Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | February 18, 2025

Scroll to top

Top

Σεμινάρια για την Επτανησιακή Διατροφή – Το Πρόγραμμα.

Σεμινάρια για την Επτανησιακή Διατροφή – Το Πρόγραμμα.
KefaloniaNews

Ο στόχος του συγκεκριμένου Σεμιναρίου είναι η ιστορική αναδρομή της διατροφής στα Επτάνησα, η καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, οι συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες για την υλοποίηση του προγράμματος με την παροχή σχετικών κινήτρων και η προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων που έχουν πολιτιστική υφή.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου Σεμιναρίου προβλέπεται η δημιουργία σήματος «τοπικής παραδοσιακής κουζίνας» που θα αποδοθεί από σχετική Επιτροπή Ειδικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, οι οποίοι αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απονομή του συγκεκριμένου Σήματος θα είναι και η παρακολούθηση των συγκεκριμένων Σεμιναρίων.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρα­κολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί­ας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:

http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario_b.doc

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής:

  • ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (09:00-14:00). Τηλέφωνο:  26710-27101  και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: akorsian@teiion.gr
  • ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στη Γραμματεία του Τμήματος Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (09:00-14:00). Τηλέφωνο: 26950-27228 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alexandra_ntouzevic@yahoo.gr
  • ΛΕΥΚΑΔΑ: Στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (09:00-14:00).  Τηλέφωνο: 26450-26160 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος τεχνολογίας τροφίμων.

E-MAIL:  a.vitoratos@yahoo.com

Κιν.: 6972811446

Κεφαλονιά, 24-26 Ιανουαρίου & 31 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαταστάσεις ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αργοστόλι 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιανουαρίου 2014

14:00-15:00                 Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

15:00-16:00                 Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

16:15-17:15                 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

17:30-18:30                 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

18:30-19:30                 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν – Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

19:30-20:30                 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν – Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιανουαρίου 2014

 

09:00-10:00                 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

 

10:00-11:00                 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

 

11:15-12:15                 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

 

12:15-13:15                 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

 

13:30-14:30                 Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης (Ζήσιμος Λυκούδης)

 

14:30-15:30                 Θρεπτική αξία της παραδοσιακής διατροφής στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα (Ζήσιμος Λυκούδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιανουαρίου 2014

 

09:00-10:00                 Γαστρονομική σημασία και ποιότητα των παραδοσιακών συνταγών στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα (Νίκος Περλέγκης)

 

10:00-11:00                 Οι σύγχρονες μέθοδοι μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα [Α΄] (Νίκος Περλέγκης)

 

11:15-12:15                 Οι σύγχρονες μέθοδοι μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα [Β΄] (Νίκος Περλέγκης)

 

12:15-13:15                 Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές [Α΄] (Νίκος Περλέγκης)

 

13:30-14:30                 Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές [Β΄] (Νίκος Περλέγκης)