Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | July 25, 2021

Scroll to top

Top

Τέλος οι «Αλκυονίδες μέρες» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος οι «Αλκυονίδες μέρες» στο Δημοτικό Συμβούλιο.
KefaloniaNews

Η επανεμφάνιση μετά από τόσο καιρό απουσίας του Μάκη Φόρτε, καθόρισε και την «γραμμή πλεύσης» της «Επόμενης Μέρας». Σκληρή κριτική εκ μέρους του, αλλά παράλληλα δημιουργία ενός κλίματος αντιπολιτευτικό που έλειπε μέχρι τώρα.

Πολλά σενάρια «βγήκαν» χθες μετά την συνεχή «γκρίνια» του Μάκη ο οποίος ομολογουμένως δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα.
Μπορεί ο Πρόεδρος να θορυβήθηκε και να διαδίδει ότι ήταν απαράδεκτος, αλλά θα’θελα να τον ρωτήσω, πρώτη φορά συνεργάζεται μαζί του, πρώην σύντροφοι ήταν. Ο Μάκης ποτέ δεν ήταν «ήσυχος» στην πολιτική του συμπεριφορά, ακόμα και δήμαρχος όταν ήταν δημιουργούσε προβλήματα στην αντιπολίτευση. Ας αφήσουν, λοιπόν, κάποιοι τη «σεναρολογία» για τον Μάκη Φόρτε.
Προβλήματα όταν λέω, δεν εννοώ άρνηση σε όλα και σκληρή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ο Μάκης ήταν ευγενικός προς τον αντίπαλο, αλλά δεν τον άφηνε σε χλωρό κλαρί.
Σύντομα θα δείξει που το «πάει», υποψιάζομαι ότι θα έχουμε εκπλήξεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Ηλία Καρόγλου από τον ΟΤΕ σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την συμπεριφορά του Οργανισμού απέναντι τους. Δύσκολες εποχές περνάνε οι εργαζόμενοι όπως μου είπε ο Καρόγλου.

Συνέχισε ο Γιώργος Τσιλιμιδός μ’ ένα θέμα εκτός ημερησίας που αφορούσε το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης, για συμμετοχή του Δήμου. Με το θέμα αυτό, ήρθαν τα πάνω κάτω. Πρέπει να πάρουν απόφαση μέχρι 20/1. Εδώ ο Μάκης Φόρτες είχε προβλήματα με τις ερωτήσεις του που δεν είχαν πάρει απάντηση. Επέμενε ο Μάκης διότι όπως είπε η ερώτηση που έκανε είχε ουσία και την κατάλαβε ο Δήμαρχος γιατί, όπως είπε, την συνέδεσε με το άλλο φιάσκο την ηλεκτρονική στάθμευση…..
Εδώ θ μπορούσα να σταματήσω και να ρωτήσω τον Μάκη Φόρτε ή μάλλον τον Δήμαρχο γιατί μιλάει για φιάσκο; Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημέρωση.

Ζήτησε να υπάρξει καλή οργάνωση του Δήμου.
Δεν συμφωνεί η Λαϊκή Συσπείρωση με το θέμα της «δια βίου μάθησης». Όπως είπε ο Τσιλιμιδός «Μπερδεύουν το ρύζι με το μπίζι», δεν το είπε έτσι, αλλά το διόρθωσα ως προς το ….σωστότερο. Τελικά μπορεί να υπάρχουν αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις όμως ο Μάκης στο τέλος ψηφίζει «ναι». Το ψήφισαν όλοι εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης.
Υπήρξαν δυο θέματα για τον Φιλόδημο, που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, μάλιστα ο Μάκης Φόρτες είπε ότι συμφωνεί με τον Κουρούκλη, αλλά και για την πυρκαγιά στην Κρανιά που θορυβήθηκε πολύς κόσμος. Χρειάζεται προσοχή. Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα, όπως είπε ο Δήμαρχος. Έγινε καλή συζήτηση.

Το μεγάλο … «ματς» έγινε με την Τουριστική Επιτροπή. Έγινε ένας μικρός χαμός με τα ονόματα. Εκεί να δείτε πως ξεδίπλωσε η Ισχυρή Κεφαλονιά το …..ταλέντο της με επικεφαλής το Νίκο Ανουσάκη. Ζήτησε ο Νικόλας να μπει στην Τουριστική ο Βαγγέλης Κεκάτος, ο Δήμαρχος είπε ότι τον Κεκάτο τον προορίζει κάπου αλλού. Αντέδρασε ωστόσο ο Νικόλας με την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Γεροντάκη ως αναπληρωματικού, τελικά όμως του παραχώρησε τη θέση του ο Σταύρος Σπαθής.
Είπε ο Μάκης, ότι αν νομίζετε ότι θα μπορεί να δουλέψει μια επιτροπή τουρισμού με 23 μέλη, εδώ να το συζητήσουμε. Εμείς δεν την ψηφίζουμε είπε αρκετά «φουρκισμένος» ο Κουρούκλης, τον λόγο; Επειδή σ’ αυτή την επιτροπή δεν συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοί που κινούν τον τουριστικό προϊόν. Έχει δίκιο.
Στο σημείο αυτό σηκωθήκανε οι τόνοι μεταξύ του Μάκη και του Προέδρου. Μάκης «Αν σε ενοχλώ, πες μου το να πάω έξω και να ξανάρθω». Μου αφαιρείς τον λόγο; Μια ζωή είσαι Βαλλιανάτος». Αυτά.

Παρενέβη ωστόσο ο Ανουσάκης και ρώτησε αν τον κ. Βαγγέλη Κεκάτο τον έχουν βάλει σε καμιά επιτροπή, ο Δήμαρχος του απάντησε ότι θα φτιάξουν ένα άλλο όργανο το οποίο θα είναι από όλους τους δήμους, που θα μπορούν να πάρουν μέρος κάποιοι που θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Αντέδρασε ο Ανουσάκης λέγοντας ότι δήμος Αργοστολίου έχει υποχρέωση και ηθική να τιμήσει έναν άνθρωπο που πραγματικά πήγε το τουρισμό ένα βήμα παραπάνω και τελικά έχει μια τεράστια εμπειρία. Είναι ο πρύτανης του τουρισμού στο νησί. Ο Αλέξανδρος αυτή τη φορά μίλησε και υποστήριξε τον Κεκάτο, έχουμε φτάσει να έχουμε 186 κρουαζιερόπλοια φέτος (χάρη του Κεκάτου). Πρέπει να τον αξιοποιήσουμε.

Ο Ανουσάκης (άλλο θέμα, από το ένα θέμα στο άλλο πήγαιναν) είπε το Μέγαρο θα μπορούσε να λειτουργήσει σήμερα κι όχι να το κάνετε Πινακοθήκη. Σήμερα το τρώνε κατσαρίδες…..
Του «πέταξε» όμως του Φόρτε ο Πρόεδρος ότι αυτό που γίνεται στο Δ.Σ. σήμερα γίνεται μετά από μήνες.
Τέλος, ο Μάκης Φόρτες αναφερόμενος για τον «πρύτανη του τουρισμού», είπε, «αλίμονο αν ο Κεκάτος όπως ακούστηκε έφερε τα κρουαζιερόπλοια μόνος του εδώ πέρα, τότε είμαστε για τα «σμπάρα», θα’πρεπε σήμερα το 2020 να μην έρθει κανένα κρουαζιερόπλοιο που δεν είναι ο Κεκάτος.
Τελικά πέταξε ο Μάκης την βόμβα να αναβληθεί η συζήτηση για την Τουριστική Επιτροπή.
Όμως ψηφίστηκε η Επιτροπή Τουρισμού, όπως προτάθηκε από τον Δήμαρχο με κάποιες αλλαγές.
Ψήφισαν κατά Γρηγορόπουλος, Κουρούκλης, Κεκάτος, Παντελειός, Τρωιάννος . Ο Φόρτες ψήφισε την πρόταση του για αναβολή.

Τα άτομα που αποτελούν την Τουριστική Επιτροπή

Νικόλαος Κουρκουμέλης Πρόεδρος της Επιτροπής (Αντιδήμαρχος Τουρισμού)
Διονύσης Μινέτος, Διονύσης Λυκούδης – Νίκος Μενάγιας (Αναπληρωματικός) Σπύρος Πεφάνης Αλέξανδρος Παντελειός – Δημήτρης Κεκκάτος (Αναπληρωματικός) Σταύρος Κορκός Κουρής Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Γεράσιμος Τιμοθεάτος – Κωνσταντίνα Χαρίτου (Αναπληρωματική) Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Γεωργία Παγουλάτου – Μεταξάτου Αθηνά (Αναπληρωματική) Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς Ιθάκης: Διονύσης Τρωιάνος – Μιχάλης Μοσχονάς (Αναπληρωματικός) Εμπορικός Σύλλογος «Η Κράνη»: Ιάκωβος Νιφοράτος – Μιχάλης Παπαδάτος (Αναπληρωματικός) Σωματείο Επισιτισμού «Αρκείσιος»: Γεράσιμος Σιμωτάς – Γεράσιμος Σπηλιώπουλος (Αναπληρωματικός) Δωμάτια: Σπύρος Κατσούρης – Πλούταρχος Βερούτης (Αναπληρωματικός) Δωμάτια: Ανδρέας Παντελειός – Τερψιχόρη Μαρκάτου (Αναπληρωματική) Δωμάτια: Ελευθέριος Στελλάτος – Μαργαρίτα Βαβάση (Αναπληρωματική) Ιδιώτης: Μαρίνα Βεργωτή Ιδιώτης: Γιώργος Γεροντάκης Ιδιώτες: Αθανάσιος Καραπέτσας – Κρήτη Θωμάτου (Αναπληρωματική) Μπενετάτος Αγγελος- Γιώργος Μπουγιουρντάκης (Αναπληρωματικός) Εριέττα Μεταξά – Παύλος Φωκάς (Αναπληρωματικός) Γεράσιμος Μπεριάτος – Γιώργος Ποταμιάνος (Αναπληρωματικός)

Υπήρξαν κι άλλα θέματα τα οποία είχαν ….ηπιότερη αντιμετώπιση. Στο τέλος ο Ανουσάκης έδωσε συμβουλές προς την Λαϊκή Συσπείρωση, διότι παραμελεί την εργατική τάξη. Ευτυχώς που ο Νικόλας ώρες ώρες έχει ένα χιούμορ …..μαύρο, κατάμαυρο.

Τελικά όπως διαπιστώσατε τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα συμμετέχουν, παρεμβαίνουν, φωνάζουν, οι υπόλοιποι σύμβουλοι μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει τη φωνή τους. Κάθονται απαθείς και μπαινοβγαίνουν στην αίθουσα.

Σπ. Αλεβιζόπουλος