Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | August 15, 2022

Scroll to top

Top

Τέτοια απαξιωτική καθαίρεση δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέτοια απαξιωτική καθαίρεση δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
KefaloniaNews

Ο κ.Ιωάννης Κασσιανός παύτηκε από το αξίωμα του δημάρχου Ιθάκης. Το πειθαρχικό συμβούλιο του άρθρου 237 ν.3852/2010 και ο Υπουργός Εσωτερικών αποφάνθηκαν ότι ο μέχρι πρόσφατα δήμαρχος, είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα του Δημοσίου και του Δήμου Ιθάκης και τον καθαίρεσαν για να προστατεύσουν ακριβώς το συμφέρον του Έλληνα και Θιακού φορολογούμενου πολίτη.

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους είναι η πρώτη φορά που ένας δήμαρχος ξηλώνεται ως επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή ως επικίνδυνος για τα συμφέροντα του πολίτη. Τέτοια απαξιωτική καθαίρεση δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ.Κασσιανός παύτηκε εξαιτίας  αποκλειστικά των δικών του ανομημάτων, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατέχουν και τα εξής:

– Καταχράστηκε το αξίωμά του προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικονομικά προσωπικά του συμφέροντα, σε βάρος του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου.

– Οι πράξεις , οι ενέργειές και οι παραλείψεις  του κατά το διάστημα της θητείας του, επέφεραν σοβαρή βλάβη ,οικονομική και ηθική στο τόπο μας.

-Άσκησε τη δημοτική διοίκηση με οδηγό την ευνοιοκρατία προς τους ημέτερους, την αλαζονεία, τη συκοφαντία, το τραμπουκισμό, τη σπίλωση προσώπων, την αυθαιρεσία και πάντα με μεθόδους προσβλητικές για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους πολίτες και την ιστορία του νησιού μας.

Οι δημοτικοί μας συνδυασμοί, μπροστά στη λαίλαπα της αυθαιρεσίας και της παρανομίας που χαρακτήριζαν κάθε πράξη της δημοτικής αρχής,  άσκησαν το ρόλο που τους επιβάλλει η θέση τους, με τρόπο υπεύθυνο και πάντα τεκμηριωμένο. Όλα όσα ισχυριζόμασταν και καταθέταμε στο Δ.Σ ήταν αληθή! Ήταν για μας, ύψιστο θέμα αξιοπρέπειας να αντισταθούμε σε αυτές τις πρακτικές.

Η διοίκηση όπως ασκήθηκε τα τρία αυτά χρόνια από τον πρώην δήμαρχο, μεταξύ άλλων συνεπειών:

1.Έχει διαλύσει τη διοικητική δομή του Δήμου.

2.Έχει απαξιώσει τους υπαλλήλους και το ρόλο τους στην υλοποίηση του δημοτικού έργου.

3.Οδήγησε το Δήμο στην θεσμική ανυπαρξία, με το απαράδεκτο  έλλειμμα εκπροσώπησης σε όργανα και θεσμούς.

4.Άφησε ανεκμετάλλευτη κάθε δυνατότητα αξιοποίησης εθνικών και κοινοτικών πόρων.

5.Κατασπατάλησε δημοτικούς πόρους σε δράσεις αμφίβολης σημασίας και παράλληλα αρνήθηκε να τονώσει τη ντόπια οικονομική δραστηριότητα, με την ανικανότητά της να  διαθέσει παραγωγικά, τους οικονομικούς πόρους που της κληροδότησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

6.Έχει εμπλέξει το Δήμο σε οδυνηρές και αδικαιολόγητες δικαστικές διαμάχες  με το Ελληνικό Δημόσιο.

7.Έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις επαγγελματικές τάξεις του νησιού μας.

Ο  κατήφορος του Δήμου και τα δραματικά αδιέξοδά του αναμένεται να συνεχιστούν και να κορυφωθούν , ύστερα από την επιβολή της αδελφής του στο δημαρχιακό θώκο. Της πέμπτης  αναπληρωματικής σε σειρά ψήφων συμβούλου (με 43 ψήφους) και η οποία συμμετείχε ενεργότατα και καθοριστικά σε όσα έπραξε ο πρώην δήμαρχος σε βάρος του Δημοσίου, του Δήμου και υπαλλήλων ,για τα οποία και παύτηκε .

Κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα για το νησί μας κάτω από αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες  αλλά και μέσα στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώνει η πολύμορφη κρίση που βιώνει η χώρα μας, θεωρούμε πως για να ξεφύγει ο Δήμος και κατά συνέπεια και η κοινωνία μας από τα αδιέξοδα, τα συντρίμμια  και  τη μιζέρια που ήδη έχει αφήσει η σημερινή δημοτική αρχή, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Εμείς θα συμμετάσχουμε σε αυτή τη προσπάθεια, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς προσωπικές στρατηγικές. Ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει ο καθένας ,θα κριθεί  και θα αποφασιστεί από όλους όσους θα συμμετάσχουν σε αυτή τη πρωτοβουλία, με τρόπο διάφανο και δημοκρατικό.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ  ΣΚΛΗΡΟΣ.