Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 20, 2021

Scroll to top

Top

Η «γκάφα» του Δημάρχου και οι ανόητοι της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η «γκάφα» του Δημάρχου και οι ανόητοι της μείζονος αντιπολίτευσης.
KefaloniaNews

Πρωτόγνωρη  ένταση προκλήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης και «πάγωσε» τους πάντες  μέσα στην αίθουσα.

Σε έντονο ύφος ο Γιάννης Κουρούκλης έθιξε το θέμα των πρόσφατων καταστροφών από τον Ιανό. «Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ενημερώσετε για τις καταστροφές;», θα σας ενημερώσω  του απάντησε  ο Δήμαρχος, πότε;, όπως ενημερώσατε και για το ΧΥΤΑ, φώναζε ο Γιάννης, θα μας ενημερώνετε  για το ΧΥΤΑ και εντωμεταξύ  έχει γίνει ο κακός χαμός με τον Ιανό………

Παρενέβη ο Γώργος Τσιλιμιδός με φωνές εναντίον του Γιάννη Κουρούκλη, φωνές «αντεφωνές» χτυπήματα πάνω στο τραπέζι, κάποια στιγμή δεν καταλάβαινες τι έλεγαν και ο πρόεδρος διακόπτει τη συνεδρίαση.

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός «άναψε» γιατί θεωρεί άδικη την κριτική, «έχει κάποιο όριο η κριτική». Ζήτησε βέβαια μετά συγνώμη.

Πάνω στην ένταση ο Μάκης Φόρτες ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συνεδρίαση, «έχει δίκιο ο Γιάννης Κουρούκλης και δεν είναι Συμβούλιο αυτό».

 

Η αλήθεια είναι ότι της Δημοτικής Αρχής τις «πέσανε» όλα μαζεμένα.  Αλλά, όλοι περίμεναν Δήμαρχε, ότι μόλις κάτσεις στην καρέκλα σου το πρώτο θέμα που θα συζητιόνταν θα ήταν ο Ιανός, οι καταστροφές. Όλοι αυτό περίμεναν. Ίσως γι αυτό αντέδρασε με τον τρόπο αυτό ο Γιώργος Τσιλιμιδός βλέποντας ότι ο Δήμαρχος την «έκανε» την γκάφα.

Υπάρχουν δυο τρόποι αντίδρασης, με επιχειρήματα να αντικρούσεις την αντιπολίτευση, ο άλλος τρόπος είναι να βάζεις τις φωνές.

Ζήσαμε χθες όλους τους τρόπους αντιμετώπισης ….κρίσεων. Μετά ήρθε και ο Μάκης Φόρτες, που πιστεύω ότι είναι φουρκισμένος με όσα  συμβαίνουν μέσα στο Δήμο. Βρήκε τρόπο να τις εξωτερικεύσει με την αποχώρηση του. Ο Μάκης Φόρτες είναι πολύ στενοχωρημένος με το επεισόδιο και τους ανθρώπους που το προκάλεσαν.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υπό πίεση, με το ….πιστόλι στο κρόταφο, θα’λεγα, ενημέρωσε για τον Ιανό και τις καταστροφές που προκάλεσε. . Στο μεταξύ, στις απανόστρατες ρεύμα και νερό δεν έχουν, τουλάχιστον μέχρι χθες το μεσημέρι, ακόμα και μέχρι Πεσσάδα και τον Πόρο.

Και μετά ήρθε η ΕΔΑΚΙ.

Δυο εισηγήσεις από τον Αργύρη Γαβριελάτο και τον Παναγή Βανδώρο.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, ο καθείς έχει τις ικανότητες του και μ’ αυτές εκφράζετε σ’ αυτή την κοινωνία. Αν ξεφύγει λίγο και θέλει κάτι παραπάνω, τότε δέχεται κριτική για την ανικανότητα του.

Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις που έχουν περάσει από το Δήμο Αργοστολίου, αλλά και με  το Δήμο Κεφαλονιάς, έκαναν το μεγάλο σφάλμα. Να τοποθετούν  επικεφαλής της ΕΔΑΚΙ, ( αυτό το εργοστάσιο εκεί στην Παλοστή), δημ. Συμβούλους από άλλη παράταξη για να διευρύνουν την πλειοψηφία τους, για να μπορούν να «κερδίζουν» ψήφους, να περνάνε τα θέματα.

Τέλος πάντων, δεν θέλω να υποτιμώ κανέναν, θα πρέπει τις θέσεις αυτές να τις χειρίζονται άνθρωποι που να  «ξέρουν», να είναι «επιστήμονες» στο είδος αυτό….

Πιστεύω να καταλάβατε τον συλλογισμό μου.

Να σημειώσω ότι η συζήτηση έγινε μπροστά σε μια άδεια αίθουσα. (;). Από την Ισχυρή Κεφαλονιά δεν υπήρχε κανένας.

Έγινε η συζήτηση για την ΕΔΑΚΙ, «έπεσαν» πολλές ερωτήσεις, αλλά σοφότερος δεν έγινα, δεν έμαθα τίποτα.

Να σας ενημερώσω ότι συζητήθηκε και για τη διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ. Καμία εξέλιξη, κανείς δεν ξέρει τι αναζητά ο Δήμαρχος, αλλά και την πρωτοφανή συμπεριφορά των άλλων Δήμων, ιδιαίτερα του Ληξουρίου.

Σ.Α.