Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | July 15, 2024

Scroll to top

Top

49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό  της νεολαίας τιμάμε την  εξέγερση του Πολυτεχνείου
KefaloniaNews

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, 49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας τιμάει την εξέγερση του Πολυτεχνείου με συνέχεια των αγώνων για αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο.

Ο εορτασμός αυτός πρέπει να είναι και θα είναι συνέχεια της μεγάλης Απεργίας της 9ης Νοεμβρίου που απέδειξε ότι ο λαός ενωμένος και συσπειρωμένος μπορεί να παλέψει με αξιώσεις για όλα αυτά που έχει ανάγκη: Το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία, την υγεία, την ειρήνη και τόσα άλλα.

Καμία επιλογή στρατοπέδου ληστών!

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει ο εργαζόμενος λαός.

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ που ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”.

 Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο.

Η μεγάλη συμμετοχή και στο νησί μας, δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, το δρόμο του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα. Δείχνει το δρόμο απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει και δείχνει με τραγικό τρόπο τα απάνθρωπα όριά του. Παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που πληθαίνουν γύρω μας, η κυρίαρχη πολιτική σπέρνει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Μοναδική διέξοδος για το λαό μας και όλους τους λαούς είναι ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση μας, η διεκδικητική πάλη σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Είναι ο αγώνας που θα στοχεύει στο κέντρο τον ταξικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, ο αγώνας δηλαδή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες τους.

Η μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη να έχει συνέχεια στις 17 Νοέμβρη!

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συλλόγους των αυταπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των φοιτητών και των μαθητών, να στείλουν ξανά μήνυμα ότι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις:

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ώρα 12.00 το πρωί, καταθέτουμε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στην πλατεία Καμπάνας.

Στις 18.00 συμμετέχουμε μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στην παραλία Αργοστολίου (Α. Τρίτση 119)

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία με τίτλο «Τραγουδάμε για το Πολυτεχνείο» με τον Διονύση Φραγκόπουλο και το Δημήτρη Αραγιάννη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Κ.-Ι.