Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 25, 2022

Scroll to top

Top

Ένωση Προστασίας τής Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ ”ΥΠΕΡΙΩΝ”

Ένωση Προστασίας τής Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ ”ΥΠΕΡΙΩΝ”
KefaloniaNews
 Η ίδρυση της Ένωσης Προστασίας τής Ισότητας και των Δικαιωμάτων  ΑμεΑ ”ΥΠΕΡΙΩΝ” είναι πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Αριθμό Διαταγής 12/2013 του Ειρηνοδικείου Αργοστολίου, λαμβάνοντας υπόψη την με αριθμό 134 18/10 2013 αίτηση των μελών τής προσωρινής διοικήσεως του υπό σύσταση Σωματείου με την επωνυμία ”  Ένωση  Προστασίας τής Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ” και τον διακριτικό τίτλο ΄΄ΥΠΕΡΙΩΝ”, που εδρεύει στο Δημοτικό  Διαμέρισμα Ληξουρίου Παλικής τού Δήμου Κεφαλονιάς, για την αναγνώριση του Σωματείου, την εγγραφή του στο Βιβλίο Σωματείων, που τηρείται στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου, και την επικύρωση του Καταστατικού του.

Οι σκοποί, οι στόχοι, τα μέσα και οι δράσεις για την επίτευξη των σκοπών, και όλες οι υποχρεώσεις των μελών αναγράφονται στο Καταστατικό τής Ένωσης.

Ως μέλη, πέραν των Ιδρυτικών και Τακτικών μπορούν να γίνουν Συνεργαζόμενα, Αρωγά, Επίτιμα και Συνδεδεμένα μέλη ύστερα από αίτησή τους ή, ύστερα από πρόσκληση, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αποδέχονται τους σκοπούς και την εν γένει φιλοσοφία τής Ένωσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Καταστατικό της.

     Η Ένωση εκπροσωπεί τα άτομα όλων των κατηγοριών αναπηρίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ληξουρίου Παλικής και κεντρικός της στόχος είναι η επίτευξη παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στα μέλη της, με σκοπό την έ νταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και την ενεργό συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς τής ζωής.
      Καθημερινά  γινόμαστε αποδέκτες πολλών και σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην περιοχή μας, όπως΄.
    Προσβασιμότητα
    Εκπαίδευση
    Ελλιπή επαγγελματική κατάρτιση
    Ιατρική περίθαλψη και πιστοποίηση στα ΚΕΠΑ
    Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ό,τι αφορά τη δυσπιστία, την προκατάληψη και την άγνοια.
    Βασικό κύτταρο της Ένωσης ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. Η αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς των ευαίσθητων ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα προκειμένου να οργανωθούν δραστηριότητες σε προγράμματα δεμένα και εντατικά για την κάλυψη των αναγκών των ΑμεΑ σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.
     Άμεσος στόχος μας θα είναι η δημιουργία Μικτού Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για την αξιοποίηση των ικανοτήτων των ΑμεΑ και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
     Ήδη ξεκίνησαν οι προσπάθειες εξεύρεσης χώρου, κατόπιν συνεργασίας μας με το Δήμο Κεφαλονιάς, όπου θα λειτουργούν τα Γραφεία τής Ένωσης, θα υποδεχόμαστε τα μέλη μας και θα οργανώνουμε προσωρινές, μικρές δράσεις κάλυψης των αναγκών τους.
     Σύντομα θα προγραμματιστεί η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, όπως και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.
     Καλούμε όλους τους ευαίσθητους συμπολίτες μας και συντοπίτες μας, που επιθυμούν να γίνουν Φίλοι-Μέλη τής Ένωσης, να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο και τη Γραμματέα τού Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου στα τηλέφωνα:
   Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου   2671097089-6937177207
   Άννα Παρίση                               2671093667-6948847575
   Ευχαριστούμε όλους όσους εμπιστεύτηκαν και αγκάλιασαν με ζεστασιά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, τη Δικηγόρο κ. Στεφανία Γ. Καππάτου, που αφιλοκερδώς μας στήριξε, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που μας φιλοξενούν με ευχαρίστηση και που με την τεράστια δύναμη που διαθέτουν, μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και να στηρίξουν το έργο μας.
   Σας ενημερώνουμε επίσης ότι  το όνομα ”ΥΠΕΡΙΩΝ” που δόθηκε ως διακριτικός τίτλος ήταν:
   α.Δορυφόρος τού πλανήτη Κρόνου και όνομα προσώπων τής αρχαίας ελληνικής μυθολογίας
   β.Ένας από τους Τιτάνες που είχε παιδιά τον Ήλιο, τη Σελήνη και την Ηώ.
   γ.Γιος τού Αγαμέμνονα, τελευταίος Βασιλιάς τού Μεγάρου.
   δ.Ένας από τους γιους τού Πριάμου.
   Για όλα εμάς τα ιδρυτικά μέλη σημαίνει μια Ένωση Προστασίας τής Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ
    Υπέρλαμπρη
    Πανίσχυρη
   Ελπιδοφόρα
   Ριζοσπαστική
   Ισότιμη
   Ωραία
   Νικηφόρα
         Για το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου                 Άννα Παρίση