Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 15, 2021

Scroll to top

Top

Εκδήλωση στον “ΜΥΘΟΣ  ΕΣΤΙΑΣΗΣ” – INTERREG GREECE-ITALY

Εκδήλωση στον “ΜΥΘΟΣ  ΕΣΤΙΑΣΗΣ” –   INTERREG GREECE-ITALY
KefaloniaNews

Μια όμορφη και …..γλυκιά εκδήλωση στον “MYTHO  ΕΣΤΙΑΣΗΣ”  Πρόκειται  το έργο INTERREG GREECE-ITALY με τίτλο “Strengthening innovation and competitiveness of dairy enterprises through Mobile Laboratories of quality control – MOBILAB. με εταίρους την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπάρι, τον Μητροπολιτικό Δήμο του Μπάρι και συντονιστή το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Το έργο αυτό  φέρνει σε συνεργασία τον πρωτογενή τομέα , εν προκειμένω τους κτηνοτρόφους, με το τουρισμό , με την ενθάρρυνση των εστιατόρων και των ξενοδόχων να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα.
Όπως φάνηκε ήταν ταν η συνέχεια της εκδήλωσης του καλοκαιριού.

Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ο γνωστός  σεφ Γιώργος Πίττας ο άνθρωπος που έφερε το «ελληνικό πρωινό» στα ξενοδοχεία , δηλαδή τα τοπικά προϊόντα της κάθε περιοχής μπήκαν στα μενού των εστιατορίων και ξενοδοχείων. Εμπνευστής του «Ελληνικού Πρωινού» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχει ταξιδέψει όσο λίγοι ερευνώντας και καταγράφοντας ντόπια προϊόντα, αυθεντικές συνταγές, συναρπαστικές ιστορίες και συνήθειες του τόπου μας. Και, παρά τις όποιες αντιξοότητες, ονειρεύεται μια εθνική γαστρονομία θεμελιωμένη σε ακμαίες γαστρονομικές κοινότητες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα  Εδώ  Σήμερα 1500 ξενοδοχεία (ανάμεσά του και Κεφαλονιάς) προσφέρουν πρωϊνό με τοπικά προϊόντα.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ανδρέας Παντελειός ο οποίος φιλοξένησε και την εκδήλωση στην κουζίνα και στη σάλα του MΥΘΟΣ Estiasis. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής είναι επικεφαλής του προγράμματος από την πλευρά της περιφέρειας.

Μίλησαν ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Γερ. Τιμοθεάτος, ο κ. Νίκος Κουρκουμέλης, Αντιδήμαρχος  υπεύθυνο για τα θέματα Τουρισμού που αφορούν το Δήμο Αργοστολίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, η Λουκία Αικατερινιάδου , Διευθύντρια Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,  ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Γαλιατσάτος, ο σεφ Γιώργος Πίττας κ.ά. Ωστόσο, Ενδιαφέρουσα ήταν  η παρέμβαση του σεφ και λαογράφου Κώστα Μαρκάτου για την γαστρονομία της Κεφαλονιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ με παραδοσιακά Κεφαλονίτικα πιάτα (μακαρονάδα με προβατίνα, πατσά, κρεατόπιτα, ,μεγάλη ποικιλία από τυριά και μυζηθρόπιτα με γιαούρτι και κυδώνι πασπαλισμένα με μάντολες για επιδόρπιο.