Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | July 30, 2021

Scroll to top

Top

Χθες απόγευμα συνεχίστηκε η 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου, με τα ακόλουθα θέματα

Χθες απόγευμα συνεχίστηκε η 2η συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου, με τα ακόλουθα θέματα
KefaloniaNews

Χθες απόγευμα συνεχίστηκε η 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου, με τα ακόλουθα θέματα

  • Υποβολή αιτήματος προς τον ΟΑΕΔ για υπογραφή νέας σύμβασης χρησιδανείου για παραχώρηση κατά χρήση στον Δήμο Ληξουρίου των τεσσάρων (4) καταστημάτων που ευρίσκονται στον οικισμό ΛΗΞΟΥΡΙ ΙΙ.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Το Δ.Σ. ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου. Η υπογραφή της σύμβασης αφορά τον χώρο των Εργατικών Κατοικιών και του 1ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου. Ο χώρος έχει παραχωρηθεί δωρεάν, όπως είπε ο Δήμαρχος, από τον Οργανισμό Εργατικής Καοτικίας (ΟΕΚ). Ο Οργανισμός καταργήθηκε και ο ΟΑΕΔ το 2013 κατέστη καθολικός διάδοχος των καταργηθέντων φορέων Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)–Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

  • Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ληξουρίου

Εισηγητής: Α/Δήμαρχος κ. Γαλανός

Ο Δήμος με έγγραφά του προς τους ανωτέρω φορείς της περιοχής,  ζήτησε να οριστούν οι εκπρόσωποι των φορέων αυτών στην επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής οι οποίοι απάντησαν εγγράφως ορίζοντας τους εκπροσώπους τους, αναλυτικά ως εξής: Με το από 779/9-11-2020 έγγραφο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης ορίζεται  ο κ. Λεγάτος Θοδωρής ως τακτικό μέλος  με αναπληρωτή του τον κ. Μαρούλη Διονύσιο . Με το από 16-11-2020 έγγραφο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Παλικής – Ληξουρίου ορίζεται  η κα Καρούμπαλη – Ατσάρου Αικατερίνη ως τακτικό μέλος  με αναπληρωτή του τον κ. Βολτέρα Χρήστο. Με το αριθ. πρωτ. 375/12-11-2020 έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφ/νιας & Ιθακης ορίζεται  ο κ. Στρίντζης Γεράσιμος  ως τακτικό μέλος  με αναπληρωτή του την κα Κοζομπόλη Παναγιώτα. Με το από 12-11-2020 έγγραφο της Κοινοπραξίας φέρυ μποτ Ληξούρι – Αργοστόλι ορίζεται  ο κ. Γεράσιμος Κατσαϊτης του Κων/νου  ως τακτικό μέλος  με αναπληρωτή του τον κ. Σπυρογιάννη Περδίκη . Με το από 20-1-2021 έγγραφο των  τουριστικών γραφείων – πρακτορείων ορίζεται  ο κ. Νέστορας Γιουλάτος  ως τακτικό μέλος  με αναπληρωτή του τον κ. Διονύσιο Περδίκη. Με το από 14-1-2021 έγγραφο των  επαγγελματιών εστίασης ορίζεται  ο κ. Μουρελάτος Χαράλαμπος του Γεράσιμου  ως μέλος. Με το από 20-1-2021 έγγραφο των εκπροσώπων τουρισμού αλιείας (θαλάσσιας κρουαζιέρας)  ορίζεται  η κα Ευγενία Βασιλάτου  ως τακτικό μέλος  με αναπληρωτή της  τον κ. Γεράσιμο Μουρελάτο του Διονυσίου. Με το από 8-1-2021 έγγραφο των  tour operators ορίζεται  ο κ. Γεράσιμος Ευαγγελάτος  ως μέλος. Με το αριθ. πρωτ. 1457/11-11-2020 έγγραφο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμμάτων Κεφ/νιας & Ιθάκης ορίζεται  ο κ. Ατσάρος Δημήτριος  ως τακτικό μέλος  με αναπληρωτή του  τον κ. Μουρελάτο Σπυρίδωνα

Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ληξουρίου, παρά τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις του κ. Διονύση Αραβαντινού, ορίσθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Γεράσιμος Γαλανός. Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε «εμείς απέχουμε από την ψηφοφορία. Δηλώνουμε παρών».

Ο κ. Μαντζουράτος πολύ ορθά επισήμανε «έχουμε μια διαφωνία για το πώς λειτουργεί αυτή Επιτροπή. Αυτές οι Επιτροπές ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα προβλήματα των εργαζομένων, τα προβλήματα του κόσμου που ασχολείται με το τουριστικό προϊόν».

Ο κ. Γαλανός δεν έχει καμιά απολύτως εμπειρία στο Τουριστικό κομμάτι. Δεν έχει ούτε γνώση, ούτε εμπειρία από τα προβλήματα του Τουριστικού κλάδου. Άλλωστε επί δυό χρόνια από την θέση του Αντιδημάρχου Τουρισμού, δεν έχει κάνει κανένα έργο όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι. Ούτε καν ένα δελτίο τύπου δεν έχει βγάλει, με το οποίο να ενημερώνει για τις προθέσεις του Δήμου στον Τουριστικό κλάδο. Έναν κλάδο με τεράστια προβλήματα, τα οποία αυξήθηκαν δραματικά εν μέσω πανδημίας.

Ο κ. Γαλανός είπε ότι από τον Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν ενδιαφέρθηκε κανένας να ορίσει εκπρόσωπο του στην Επιτροπή αυτή; Αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα!

Ο κ. Ρουχωτάς επισήμανε «δεν έχουμε κάνει 2 χρόνια για την τουριστική προβολή του Δήμου. Αυτήν την στιγμή υπάρχει θολό τοπίο στον τομέα του Τουρισμού και πρέπει να  γίνουν αμεσες ενέργειες».

Πρόταση Δημοτικών Συμβούλων, λόγω του ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για συμμετοχή εκπροσώπου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, να μπει στην Επιτροπή εκπρόσωπος των Οινοποιών της Παλικής.

Η αλήθεια είναι μία και έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, ότι άνθρωποι που επί έτη μπαίνουν εκπρόσωποι σε Τουριστικές Επιτροπές, σκοπό έχουν την …επαγγελματική τους προώθηση και ανάδειξη, καθώς και τις …δωρεάν δημόσιες παροχές μιάς Επιτροπής Τουρισμού. Γι’αυτό τα πρόσωπα που ασχολούνται με αυτές, είναι τα ίδια και τα ίδια. Και δεν θεωρώ ότι έχουμε να περιμένουμε τίποτα νέο από τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Αυτό το μαρτυρά και η επί 2 αδιαφορίας και απραξίας, από το 2019 έως και το 2021, αλλά και και ως Καλλικρατικός Δήμος κι ακόμα χειρότερα ως Δήμος Παλικής προ 10ετίας. Θυμάστε εκείνο το γραφείο Τουρισμού στο Κέντρο νεότητας; Ποιόν εξυπηρέτησε; Θυμάστε πόσα χρήματα είχαν δαπανηθεί για την επισκευή, εξοπλισμό του χώρου, σε δεξιώσεις, φυλλάδια ανάδειξης κλπ; Έντυπο υλικό που όχι μόνο δεν ωφέλησε πουθενά, αλλά και στο Λιμάνι θυμάστε το «περίπτερο» με την οθόνη πληροφοριών; Αν ωφελούσαν, γιατί δεν συντηρήθηκαν; Σκέψεις, απορίες και συμπεράσματα από το παρελθόν μιάς «εικονικής» Τουριστικής Επιτροπής.

  • Καθορισμός ανώτατου επιτρεπτού χρηματικού ορίου κλήσεων από όργανα των Ο.Τ.Α., που κάνουν χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για το έτος 2021

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η εισήγηση του Δημάρχου

  • Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου με τον αναπληρωτή του για την συγκρότηση της Επιτροπής έγκρισης αιτημάτων σχετικών με την χορήγηση αδειών εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής, για το έτος 2021.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η εισήγηση του Δημάρχου

  • Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου με τον αναπληρωτή του για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας μας για το έτος 2021.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η εισήγηση του Δημάρχου

  • Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου με τον αναπληρωτή του που θα συμμετέχει στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφ/νιάς και Ιθάκης» «ΑΠΟΠΛΟΥΣ»

Εισηγητής: Α/Δήμαρχος κ. Ντιουάνι

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η εισήγηση

  • Λήψη απόφασης για αγορά ακινήτου μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με σκοπό την κατασκευή – ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

  • Λήψη απόφασης για αγορά ακινήτου ευρισκόμενου στην Αγία Θέκλη μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με σκοπό την κατασκευή – ανέγερση Νηπιαγωγείου.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Τα δυό θέματα για την κατασκευή-ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου και την αγορά ακινήτου για την κατασκευή Νηπιαγωγείου στην Αγία Θέκλη, λόγω αιτήματος όλτων των Δημοτικών Συμβούλων, θα συζητηθούν σε εκ νέου συνεδρίαση, τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η συνεδρίαση με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης, ξεκίνησε με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διαβάζει το πρακτικό της απόφασης της παράταξης του κ. Διονύση Αραβαντινού «Ληξούρι Παλική Δράση Προοπτική», περί της διαγραφής του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης κ. Διονύση Πρεντάνου. «Η στάση του κ. Πρεντάνου δεν συνάδει… Άπαντες (Μοσχόπουλος-Μαρούλης-Γαλάτης και ο επικεφαλής κ. Αραβαντινός) συμφώνησαν στην διαγραφή του κ. Πρεντάνου».

Η ισχύς εν τη ενώσει, δηλαδή. Κάτι μου λέει ότι ο κ. Αραβαντινός, στο άμεσο μέλλον, θα προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές, καθώς στον Συνδυασμό του δεν υπάρχει ομοβροντία απόψεων. Αντιθέτως Δημοτικοί Σύμβουλοι του, στηρίζουν τις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις απόψεις του κ. Αραβαντινού, ο οποίος για ακόμη μια φορά, στο χθεσινό συμβούλιο, απέδειξε ότι στηρίζει τις πολιτικές γραμμές του Δημάρχου Αργοστολίου. Όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση για τον ΦοΔΣΑ.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους να θέτουν ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Δ.Αραβαντινός ρώτησε τον Αντιδήμαρχο κ. Γάλεμπ για την κοπή δένδρων και φυτών, όπως τις πικροδάφνες στην παραλία, τον πλάτανο και τις αροκάριες στην πλατεία. «Τι σκοπό έχει κ. Γάλεμπ αυτή η κοπή; Είναι καλωπισμός; Είναι κάποια δική σας ανάγκη;». Ο κ. Γάλεμπ απάντησε ότι οι πικροδάφνες ανήκουν στην δικαιοδοσία του Λιμενικού ταμείου. Ότι οι εργασίες κοπής πραγματοποιηθηκαν μετά από ενημέρωση στο Λιμενικό ταμείο και με την συνεργασία γεωπόνου. Κόψαμε πιο κοντές τις 20 πικροδάφνες για να αλλάξουμε την όψη τους και να τις φέρουμε σε μορφή θάμνου, είπε ο κ. Γάλεμπ.

Ο κ. Δ.Μαντζουράτος ζήτησε ενημέρωση για τα ακόλουθα θέματα:

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης. «Παίρνει διαστάσεις Πανελλαδικά το θέμα. Έχει κάνει κάποια ενέργεια ο Δήμαρχος για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;»

Ο Δήμαρχος απάντησε: Έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο Αθλητισμού, σε αρμόδιους φορείς και Σωματεία. Τα αθλήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, θα είναι από τα τελευταία που θα λειτουργήσουν, λόγω της στενής επαφής των αθλητών.

Σχετικά με την μη λειτουργία των Σχολικών Κυλικείων, με την μετακόμιση της Σχολικής Κοινότητας του Β΄Δημοτικού Σχολείου στο επισκευασμένο κτήριο, με το αίτημα των οκτώ Προέδρων των Κοινοτήτων για την απουσία του Αγροτικού ιατρού και για το αίτημα τους να είναι στην διάθεση τους μηχανήματα του Δήμου προκειμένου να κάνουν οι ίδιοι έργα ζωτικής σημασίας.

Σχετικά με την σύλληψη συμπολίτη μας από Θυροφύλακα και την …βάρβαρη συμπεριφορά του Θυροφύλακα καθώς και την κίνηση του να περάσει χειροπέδες στον συμπολίτη μας.

Ο Δήμαρχος απάντησε:Για τα Κυλικεία πρέπει να συνεδριάσουν οι Σχολικές Επιτροπές. Έχουν ζητήσει από τα Σχολεία να δώσουν τα στοιχεία και να βγουν και για τα κυλικεία οι ζημιώσεις

Για το Β’Δημοτικό Σχολείο ο Δήμαρχος απάντησε ότι «γνωρίζουμε για τα προβλήματα στις προκατασκευασμένες αίθουσες του Β΄Δημοτικού Σχολείου. Έχουμε κάνει συνεχόμενες παρεμβάσεις. Όσον αφορά το επισκευασμένο κτήριο, οι Κτηριακές Υποδομές παλεύουν να το παραδώσουν μέσα στον Φεβρουάριο. Κάθε βδομάδα επικοινωνώ με τους Μηχανικούς των Κτηριακών Υποδομών.

Για τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τα αιτήματα τους, ο Δήμαρχος απάντησε ότι «έχουμε καλή συνεργασία με τους Προέδρους και προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματα τους. Εργάτες και Μηχανήματα του Δήμου πηγαίνουν στα χωριά».

Ο κ. Β.Ρουχωτάς ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ληξουρίου σχετικά με την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο κ. Β. Συνοδινός-Βαλλιάνος έκανε λόγο για το προβληματικό οδικό δίκτυο μετά «ιανού», καθώς και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μεταξύ Καλάτων-Δαμουλιανάτων στην περιοχή του «Γέρακα», όπου έχουν εντοπιστεί επικίνδυνοι βράχοι και άκοπα δένδρα. «Από την στιγμή που έχουν αναλάβει ιδιώτες και από την στιγμή που έχει και ο Δήμος μηχανήματα, γιατί δεν έχει υπάρξει καμιά παρέμβαση και απομάκρυνση δένδρων-βράχων στον «γερακα»;»

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «θα κάνουμε παρεμβάσεις στον γέρακα. Θα γίνουν αναθέσεις και εργολαβίες.».

Για τα χρήματα των 600Ε για τον «ιανό», ο Δήμαρχος απάντησε «υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο, αλλά λόγω της ένστασης προσφυγής που έκανε ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς στην Αποκεντρωμένη για το τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους 2021, περιμένουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης για να μπορέσουμε να κάνουμε τις πληρωμές».

Για την ΔΕΗ και τις συνεχόμενες διακοπές στο ρεύμα που ρώτησε ο κ. Φαρακλός, ο Δήμαρχος ανέφερε «έχουμε συζητήσει με την Διεύθυντρια της ΔΕΔΔΗΕ κα Γασπαρινάτου για τις συνεχόμενες βλάβες και διακοπές του ρεύματος. Μας ενημέρωσε ότι έρχεται με 7μηνη σύμβαση ηλεκτρολόγος στην Υπηρεσία και θα έρθει στο Ληξούρι για να ελέγξει τις βλάβες. Επίσης, θα προκηρυχθούν 5 θέσεις μόνιμου προσωπικού και η μια θέση θα είναι σίγουρα στο Ληξούρι».

Ο κ. Μαντζουράτος τόνισε «δεν υπάρχει αντικεραυνική προστασία και με κάθε βροχή το ρεύμα πέφτει».

Η συνεδρίαση έκλεισε με το τελευταίο θέμα που αφορούσε την «Λήψη απόφασης επί αιτήματος εργαζομένων ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. Εισηγητής: κ. Δήμαρχος».

Εδώ ο Δήμαρχος, παρότι για 10 σχεδόν χρόνια είχε στενή σχέση, επαγγελματική που εξελίχθηκε και σε φιλική, με τους υπαλλήλους της ΚΕΔΗΚΕ, ξεκαθάρισε τονίζοντας «ως Δήμαρχος είμαι υποχρεωμένος να προασπίσω τα συμφέροντα του Δήμου μου και οι 2-3 υπάλληλοι που αντιστοιχούν στον Δήμο μας, να έρθουν να εργαστούν στον Δήμο Ληξουρίου. Δεν είναι δυνατόν το 2021 να λέμε ότι η διαδρομή είναι δύσκολη. Συνάνθρωποι μας που εργάζονται στο Πρόγραμμα «Κοινωφελούς εργασίας» πηγαινοέρχονται σε άλλους Δήμους που εργάζονται, με μισθό 500 ευρώ.

Η διανομή των εργαζομένων σύμφωνα με την Νομοθεσία θα γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια και η δική μας πρόταση είναι να εφαρμοστεί η Νομοθεσία και να πάρει ο κάθε Δήμος τους εργαζόμενους που του αναλογούν».

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής πέρασε με 10 θετικές ψήφους, έναντι των καταψηφίσεων από τους: Δ.Αραβαντινό, Δ.Μαρούλη, Ανδρ.Μοσχόπουλο, Β.Ρουχωτά και με την Λαϊκή Συσπείρωση να δηλώνει «παρούσα» στην πλειοψηφία.

Υπήρξαν πολλές απόψεις, αλλά αυτές που «μίλησαν» την γλώσσα της αλήθειας ήταν του κ. Νέστορα Βεντούρα και του κ. Γεράσιμου Γαλανού.

«Άνθρωποι της πόλης μας καθημερινά πάνε Αργοστόλι. Γιατί η απόσταση από το Αργοστόλι προς το Ληξούρι είναι δύσκολη;. Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι προνομιούχοι;»

«Οι δυό-τρείς εργαζόμενοι που αντιστοιχούν στον Δήμο μας, να έρθουν στον Δήμο μας. Ξέρω τι θα πει φέρυ μπωτ, «γύρα» και να τρέχεις με την ψυχή στο στόμα. Να γίνει αυτό που ορίζει το Υπουργείο».

«Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που πηγαίνουν στην ΚΕΔΗΚΕ από την Σάμη στο Αργοστόλι; Για ποιόν λόγο δημιουργείτε η χαοτική κατάσταση για να ρθουν στο Ληξούρι;»

«Αν εμείς βγάλουμε μια απόφαση να μην έρθουν στον Δήμο Ληξουρίου οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν στον Δήμο μας, τότε θα έχουμε διώξει ανθρώπινο δυναμικό, που είναι αναγκαίο στην λειτουργία του Δήμου».

«Συμπτωματικά ο Καλλικρατικός Δήμος Κεφαλονιάς, δεν είχε στην ΚΕΔΗΚΕ, κανέναν εργαζόμενο από το Ληξούρι και τον πρώην Δήμο Παλικής;».

Άφωνους μας άφησε η άποψη του κ. Δ.Αραβαντινού, επικεφαλή της παράταξης, ο οποίος όπως προανέφερα στηρίζει τις απόψεις του Δημάρχου Αργοστολίου.

Ο κ. Αραβαντινός σε άλλα συμβούλια έχει κάνει λόγο για στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Ληξουρίου με προσωπικό. Όμως τα συμφέροντα του αυτήν την φορά, διώχνουν προσωπικό που σύμφωνα με την Νομοθεσία οφείλει να έρθει να εργαστεί στον Δήμο Ληξουρίου.

Την φράση «πιάσε το αβγό και κούρευτο» την ξέρουμε έτσι;

Όσον αφορά τα προνόμια ενός Δημοσίου Υπαλλήλου… Έχουν μισθό βρέξει-χιονίσει. Έχουν τα έξτρα των υπερωριών, των επιδομάτων, των ανθυγιεινών-βαρέων κλπ, ασφαλιστική κάλυψη άρα και Υγειονομική κάλυψη!

Ένας Ιδωτικός υπάλληλος που διανύει χιλιόμετρα για να πάει στην δουλειά του, έχει τις περισσότερες φορές ούτε καν τον βασικό μισθό. Δεν έχει δώρα, δεν έχει επιδόματα, αρκετές φορές καθυστερεί η μισθοδοσία του, δεν έχει καμιά εγγύηση ότι αύριο θα έχει δουλειά, δεν έχει αρκετές φορές ασφαλιστική κάλυψη.

Κι όμως για ένα μεροκάματο, τρέχει με την ψυχή στο στόμα.

Γιατί οι υπάλληλοι του Δημοσίου να επιλέγουν που θέλουν να πάνε και πότε να πάνε; Ας μπουν λίγο στην θέση ενός ιδιωτικού υπαλλήλου ή ενός ανέργου !

Που σίγουρα θα εκτιμήσουν πολύ περισσότερο τις παροχές που προσφέρει η θέση ενός υπαλλήλου που εργάζεται στον Δημόσιο Τομέα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οφείλουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου τους. Μπράβο σε όσους το αναγνώρισαν και ψήφισαν να εφαρμοστεί ο Νόμος.

Να σας θυμίσω κάτι…. Με 8μηνα δεν στελεχώνονται οι υπηρεσίες ενός Δήμου, καθώς οι εργαζόμενοι αλλάζουν μετά από κάθε 8μηνη σύμβαση. Ο Δήμος Ληξουρίου δεν έχει βγάλει καμιά προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ούτε μπορεί φέτος να κάνει προσλήψεις.

Να διώχνουμε εργαζόμενους την στιγμή που το κράτος τους στέλνει στον Δήμο ;

Αυτό θα ήταν εξωφρενικό σε έναν νεοσύστατο Δήμο που δεν έχει έσοδα και επαρκές προσωπικό!

Αριστέα Χαριτάτου