Απαντήστε κύριοι υποψήφιοι…. (μην κρύβεστε).
Ομολογώ ότι δεν είχα καμία διάθεση να γράψω λίγες ώρες πριν ή μετά της λήξης της προεκλογικής φουρτούνας.
Το έναυσμα όμως μου το έδωσε ένα άρθρο της κ. Αφροδίτης Ζιάννης
εργαζόμενη της «ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ», – Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ».
Καταπληκτικό άρθρο για το θέμα που διάλεξε.
Συνιστώ να το διαβάσετε, όσοι δεν έχετε προκαταλήψεις μιας και η κ. Ζιάννη είναι μέλος του ΚΚΕ.
Είναι έτσι ακριβώς όπως τα παρουσιάζει.
Περιμένουμε κι άλλες αποκαλύψεις μετά τις εκλογές.
Αναρωτιέμαι για όσους ακόμα πιστεύουν ότι, άλλο η αυτοδιοίκηση κι άλλο η πολιτική, (να μην πω μνημόνιο γιατί κάποιοι από τους εναπομείναντες του ΠΑΣΟΚ βγάζουν μπιμπίκια όταν ακούνε αυτή τη λέξη), δεν μπορείς να συνεννοηθείς, με αποκορύφωμα την Άντζελα Γκερέκου που δήλωσε, ότι δεν καταλαβαίνει γιατί μπερδεύουν τα μνημόνια με την αυτοδιοίκηση.
Υψηλού επιπέδου προβληματισμός, μας κάνει όλους να ανατριχιάσουμε για το μεγαλείο της.
Τις ίδιες αντιλήψεις έχει και το «μνημονιακό μπλόκ» εδώ στην Κεφαλονιά, Παρίσης, Καλαφάτης, και Μιχαλάτος, αποφεύγουν ν’ αναφερθούν στον Καλλικράτη, (που παραμένει το μνημόνιο της αυτοδιοίκησης), σαν το διάολο με το λιβάνι.
Τους έχω όμως σήμερα ένα …δωράκι.
Πριν πάνε για ύπνο, αύριο το βράδυ που θα τελειώσουν οι φιέστες, ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω κείμενο.
Θα στεναχωρηθούν, αλλά μας στεναχωρούν κι εμάς με τη συμπεριφορά τους.
Πάμε λοιπόν.
Αμέσως μετά τις εκλογές όχι μόνο δεν θα υπάρχει χαλάρωση και βελτίωση, όχι μόνο θα υπάρξει λύση των προβλημάτων, αλλά προετοιμάζουν ένα καινούργιο σφαγείο των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, των συντάξεων της παιδείας, της υγείας, κι αυτό είναι έτοιμο κοστούμι, το οποίο το συζητάνε με την Ε.Ε.
Έχει ξανασυμβεί ποτέ σε περίοδο προεκλογική να βάζουν στη Βουλή και να ψηφίζουν νόμο όπως αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο περικόπτει και μισθούς του δημόσιου, και επικουρικές συντάξεις, και καταδικάζει το ασφαλιστικό σύστημα για το οποίο δεν το λένε ανοικτά, θα γίνει δηλαδή νέα διαβούλευση με τους ευρωπαίους για το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα δίνει όταν έχει να δώσει, και επειδή το κράτος δεν δίνει στο ασφαλιστικό σύστημα, δεν θα έχει να δώσει.
Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.
Ψηφίστηκε αυτός ο νόμος και θα συζητηθεί με την τρόικα για τις καινούργιες δόσεις το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο και εκεί θα συγκεκριμενοποιηθεί ακόμα περισσότερο αυτό το σφαγείο.
Ένα άλλο σημείο το οποίο το κρύβουν τα ΜΜΕ είναι το γεγονός ότι έχει καταθέσει η κυβέρνηση σχέδιο νόμου στη Βουλή το οποίο ονομάζει «Δημοσιονομική Διαχείριση».
Αυτός ο νόμος είναι υποχρεωτικός σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. για να εφαρμοστεί στο εσωτερικό εθνικό δίκαιο ακόμα και με συνταγματική ρύθμιση.
Ζητάει και συνταγματική ρύθμιση η Ε.Ε. και η Ε.Κ.Τ. με την οποία οι κρατικοί προϋπολογισμοί όλων των μελών της Ε.Ε. πριν ψηφιστούν στη Βουλή, θα πηγαίνουν στις Βρυξέλλες, στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ και στην γραφειοκρατία να τους ελέγχουν, ώστε να είναι ισοσκελισμένοι.
Τι σημαίνει ισοσκελισμένοι;
Να εξυπηρετούν πρώτα απ’ όλα το χρέος, τις δαπάνες που αφορούν, ιδιαίτερα οι χώρες που έχουν χρέος μεγάλο, αλλά και όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν χρέος, κι αν δεν εξυπηρετείται το χρέος θα πρέπει να περικόπτουν από μισθούς συντάξεις και από κοινωνικές δαπάνες, παιδεία, υγεία, κι αυτό για τα επόμενα 20 και 30 χρόνια.
Είπατε τίποτα, ακούω κάποιους……. αναστεναγμούς.
Πάμε παρακάτω.
Αυτός ο νόμος ειδικά για τις χώρες που έχουν μεγάλο χρέος, είναι ακόμα πιο σφαγιαστικός για Ελλάδα, Πορτογαλία, κι άλλες χώρες, διότι υποχρεώνει, το λέει το άρθρο του νόμου που έχει φέρει ο Σαμαράς στη Βουλή, υποχρεώνει τις χώρες που έχουμε χρέος πάνω από το 60% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, δηλαδή στη χώρα μας το 115%, (175%) να ξεχρεώνει η χώρα το 1/20 του χρέους κάθε χρόνο.
Θα μπαίνουν δηλαδή 6,5 δις για εξυπηρέτηση του χρέους. 6,5 δις είναι όσο το έλλειμμα με βάση τον οποίο κόψανε τους μισθούς και τις συντάξεις δυο τρεις φορές με τα μνημόνια.
Αυτός ο νόμος καταργεί τα μνημόνια γιατί δεν χρειάζονται, γίνεται ένα μνημόνιο το οποίο θα είναι στο διηνεκές μέχρι να ξεχρεωθεί το χρέος.
Μνημόνιο με νόμο.
Το άκρον άωτον της δημαγωγίας και του ψέματος, που λέει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ότι φτάνουμε στην εποχή που δεν θα έχουμε μνημόνια.
Ο νόμος αυτός έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Θέλετε κι άλλα.
Με τις απεργίες έρχεται νόμος τσουνάμι.
Το 25% των εργαζομένων στη Γερμανία αμείβεται με μισθούς κάτω των 700 ευρώ.
Και με συμβάσεις τρίμηνες εξάμηνες, οκτάμηνες.
Στη Γερμανία το δικαίωμα στην απεργία τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δεν υπάρχει είναι μόνο στην τριτοβάθμια.
Φέρνουν ένα νέο νόμο τώρα για να αλλάξουν το συνδικαλιστικό νόμο.
Για να πάρει απόφαση ένα τριτοβάθμιο σωματείο να πάρει απόφαση να ειδοποιήσει ένα μήνα πριν την εργοδοσία, να ειδοποιήσει την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία, κι αν δεν το κάνει, μπορεί η εργοδοσία μετά να ζητήσει να πληρώσουν τα συνδικάτα διαφύγοντα κέρδη.
Αυτό το καθεστώς θέλουν να μας φέρουν.
Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν σχέση με την αυτοδιοίκηση.
Λένε κάποιοι υποψήφιοι ότι λεφτά υπάρχουν για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Για τελευταία φορά, θα τους ρωτήσουμε τι λένε για όλα αυτά;
Καλές είναι οι εκθέσεις ιδεών, και τα ….. όνειρα πως θα φτιάξουμε τα «μικρά Παρίσια», αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Απευθύνομαι προς το «μνημονιακό μπλοκ» Παρίση, Καλαφάτη, Μιχαλάτο.
Εκεί ανήκετε και ας μην το παραδέχεστε.
Είναι ντροπή να κρύβεστε.
Καλό βόλι.
Να πέσει δαγκωτό.