Το βιβλίο άλμπουμ για την Κεφαλονιά του άτυχου Χρυσ. Φουντή παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο.
Το άλμπουμ – βιβλίο για την Κεφαλονιά με αεροφωτογραφίες, του Χρυσόστομου Φουντή παρουσίασε η σύζυγος του Σταυρούλα Φουντή μαζί με τον Παναγή Βεργωτή στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου κ. Αλ. Παρίση και του αντιδήμαρχου κ. Ευαγ. Κεκάτου.
Ο άτυχος Χρυσ. Φουντής που σκοτώθηκε πάνω στο καθήκον του, την ώρα που φωτογράφιζε από αερόστατο στην Καρδίτσα.
Ο Χρυσόστομος Φουντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και μεγάλωσε σε μια εξαιρετική οικογένεια, πνευματική που του μετέδωσε ιδιαίτερες αξίες και ήθος.
Ο Χρυσ. Φουντής υπήρξε ο μοναδικός μοτοαροπτεριστής αεροφωτογράφος. Οι λήψεις του ήταν φροντισμένες όσον αφορά στο φωτισμό, τις καιρικές συνθήκες, το κατάλληλο ύψος, αψηφώντας τον κίνδυνο προκειμένου να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ο Χρυσόστομος σκοτώθηκε εν πτήση εν ώρα εργασίας στα 44 χρόνια στις 18 Αυγούστου 2013 στην Καρδίτσα.
Το έργο του αναγνωρίστηκε από την UNESCO της οποίας υπήρξε μέλος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ
Με ιδιαίτερη τιμή, το πρωί της Παρασκευής 29 Αυγούστου 2014, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την κ.Σταυρούλα Γεωρνταμιλή – Φουντή και τον κ.Παναγή Βεργωτή.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση της Συλλεκτικής Έκδοσης με θέμα «Όταν η αγνότητα συναντά την Τέχνη», που περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό της Κεφαλονιάς, που ο αείμνηστος Σύζυγος της κ.Φουντή, Χρυσόστομος Φουντής, κατέγραψε ως αεροπτεριστής σε συνεργασία με τον κ.Βεργωτή, πριν το τραγικό ατύχημά του.
Στη συνάντηση παρευρέθη ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος και συζητήθηκαν οι τρόποι αξιοποίησης της σπάνιας αυτής Έκδοσης, με σκοπό την περαιτέρω τουριστική προβολή του Νησιού.
Ο κ.Παρίσης , αφού συνεχάρη την κ.Φουντή και τον κ.Βεργωτή για τη σημαντική αυτή δραστηριότητα, τους προσέφερε συμβολικά δώρα και επικοινώνησε με το Υπουργείο Τουρισμού για την ιδιαίτερη προβολή του Βιβλίου.