Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 23, 2021

Scroll to top

Top

Γρήγορα, αμέσως, τώρα, να σταματήσουν οι τηλεδιασκέψεις.

Γρήγορα, αμέσως, τώρα, να σταματήσουν οι τηλεδιασκέψεις.
KefaloniaNews

Έφτασε η ώρα, μετά την χθεσινή συνεδρίαση, να σταματήσουν οι τηλεδιασκέψεις, κι αν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ….μονομερώς τότε θα πρέπει ο Δήμος Αργοστολίου να σταματήσει τις συνεδριάσεις, έστω κι αν αποβαίνει σε βάρος του Δήμου με καθυστερήσεις αποφάσεων κλπ.

Αυτό που έγινε χθες ίσως δεν….κολακεύει κανέναν. Ένα απίστευτο αλαλούμ. Σύμφωνα με τα λεξικά, αλαλούμ είναι «Η κατάσταση κατά την οποία μια ομάδα ανθρώπων βρίσκεται σε σύγχυση, αναστάτωση, συχνά ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς ενημέρωσης, αντικρουόμενων πληροφοριών ή έλλειψης οργάνωσης». Μέχρι και ο Σπ. Πεφάνης διαμαρτυρήθηκε για όσα γίνονταν.

Χθες ήταν όλ’ αυτά και επί πλέον υπήρξε και μια αποχώρηση της αντιπολίτευσης (ποιας αντιπολίτευσης, της διαλυμένης;) όπου δεν λέει να ξεπεράσει το σύνδρομο που λέγεται «Θολωτός Τάφος Τζανάτων» και Μάκης Μεταξάς.

Ήταν όμως και στιγμές που συζήτησαν ….σοβαρά χωρίς εντάσεις, όπως την απευθείας παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού –παραλίας, όπου μάθαμε ότι το Mediterranee δεν πρόκειται να ανοίξει κι ότι …οδυνηρά μειώνονται τα έσοδα του Δήμου.

Δια στόματος του Φόρτε ακούσαμε για την τραγωδία που λέγεται (λέγονταν)   διάσπαση.

Για τους ΡΟΜΑ που μένουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Κρανιάς και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, «Μεταβίβαση αρμοδιότητας Δημοτικού Συμβουλίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής»    δηλαδή …….αυτονομείται γιατί δεν προλαβαίνει ο Δήμος να δίνει …..άδειες για τραπεζάκια.

Υπήρξαν και πολλά άλλα θέματα, δεν ήταν και λίγα, 35 θέματα έφερε το άγχος έφερε τον πανικό και ο πανικός το χάσιμο του ελέγχου. Δεν φταίει ο Πρόεδρος, φταίει το άγχος και η απειρία για κατάσταση έκτακτης ανάγκης ……συνεδριάσεων. Έκανε ό,τι μπορούσε.

Τελευταία άφησα τη συζήτηση για την ένταξη του μνημείου  Θολωτού Τάφου Τζανάτων  στο τρέχον ΕΣΠΑ. Νυχτερίδες και αράχνες για την ισχυρή Κεφαλονιά. Άλλη μια φορά ο Νίκος Ανουσάκης έδωσε ρεσιτάλ «αρνητισμού» των πάντων και όσων ανακάλυψαν και  ανέδειξαν την ανασκαφή εκεί στα Τζανάτα. Δυστυχώς είναι αγιάτρευτη η αρρώστια της δεξιάς μ’ αυτό το μνημείο. Ευτυχώς που δεν το κρύβει. Ένας Ανουσάκης οδοστρωτήρας, τελικά πήρε την παράταξη (ποια παράταξη;) πήρε τον Διον. Λυκούδη κι έφυγαν. Ζήτησε να αναβληθεί το θέμα και να προσκληθεί και ο Έφορος κ. Γρηγ. Γρηγορακάκης. Κάπως δύσκολο. Όμως, τέτοια απαξίωση προς το πρόσωπο του Μάκη Μεταξά, αφού ακόμη και ο Δήμαρχος εκνευρίστηκε και παρενέβη.

Η συζήτηση έγινε και ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα για τον Τάφο. Ιδιαίτερα από την Λαϊκή Συσπείρωση που εντυπωσίασε με όσα είπε ο Γιάννης Κουρούκλης. Εντύπωση μου προκάλεσε η μη συμμετοχής του Μάκη Φόρτε.

Γρήγορα και με ….συνοπτικές διαδικασίες θα πρέπει να γυρίσουμε στις «δια ζώσης» συνεδριάσεις. Κινδυνεύει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου να ….διαλύσει.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

 

Εκ των υστέρων: Μια φίλη μου έστειλε: Το ότι δεν θα άνοιγε το Μεντιτερανε ήταν γνωστό από αρχές Απρίλη. Επίσης δεν θα ανοίξει ουτε το white rocks , ούτε άλλα μεγάλα ξενοδοχεία. Ενώ ήδη εκεί στον Αγκωνα έχει μπει μια τεράστια πινακίδα ότι πωλείται το thalassa. Και δυστυχώς κι εγώ φέτος μένω χωρίς δουλειά, μιας και τα δυο ξενοδοχεία που δούλευα τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα ανοιξουν φέτος