Η Κεφαλονιά και η Σερβία ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας
Δημοσιογράφοι του σερβικού τηλεοπτικού σταθμού PRVA στην Κεφαλονιά
Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Σερβίας και, ιδιαίτερα, για την περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ Κεφαλονιάς και Σερβίας, δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού PRVA, εθνικής εμβέλειας της Σερβίας, θα επισκεφθούν την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, έπειτα από πρόσκληση του Επίτιμου Προξένου της Σερβίας στην Κεφαλονιά, κ. Βίκτωρα Ρουχωτά.
Η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή θα βρίσκεται στο νησί από τις 9 έως τις 19 Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών και αφιερωμάτων για την Κεφαλονιά, τα οποία θα προβληθούν στη Σερβία, αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φιλοξενία και τις τουριστικές δυνατότητες του νησιού στο σερβικό κοινό.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αμοιβαία τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για την περαιτέρω προσέγγιση των δύο λαών, με βασικούς άξονες τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.
Σημαντική σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία είναι και η παρουσία του Επίτιμου Προξενείου της Σερβίας στην Κεφαλονιά, ως σταθερού σημείου επικοινωνίας και σύνδεσης μεταξύ των δύο πλευρών.
Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι αδελφοποιήσεις και οι συνεργασίες με τους σερβικούς Δήμους Šabac, Voždovac και Sokobanja, οι οποίες έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών σε κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.
Οι πρωτοβουλίες αυτές συνεχίζουν μια πορεία περισσότερων από 30 ετών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Κεφαλονιάς και Σερβίας, με στόχο οι δεσμοί αυτοί να γίνονται ακόμη ισχυρότεροι και η Κεφαλονιά να αναδειχθεί ως ένα πραγματικά «αδελφικό νησί» για τον σερβικό λαό.
Ο Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας
Dr. Βίκτωρ Ρουχωτάς



