Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | June 7, 2023

Scroll to top

Top

Βοηθώντας την Κεφαλονιά

Βοηθώντας την Κεφαλονιά
KefaloniaNews
Προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης σε ειδικά σχολεία και ένα κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης της Κεφαλονιάς.

Συνοπτικά

Ο προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας είναι ενδεικτικός, όποιο ποσό και αν συγκεντρωθεί θα ισοκατανεμηθεί ανάμεσα στα τρία κέντρα και θα διατεθεί για την κάλυψη όσο περισσοτέρων ειδών είναι εφικτό.

Γιατί ο εγκέλαδος δεν κάνει διακρίσεις και οφείλουμε να σταθούμε το πλευρό όσων συμπολιτών μας έχουν πληγεί.

Γιατί σε μία στιγμή μπορεί να μετατραπούν τα αυτονόητα (π.χ. χαρτί υγείας) σε είδη πρώτης ανάγκης.

Γιατί με μια συμβολική συμμετοχή μπορούμε να βοηθήσουμε την επαναφορά βασικών κέντρων της Κεφαλονιάς σε κανονική λειτουργία.

Αρχές του  2014 συγκλονίστηκε η Κεφαλονιά από έναν καταστροφικό σεισμό, αναστατώνοντας σε πρωτόγνωρο βαθμό το «στολίδι» του Ιονίου. Το χτύπημα του εγκέλαδου έθεσε σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο Δευκαλίων, με την Κεφαλονιά ωστόσο να ζει μήνες μετά στον απόηχο των καταστροφών που υπέστη!

Στην Κεφαλονιά γίνεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αντιληπτή η κρίση που ταλανίζει την χώρα, με βασικά κέντρα του νησιού να στερούνται είδη πρώτης ανάγκης που είναι ωστόσο απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία τους. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην στήριξη των παρακάτω τριών κέντρων της Κεφαλλονιάς προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν την τόσο απαραίτητη φροντίδα και στοργή που παρείχαν όλα τα περασμένα χρόνια.

Το Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Αργοστολίου στερείται βασικών καθημερινών ειδών όπως χαρτί υγείας και κόλλες Α4! Ενώ χρειάζονται και μαρκαδόροι, τέμπερες, πινελάκια, παζλ και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) αποτελεί άλλο ένα ορμητήριο ελπίδας για δεκάδες παιδιά και ενήλικες, λειτουργώντας και αυτό με βασικές ελλείψεις. Το ποσό που προσπαθούμε να συλλέξουμε θα διατεθεί εδώ για την προμήθεια εκπαιδευτικών παιχνιδιών (επιτραπέζια, βιβλία με δραστηριότητες για νηπιαγωγείο και για προετοιμασία για το Δημοτικό), μπάλες, αναλώσιμα (κόλλες, ψαλίδια και  χαρτόνια για χειροτεχνίες) κ.τ.λ.. Απαιτούνται επίσης βασικά είδη για το μάθημα μαγειρικής – κουζίνας – ζαχαροπλαστικής που είναι απαραίτητο για την αυτόνομη διαβίωση των παιδιών όπως κουζινικά (βραστήρας, κατσαρόλες, multi και ανοξείδωτα ταψάκια για κουλουράκια και μπισκότα) αλλά και χαρτιά κουζίνας, λαδόκολλες, αλουμινόχαρτο κ.α..

Ελπίζουμε επίσης να προσφέρουμε είδη καθημερινής χρήσης στα 19 παιδάκια του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων, όπως χαρτί κουζίνας και υγείας, χαρτοπετσέτες, κόλλες Α4 και απορρυπαντικά καθαρισμού πιάτων, δαπέδων και τζαμιών. Για την λειτουργία του εργαστηρίου κουζίνας χρειάζονται επίσης λαχανικά, τυριά, κρέατα, ψάρια (νωπά ή κατεψυγμένα).

Εάν τέλος συλλεχτεί το ποσό του στόχου της πρωτοβουλίας, θα προσφέρουμε και 2 νέους φορητούς υπολογιστές στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η Ελπίδα», προκειμένου να διευκολύνουμε το διοικητικό τους έργο.

Εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής(χωρίς απαίτηση εγγραφής)

Μπορείτε να στηρίζετε την πρωτοβουλία αυτή με δωρεά στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Αριθμός Λογαριασμού: 863/470156-94
IBAN: GR 54 0110 8630 0000 8634 7015 694
Swift: ETHNGRAA

Παρακαλούμε συμπεριλάβετε την διεύθυνση του email σας και #8 κατά την συναλλαγή.

Σκεφτείτε την δικιά σας καθημερινότητα χωρίς είδη όπως το χαρτί υγείας και βοηθήστε μας να επαναφέρουμε στο «ομαλό» την ζωή των παιδιών αυτών!

Τονίζουμε πως ο προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας είναι ενδεικτικός, όποιο ποσό και αν συγκεντρωθεί θα ισοκατανεμηθεί ανάμεσα στα τρία κέντρα και θα διατεθεί για την κάλυψη όσο περισσοτέρων ειδών είναι εφικτό.