφόρησε από χείλη “Μιχαλατικών”: “Ο Γαλιατσάτος στηρίζει Παρίση“!!! Δεν νομίζουμε ότι ο Θόδωρος θέλει να “αυτοκτονήσει”, κάνοντας κάτι τέτοιο.
 • Τη δική μας προσωπική θέση την έχουμε πει: Δεν ψηφίζουμε κάθε είδους “συγκυβέρνηση”. Σε αυτή τη θέση συμπεριλαμβάνεται και η αποχή ή το λευκό. Με την ελάχιστη ικανότητα που μας έχει απομείνει για λογικούς συλλογισμούς, νομίζουμε ότι η πλειοψηφία όσων από τους “Ριζοσπάστες” ψηφίσουν θα κινηθούν προς Μιχαλάτο. Πόσοι, όμως;
 • Έχει δίκιο ο Μιχαλάτος , όταν λέει: Το 70% των ψηφοφόρων δεν ψήφισε τον σημερινό δήμαρχο.
 • Με τα τόσα συν και πλην και τις τόσες αλληλοσυγκρουόμενες διαρροές, δεν κάνουμε πρόβλεψη. Όλα είναι ανοιχτά.
 • Στη χτεσινή σύναξη του ψηφοδέλτιου “Ριζοσπάστες ξανά” μπήκε, από κάποιους, το θέμα της υποστήριξης στον Γαλιατσάτο. Η πρόταση απορρίφθηκε, ως “εκτός θέματος”. Εντός θέματος, όμως, είναι το τι θα κάμουν όλοι αυτοί οι “καθαρόαιμοι αντιμνημονιακοί” των “Ριζοσπαστών”, που στον πρώτο γύρο δεν ψήφισαν Γαλιατσάτο.
 • Η μεγάλη ελπίδα του Γαλιατσάτου λέγεται Καλούδης και το 18% που έλαβε -και τον έφερε δεύτερο- στην Κέρκυρα. Η ανακοίνωση του Καλούδη στέκεται, κριτικά, απέναντι στον Θόδωρο ενώ είναι κάθετη απέναντι στον Σπύρου. Εμμέσως, πλην ασαφώς, προτείνει Θόδωρο.
 • ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην περιφέρεια; Γράψτε Χ.
 • Υπάρχει, όμως, και η Χ.Α. Η κόντρα πάνω στο θέμα, όπως εμφανίζεται από χτες στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν ευνοεί τη ΝΔ. Έτσι οι “αναλύσεις” περί “φασιστών” και “ναζιστών” ψηφοφόρων μένουν μετέωρες.  “Εθνικιστής” και  “αντιμνημονιακός” δεν είναι, πάντα, έννοιες αντίθετες. Η συντριβή της ΝΔ βολεύει τη Χ.Α. και το τι θα επικρατήσει στην πλειοψηφία αυτών των ψηφοφόρων δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζουμε.
 • Η πλειοψηφία των ψήφων των Γκερέκου, Άνθη και Δεσύλα, είτε το θέλουν οι ίδιοι είτε όχι, πάνε στον Σπύρου. Αν και υπάρχουν οι “αντιμνημονιακοί” του Άνθη και του Καλούδη, που θα κινηθούν προς Σύριζα, υπάρχει μια μεγάλη μαύρη τρύπα που λέγεται “Κερκυραϊκή εντοπιότητα”.
 • Ο Σύριζα δεν το έλαβε υπόψη του και μπορεί να το πληρώσει. Ενώ έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει το Δήμο Κερκυραίων κινδυνεύει, εξ αιτίας αυτής της επιλογής, να χάσει την Περιφέρεια. Και αυτό θα είναι άδικο, γιατί η πλειοψηφία του λαού της Περιφέρειας, με σαφήνεια, στάθηκε ενάντια στις επιλογές της συγκυβέρνησης.
 • Να μην ξεχνάμε ότι ο λαός δεν άγεται και φέρεται. Κι ας λένε άλλα κάποιοι άλλοι.
 • Και για να μην καταλήξουμε κάπου, με σιγουριά: Το μέγεθος της πολιτικής σύγχυσης αποτυπώθηκε σε συνομιλία, που παρακολουθήσαμε. Συνομιλούσαν ένας αποτυχών υποψήφιος και ένας ψηφοφόρος, αμφότεροι του Παρίση. Για λόγους, που δεν μας έγιναν κατανοητοί, συζητούσαν, σοβαρά, την πιθανότητα να ψηφίσουν… Μιχαλάτο!!!
 • Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Και κάτι “επί προσωπικού”:

 • Οι φίλοι που στήριξαν τον Καλαφάτη με κατέστησαν “υπεύθυνο” για την αποτυχία τους. Εμένα  και τους “Ριζοσπάστες Ξανά”. Για να μη κάτσω να γράψω ολόκληρο άρθρο και πονέσουν με τις δικές τους ευθύνες, θα τους πω να χρησιμοποιήσουν την απλή λογική: Οι ψηφοφόροι του Σύριζα, που έχουν πολλές “συγγενικές” σχέσεις με τον Μιχαλάτο και στο παρελθόν τον έχουν στηρίξει τι θα ψήφιζαν χωρίς τους “Ριζοσπάστες”; Μιχαλάτο ή Καλαφάτη; Για να μη μιλήσω για τους αυτόνομους υποστηριχτές αυτού του συνδυασμού. Εγώ, προσωπικά, θα απείχα, όπως έκαμα το 2010. Κάποιοι , όμως, θα παρασύρονταν από το ψευδές “αντιμνημονιακό” και την “ανεξαρτησία” του Μιχαλάτου.  Και δεν θα αναφερθώ καθόλου στις “υπόγειες σχέσεις” της τοπικής ηγεσίας του Συριζα με ψηφοδέλτια, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το δικό τους. Και, τέλος, δεν θα πω τίποτα, για τις χωριστές και μοναδικές επαφές Δημητράτου και “Αποφασισμένων” με τον Κοτσιλίνη, όταν ξεκίνησε την πρωτοβουλία του για “ενωτικό” ψηφοδέλτιο. Όταν ανακάλυψαν τη “χρυσή χήνα” που, κατά τη γνώμη τους, θα τους οδηγούσε στη νίκη, δεν προχώρησαν σε δεύτερη επαφή.  Με άλλα λόγια, “μας έγραψαν” και, τώρα, ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα.
 • Να κόψουν την πλάκα, λοιπόν.

Και να μη το ξεχάσω:

Όσοι επιθυμούν κυβερνητική σταθερότητα, να βάλουν στο φάκελο για την ευρωβουλή τα ψηφοδέλτια της ” Ελιάς” και  της ΝΔ, μαζί .