Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2025

Scroll to top

Top

Απάντηση στο kefalonias.gr

Απάντηση στο kefalonias.gr
KefaloniaNews

Στον συντάξαντα  η στην συντάξασα το άρθρο του kefalonias.gr με τίτλο “ετοιμαστείτε για ντόμινο κοινωνικό» έχω να απαντήσω τα πιο κάτω :

Ξεκινάτε με το τι σας έμαθαν στο σχολείο, αυτό σημαινει ότι ξέρετε γράμματα, εμένα όμως με κάνετε να αμφιβάλω αν αυτό ισχύει, γιατί αν ξέρατε να διαβάζετε  θα μπορούσατε όπως και όλος ο κόσμος να καταλάβετε την ανακοίνωσή μου.

Και λέτε : Πριν ξεκινήσει λαϊκή επανάσταση, και το λέω αυτό γιατί είναι στα σκαριά, μετά τις ανακοινώσεις της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, επιδιορθώστε πρόχειρα την παραλία να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά!

Εκτός του ότι δεν βγαίνει νόημα,  υπονοείτε τι ; Τι έγραφε η ανακοίνωσή μου που δεν συμφωνείτε ; Σας παραθέτω την πρότασή μου : Η λύση που προτείνω και που είναι εφικτή και σύμφωνη με τα όσα αρχικά είχαμε πεί, είναι να αποξηλωθούν τα σπασμένα, να μπαζωθούν και να πέσει τσιμέντο η άσφαλτος, να μην μπούν συρματοπλέγματα αλλά το λιμεναρχείο να απαγορεύσει σε εκείνο τον χώρο τον ελλιμενισμό σκαφών, ώστε να μην δημιουργείται οποιαδήποτε επιβάρυνση στα κρηπιδώματα και επίσης να απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος από το λιμεναρχείο  μέχρι  την ράμπα του φέρυ (εστιατόριο maxim).  Και  προσέθετα ακόμη  Μέσα Απριλίου, δεν μπορεί να συζητάμε για υλοποίηση απευθείας της δεύτερης φάσης, πολύ απλά γιατί αυτό σημαίνει ότι ο χώρος της παραλίας που δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες και που ο κόσμος ντόπιος και ξένος κάνει τον περίπατό του, θα είναι εργοτάξιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται…..άρα αυτό θα έπρεπε στην συζήτηση που έκαναν να αποκλειστεί και να ψάξουν … πιο χρηστικές λύσεις.  (αυτό όσον αφορά τον Δήμαρχο και τους συν αυτώ)

Και συνεχίζετε , «Στο κάτω κάτω σας εξυπηρετεί και φροντίζετε τα συμφέροντα σας με το να φτιάξετε το λιμάνι για το φέρυ.»

Επιεικώς θα έπρεπε να ντρέπεστε, γιατί φαίνετε ότι ξεχάσατε ότι το φέρυ και τα παιδιά που δούλευαν σε αυτό επί ένα και πλέον μήνα δεν έφυγαν μέσα από τα σκάφη, κάνοντας δρομολόγια ακόμη και την νύχτα και τις μέρες που είχε κακοκαιρία  είχαν αναμμένα φώτα και καλοριφέρ και φιλοξενούσαν άστεγο κόσμο. Η κοινοπραξία επί 3 μέρες διακινούσε μέρα-νύχτα τον κόσμο δωρεάν και στην συνέχεια δωρεάν περνούσαν οι σεισμόπληκτοι που πήγαιναν στο καράβι, οι εθελοντικές ομάδες, το λιμενικό, ο στρατός, η αστυνομία, τα φορτηγά και οι νταλίκες που μετέφεραν τρόφιμα και βοήθεια, που μετέφεραν τις αίθουσες για τα σχολεία, δωρεάν περνούσαν οι υπαλληλοι  της πολιτικής προστασίας και όλα τα αυτοκίνητα και φορτηγά του Δήμου.

Η ράμπα που δημιουργείται δεν είναι για να εξυπηρετήσει τα φέρυ μπώτ, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Τα φέρυ μπώτ μετακινούνται για να διευκολύνουν την μόνιμη και την προσωρινή αποκατάσταση μπροστά από τις υπάρχουσες ράμπες, εκτός και αν θέλατε να τα βγάλουμε έξω από το λιμάνι και να τα πάμε στο Αργοστόλι και να μετακινούμαστε από την γύρα. Αφού λοιπόν πρέπει να γίνουν οι εργασίες στην προβλήτα, άρα και τα φέρυ έπρεπε να φύγουν από εκεί. Μήπως θα μπορούσαμε να τα βάλουμε μπροστά από το ΜΑΞΙΜ; Όχι δεν θα μπορούσαμε γιατί κάνοντας πίσω για να φύγουν, το σημείο έχει πολύ μικρό βάθος, σηκώνεται λάσπη και βουλώνουν τα ψυγεία τους, άρα θα είχαν σοβαρό πρόβλημα στις μηχανές τους.  Εσείς λοιπόν που κόπτεστε τόσο, σκεφτήκατε ότι στο σημείο εκείνο υπάρχει πλακόστρωτο και ένας συμπολίτης μας βγάζει τραπεζοκαθίσματα ; Η αυτό δεν σας αγγίζει…και μια και είστε τόσο ενημερωμένος-η μας λέτε και πως θα γίνεται η φορτοεκφόρτωση; Αυτό στο σχολείο μήπως σας το μάθανε ;

Πόσο λοιπόν κακοήθης μπορεί να είστε;

Οσο για το εισιτήριο που σας ενοχλεί, μπορούν τα μέλη της λαικής επανάστασης που θα γίνει να το ζητήσουν από την Κοινοπραξία,  εγώ είμαι ένα μέλος της.  Προσωπικά κατανοώ το πρόβλημα που έχει ο κάθε συμπολίτης μας όπως γνωρίζω και τα έξοδα της κοινοπραξίας, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, τους μισθούς που είναι η μόνη επιχείρηση που δεν τους έχει μειώσει και δίνει δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, τους εργαζόμενους που τους απασχολεί σχεδόν ολοχρονικά, τα πετρέλαια που ανεβαίνουν συνεχώς, η φορολογία που επίσης έχει γίνει δυσβάσταχτη, οι ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Επίσης όσον αφορά την τελευταία σας αναφορά ότι έδωσα τον λόγο μου, θα σας αναφέρω ότι τον λόγο μου τον δίνω όταν κάτι εξαρτάται από εμένα την ίδια. Εχω πεί ότι σύμφωνα με τα όσα μας λένε οι μελετητές και τα Υπουργεία θα πρέπει μέχρι τέλος Μαϊου να έχουν κάνει τις αποκαταστάσεις, οπότε το Καλοκαίρι οι επαγγελματίες της παραλίας να δουλέψουν.  Και μια και το συζητάμε ο Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών με διαβεβαίωσε ότι καταληκτική ημερομηνία αποκατάστασης είναι η 15 / 5 / 2014.

Οσο για το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου, και τους συμπολίτες μου,δεν περιμένω να δώσω εξετάσεις σε σας, το έχω κατ επανάληψη αποδείξει και φυσικά δεν ενδιαφέρει κανέναν αν θα ξανακατέβω υποψήφια, αλλά ούτε αυτό δεν καταλάβατε…το ότι το ανέφερα για να τονίσω,  ότι κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν στους συμπολίτες μας όψιμο ενδιαφέρον, ποντάροντας στους ψήφους τους, αλλά  ΟΧΙ ΕΓΩ…..

Ελπίζω τώρα που σας τα έκανα λιανά, να τα καταλάβατε καλλίτερα και να ζητήσετε  ένα συγνώμη  για την τόσο «μίζερη»  και  « φθηνή» όσο αφορά το πρόσωπό μου, προσέγγιση  του θέματος από μέρους σας.

Βαρύγδουπες εκφράσεις  τύπου «κοινωνικό ντόμινο» και «λαϊκή επανάσταση» θέλουν λίγο προσοχή όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά….Ελπίζω να με καταλάβατε….