Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 2, 2024

Scroll to top

Top

Υπάρχει Υπουργός σε αυτό το Υπουργείο; 

Υπάρχει Υπουργός σε αυτό το Υπουργείο; 
KefaloniaNews

Αγαπητοί μου φίλοι πολλά συμβαίνουν σε αυτό το νησί αλλά και αυτά που συμβαίνουν  με την εδώ Εφορεία Αρχαιοτήτων  και τον  Προϊστάμενό της είναι κάτι που λες δεν πάει άλλο.

Σήμερα το πρωί διάβασα στο Kefalonia press μια είδηση που με έβαλε στην περιέργεια να διαπιστώσω πόσο αληθινά ήταν όλα αυτά τα εξωφρενικά που αναφερόντουσαν σε αυτήν την δημοσίευση.(βλέπε: https://www.kefaloniapress.gr/2020/01/25/apisteyto-link-tis-eforeias-archaiotiton-kefalonias-odigei-se-aloifes-gia-ta-apokryfa-mas-anti-gia-ta-archaia-toy-nisioy/)

Αναζήτησα λοιπόν να πληροφορηθώ πράγματι τι στην πραγματικότητα συμβαίνει  και πως είναι δυνατόν επί τόσους μήνες να μας παραπέμπει  ο επίσημη σελίδα της εδώ Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε ένα σύνδεσμο που διαφημίζει ερωτικά βοηθήματα και λιπαντικές κρέμες ερωτικού περιεχομένου και ακούστε τι έμαθα.

Η διεύθυνση αυτή WWW. leepka.gr μου είπαν υπάρχει εκεί για πάνω από ένα χρόνο και μάλιστα που το επιβεβαίωσαν  πως και αυτοί το είχαν δει αλλά νόμιζαν πως ήταν χακαρισμένη, Δηλαδή πάνω από ένα χρόνο η επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού μας διαφημίζει επίσημα λιπαντικές κρέμες και άλλα βοηθήματα ερωτικού ενδιαφέροντος !!!

Είπα λοιπόν να το ψάξω ακόμη περισσότερο και διαβάστε λοιπόν τι έμαθα ….

Η ηλεκτρονική διεύθυνση WWW. leepka.gr  μου είπαν και το επιβεβαίωσα και εγώ ανήκε κάποτε στην στην εδώ Αρχαιολογική Υπηρεσία όταν ονομαζόταν  Λ.Ε Εφορεία Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Όταν πριν από δύο χρόνια αναδιαρθρώθηκαν οι αρχαιολογικές Υπηρεσίες και καταργήθηκε η Λ.Ε Εφορεία Αρχαιοτήτων ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ως όφειλε είτε θα έπρεπε να είχε κατοχυρώσει  την συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση  είτε να την αφαιρέσει από την επίσημη σελίδα της Υπηρεσίας του.

Δυστυχώς όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε και από τα όσα όφειλε να κάνει.

Κοιτώντας όμως στην δεξιά μπάρα της σελίδας της εδώ Εφορείας Αρχαιοτήτων είδα κάτι άλλο που μου έκανε τρομερή έκπληξη.

Από την λίστα με τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού είδα με μεγάλη έκπληξη να απουσιάζει ο Θολωτός τάφος των Τζαννάτων ! Ένα μνημείο που έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ένα από τα σημαντικότερους θολωτούς τάφους της μυκηναϊκής εποχής ! (βλέπε: http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=5752&era=1&group=9&fbclid=IwAR3uekhS3bN6xWdFgd3i5p0OG5BT7yERqYOwEVATmIN6jK3jcFTc3ItgyLs)

Ένα μνημείο που μέχρι πριν μήνες ήταν στην σελίδα της Εφορείας και ο κάθε πολίτης μπορούσε να ενημερωθεί για αυτό.

Στις μέρες μας όμως κάποιο χέρι ως φαίνεται που δεν επιθυμούσε να γνωρίζουν οι πολίτες για το μνημείο αυτό το αφαίρεσε !!!

Αυτό από μόνο του είναι όχι μόνο εξωφρενικό και μια επιπλέον ντροπή για τον τόπο μας αλλά εντελώς προσβλητικό για τον πολιτισμό των Κεφαλλήνων.

Μια  η πράξη ντροπής για όσους την εμπνεύστηκαν που προφανώς έγινε με την αποκλειστική ευθύνη του εδώ Προϊσταμένου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  που όφειλε τουλάχιστον να προστατέψει την αξιοπιστία της Υπηρεσία του.

Την ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ισχύει σήμερα για την εδώ  Εφορεία η οποία μας παραπέμπει σε λιπαντικά ερωτικού περιεχομένου την οποία όφειλε να την αποσύρει δεν το έκανε. Το μόνο που ως φαίνεται ήξερε πολύ καλά να κάνει ήταν να αφαιρέσει από την επίσημη σελίδα της Εφορείας κάθε αναφορά για τον τάφο των Τζαννάτων, το σημαντικότερο μνημείο της προϊστορικής περιόδου που έχουμε σε όλα τα Επτάνησα ! Εκεί όμως ήξερε πολύ καλά να το κάνει !!!

Μετά από όλα αυτά ρωτάω μήπως και μάθω εγώ και οι ατυχείς συμπολίτες μας

Εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού ακούει κανείς; διαβάζει κανείς ; παρακολουθεί τις επίσημες σελίδες των Υπηρεσιών του;

Υπάρχει Υπουργός σε αυτό το Υπουργείο;

Υπάρχει προϊσταμένη αρχή  για να βάλει τάξη σε μια Υπηρεσία του που από τον ερχομό του κυρίου Γρηγορακάκη  στο νησί μας είναι ανύπαρκτη;

Πόσο ακόμα θα διασύρεται το Υπουργείο Πολιτισμού με τα καμώματα αυτού του κυρίου που φέρει την ιδιότητα του Προϊσταμένου αρχαιοτήτων;

Ειλικρινά περιμένω μια απάντηση και ιδίως από τον συγκεκριμένο κύριο που λέγεται Προϊστάμενος Αρχαιοτήτων που είχε μάλιστα το θράσος να με προσβάλει δημοσίως όσο κανένας άλλος δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα επειδή έκανα το λάθος να  τον ρωτήσω  για τον τάφο των Τζαννάτων

Σπ. Αλεβιζόπουλος