Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Το ΤΕΙ δεν σώνεται με τέτοιες φιέστες.

Το ΤΕΙ δεν σώνεται με τέτοιες φιέστες.
KefaloniaNews

Την Πέμπτη το βράδυ θα έχουμε την τιμή να βραβεύσουμε πέντε προσωπικότητες. Η τελετή θα γίνει στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης», στην Πεσσάδα. Θα βραβευθούν:
κ. Γεράσιμο Αρσένη, πρώην Υπουργό
Καθηγητή κ. Διονύσιο Βώρο
Ομότιμο Καθηγητή κ. Διονύσιο Ζήβα
Ομότιμο Καθηγητή κ. Αναστάσιο-Ιωάννη Μεταξά
Καθηγητή κ. Σπύρο Φλογαΐτη.

Δεν γνωρίζω αν όλ’ αυτά εξυπηρετούν προς το καλύτερο το ΤΕΙ, εκείνο όμως που ξέρω και θα είμαι σκληρός σε όσα γράψω, είναι ότι δημιουργούν ένα αποπροσανατολιστικό κλίμα, ότι το ΤΕΙ βαίνει καλώς.
Μπορεί να ….σώσαμε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων το οποίο μετονομάστηκε σε Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, όμως τα προβλήματα παραμένουν και όσοι δεν βλέπουν και δεν προαισθάνονται ότι το ΤΕΙ κινδυνεύει ακόμα και τώρα, τότε παραπλανούν την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα τους κατοίκους των τριών νησιών που λειτουργεί το ΤΕΙ.
Ποιος είναι ο κίνδυνος; Χρόνια τώρα περιμένουμε το ΤΕΙ να γίνει αυτόνομο να μην λειτουργεί με Διοικούσα Επιτροπή, κι όμως κάποια συμφέροντα δεν αφήνουν να γίνει κάτι τέτοιο. Όλοι δείχνουν κάποιους καθηγητές που έχουν βολευτεί. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν κι άλλα αίτια. Τα οποία θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναφερθούμε κάποια στιγμή.
Ρωτάμε λοιπόν, γιατί μέχρι σήμερα το ΤΕΙ δεν έχει εξελιχθεί σε αυτόνομο; Πουθενά σ’ όλη την Ελλάδα, (μην αναφερθούμε στην Ευρώπη), δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Δεν αποκλείεται η ….μνημονιακή πολιτική ή οι δανειστές μας μια μέρα να ζητήσουν το κλείσιμο αυτού του Τεχνολογικού Ιδρύματος γιατί δεν μπορεί να «σταθεί» πουθενά. Αυτά προς το παρόν για το θέμα αυτό.

Ας πούμε όμως για την βράβευση.
Είναι δυνατόν το ΤΕΙ να βραβεύει τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη μετά το θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί για το πρόσωπο του μετά τις αποκαλύψεις για την «χρυσοφόρα» ΜΚΟ και την «Ακαδημία Διαφάνειας»; Ένα πρόσωπο που έχει περάσει από πολλές θέσεις, ένας «πολιτικός μαϊντανός» που τον έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα κόμματα. Ένας προσκυνημένος. Μπείτε να διαβάσετε για να ενημερωθείτε: http://www.thepressproject.gr/article/44684/kadimia-Diafaneias-apo-ton-kathigiti-tis-xrusis-MKO

Οι υπόλοιποι καθηγητές προσκυνημένοι χωρίς καμία παρέμβαση μακριά από τα δεινά που περνάει αυτός ο λαός. Πάντα η σκέψη μας είναι πολιτική και συνδέεται με όσα έχουν δημιουργηθεί την τελευταία πενταετία με την πολιτικές του μνημονίου που έχει καταστρέψει την Ελλάδα.
Μ’ αυτή τη σκέψη κρίνουμε τους κύριους καθηγητές, με την ίδια σκέψη κρίνουμε και τον πρόεδρο τον κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια. Πρώην υπουργός μνημονιακών κυβερνήσεων.

Εν κατακλείδι. Τέτοιες φιέστες δεν πρόκειται να σώσουν το ΤΕΙ. Μόνο αν μετατραπεί σε αυτόνομο το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ θα σωθεί. Μέσα στη Διοικούσα Επιτροπή, βρίσκουν καταφύγιο διάσωσης πολλοί, όπως ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης κ.ά.

Αναρωτιόμαστε τι θα του χρησιμέψει του Γεράσιμου Αρσένη αλλά και των υπόλοιπων προσκυνημένων ο «επιτηβέννιος έπαινος». Ωστόσο, θα έχουν τους λόγους τους να θέλουν μια τέτοια βράβευση.

Προειδοποιήσαμε ότι θα είμαστε σκληροί απέναντι σε όλους όσους εμπνεύστηκαν την φιέστα αυτή. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα για το πνεύμα της εκδήλωσης, έτσι όπως καταρχήν δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, «Επτανησιακή Λογοτεχνία στην Κεφαλονιά». Μετά για κάποιους λόγους κάποιοι σκέφτηκαν να βάλουν τις βραβεύσεις και νόθευσαν την εκδήλωση. Πιστεύουμε ωστόσο ότι θα ακουστούν σημαντικές εισηγήσεις.