Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | February 9, 2023

Scroll to top

Top

Τρεις επερωτήσεις της ΑΝΑΣΑ για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τρεις επερωτήσεις της ΑΝΑΣΑ για το Περιφερειακό Συμβούλιο
KefaloniaNews

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Θέμα: ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων.

ΕισηγητήςΟ επικεφαλής της παράταξης ¨ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά¨ κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

21/09/2021

Ο αδόκητος και άδικος χαμός του εκλεκτού συμπολίτη μας στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, μας επιβάλλει να επαναφέρουμε, για μια ακόμη φορά δυστυχώς, το μείζον πρόβλημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και της αποτελεσματικότητάς του στην έγκαιρη αντιμετώπιση των κρίσιμων περιστατικών τόσο εκεί, όσο και στο σύνολο των νησιών της ΠΙΝ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην συνεδρίαση του την 1/12/2018, σε σχετική συζήτηση και μετά από συζήτηση με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κατέληξε σε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση με τρία σημεία:

 1. Δημιουργία τομέων του ΕΚΑΒ στον Βορρά και τον Νότο της Κέρκυρας με πρόσληψη προσωπικού.
 2. Επανεξέταση της σημερινής θέσης εγκατάστασης του ΕΚΑΒ στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.
 3. Ίδρυση ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων.

Είναι προφανές ότι και τα τρία αυτά σημεία είναι και σήμερα επίκαιρα και προτείνουμε στο σώμα να το επαναβεβαιώσει και να απαιτήσει την υλοποίηση τους.

Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε το Συμβούλιο ότι πέραν των 6 ασθενοφόρων τα οποία χρηματοδότησε και παρέδωσε στο ΕΚΑΒ η περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ το 2016/2017, στις 3/7/2019 η ίδια περιφερειακή αρχή εξέδωσε νέα πρόσκληση, μέσω ΕΣΠΑ, στο ΕΚΑΒ για προμήθεια ασθενοφόρων. Το ΕΚΑΒ ανταποκρινόμενο κατέθεσε αίτημα στις 30/9/2019 για 9 ασθενοφόρα, 5 κλασσικού τύπου και 4 κινητές μονάδες, και στις 31/10/2019 η νυν Περιφερειάρχης ενέταξε την προμήθεια αυτή στο τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020. Έκτοτε, δύο χρόνια αργότερα, εκκρεμεί η προμήθεια και η παράδοσή τους από το ΕΚΑΒ στις μονάδες των νησιών.

Κατά συνέπεια, ως τέταρτο σημείο μια νέας απόφασης προτείνουμε:

 1. Άμεση παράδοση των 9 ασθενοφόρων στο δυναμικό των νησιών μας.

Ακολούθως, επισυνάπτεται και η 211-21/01-12-2018 ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων,  ενημερωτικό δελτίο της ΠΙΝ για την προμήθεια των 6 ασθενοφόρων και ενημερωτικό σημείωμα της πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ των 9 (5+4) ασθενοφόρων.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

 1. Η 211-21/01-12-2018 ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.
 2. Ενημερωτικό δελτίο της ΠΙΝ για την προμήθεια των 6 ασθενοφόρων.
 3. Ενημερωτικό σημείωμα της πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ των 9 (5+4) ασθενοφόρων.

Επερώτηση 62η

Η άρνηση της ΠΙΝ να προβληθεί ο τόπος μας μέσω του club ferrari.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Η Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ, με σκοπό τη δημιουργία νέων πρωτότυπων δράσεων, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας και την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού, την προβολή του νησιού ειδικότερα στην Ιταλία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, είχε έλθει σε επαφή με τον μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων FERRARI της Ιταλίας, το «Passione Rossa» (περισσότεροι από 91.300 ακόλουθοι στο Facebook και 6.000 στο Instagram) το οποίο επισκέφθηκε το 2018 και 2019 και την Κέρκυρα με 40 πολυτελή αυτοκίνητα FERRARI απ’ όλη την Ιταλία.

Ο πρόεδρος του FERRARI Club «Passione Rossa», κ.Fabio Barone, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο καθότι είναι κάτοχος τριών παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας (Guinness World Speed Records) και το 2004 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με το Βραβείο υψηλής κοινωνικής αξιοσύνης.

Οι εκδηλώσεις αυτές (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού) που λειτουργούσαν ως “γέφυρα” ανάμεσα της Κέρκυρας και της Ιταλίας, είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ΜΜΕ όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ενώ ήταν αρκετοί οι δημοσιογράφοι από ΜΜΕ κυρίως της Ιταλίας που είχαν καλύψει τις εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε εν συντομία:

 • Τις ζωντανές μεταδώσεις που είχαν γίνει από το “ΕΨΙΛΟΝ TV”, “COSMOTE TV”, «ΕΡΤ», «ΑΝΤΕΝΝΑ», «ΑLPHA» και «SKY».
 • Τα επανειλημμένα άρθρα από την «Καθημερινή», «Έθνος», «Πρώτο Θέμα», «Τα Νέα», «Το Βήμα», «Ναυτεμπορική» κλπ (τα αποσπάσματα των δημοσιευμάτων είναι στην κατοχή μας  για πλήρη ενημέρωση σας αν το επιθυμείτε).
 • Την προβολή που πραγματοποιήθηκε ετησίως στο επίσημο διαδικτυακό blog του ΕΟΤ.

Από τις άνω εκδηλώσεις (όπως ήταν αναμενόμενο) διαπιστώθηκε τεράστια συμμετοχή του κοινού το οποίο έδωσε ώθηση στις τοπικές αγορές (ειδικότερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν πλησίον των σημείων όπου ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητα, παρουσίασαν σημαντική αύξηση της πελατείας τους κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των εκδηλώσεων).

Όλα τα βίντεο των εκδηλώσεων που προβλήθηκαν από ιδιώτες και από το  Club στο YouTube και στo μέσo κοινωνικής δικτύωσης “FACEBOOK”, είχαν περισσότερες από 305.000 προβολές, γεγονός απ’ το οποίο εύλογα συνάγεται ότι ποτέ για μια παρόμοια εκδήλωση (πολιτιστική ή αθλητική) δεν παρουσιάστηκε τόση τεράστια δημοσιότητα και ενδιαφέρον από τον κόσμο και από τα ΜΜΕ.

Εμείς ως Περιφερική Αρχή αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, στηρίξαμε ενεργά τις εκδηλώσεις, και το 2019 είχαμε προτείνει στους διοργανωτές να διεξαχθούν και σε άλλα νησιά του Ιονίου με αφετηρία την Κέρκυρα.

 • Από τότε που έχετε αναλάβει εσείς ως νέα Περιφερειακή Αρχή γιατί έχετε σταματήσει αυτή την πρότυπη δράση η οποία είχε αναμφίβολα σαφή οφέλη για την καινοτόμο τουριστική προβολή της Κέρκυρας;

Φέτος (όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ) το FERRARI Club «Passione Rossa» προσκλήθηκε από το Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής όπου παραβρέθηκε 4 ημέρες εκεί και προκάλεσε το ενδιαφέρον των περισσότερων ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

Επερώτηση 63η

Ο τρίτος χειμώνας και η παραλιακή στην Γαρίτσα της Κέρκυρας στο έλεος του… καιρού.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Με την λήξη της θητείας μας ως περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ της περιόδου 2014-2019, ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε στην πόλη της Κέρκυρας ένα σημαντικό έργο τόσο για την οδική ασφάλεια όσο και για την αισθητική και ιστορικότητα της πόλης, όπως είναι ο τοίχος του ΝΑΟΚ και τα πεζοδρόμια από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ μέχρι την θέση «Δεσσύλα».

Στον προγραμματισμό ήταν η άμεση συνέχιση του υπόλοιπου τμήματος από «Δεσσύλα» έως «Ανεμόμυλο» με την χρηματοδότηση της μελέτης που εκπόνησε ο ΟΛΚΕ.

Δυστυχώς η ανάληψη των περιφερειακών υποθέσεων από εσάς και την παράταξη σας δεν συνοδεύτηκε από την συνέχιση του έργου. Αντιθέτως, σημαδεύτηκε από προφανή υποτίμηση και αδιαφορία, με αποτέλεσμα σήμερα, 24 μήνες από τότε και 7 μήνες από την παροχή έγκρισης εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου για κατεπείγουσες διαδικασίες, η παραλιακή της Γαρίτσας στο τμήμα Δεσσύλα-Ανεμόμυλου παρουσιάζει άθλια εικόνα φθοράς και εγκατάλειψης, όπως φαίνεται άλλωστε και στο φωτογραφικό υλικό που σας επισυνάπτουμε:

Γαρίτσα – Κράτσα

Με την ευκαιρία, σας δείχνουμε και την εικόνα του έργου της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στο σημείο:

Γαρίτσα – ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης:

 • Πού βρίσκεται η υποχρέωση έκτακτης παρέμβασης που σας ενέκρινε την 19/2/2021 το Περιφερειακό Συμβούλιο;
 • Σε κάθε περίπτωση, τι προτίθεστε να πράξετε για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων;
 • Ποιος είναι ο εκτιμώμενος χρόνος της αποκατάστασης;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.