Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 26, 2020

Scroll to top

Top

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Δημ. Συμβούλιο Αργοστολίου. – Ψήφισμα.

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Δημ. Συμβούλιο Αργοστολίου. – Ψήφισμα.
KefaloniaNews

Ενωμένοι και οι τρεις Δήμοι μαζί και της Ιθάκης για την απόσυρση του Περιβαλλοντικού Νομοσχέδιου το οποίο κυριολεκτικά φέρνει τα πάνω κάτω στην Κεφαλονιά. Το ψήφισμα για το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, για την απόσυρση του άρθρου 93, αλλά και την απόσυρση του άρθρου 26 που αφορά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου, ψηφίστηκε απ’ όλους εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση που είχε δικό της ψήφισμα.
Στο μεταξύ σήμερα το πρωί οι τέσσερις Δήμαρχοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης έδωσαν στη δημοσιότητα μήνυμα σχετικά με την Κυβερνητική πρωτοβουλία της διάλυσης του επιτυχημένου συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στα νησιά μας.

Τόνισαν ότι αρνούνται ως Δήμαρχοι να ξεπουλήσουν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και μαζί τους συμπολίτες μας! Έχουμε αξιόπιστο, δοκιμασμένο και πρότυπο για την Ελλάδα σύστημα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων! Γιατί να το αλλάξουμε;

Όλα αυτά έγιναν για ….μας χωρίς εμάς. Έγινε χωρίς να προηγηθεί κάποια διαβούλευση με τους Δήμους. Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία και θα ελέγχεται κατά 40% από την Περιφέρεια. Το σπουδαιότερο, στο νέο αυτό φορέα περιέρχονται και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ΦΟΣΔΑ ή των συνδέσμων αλλά και τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Η συζήτηση και η τοποθέτηση όλων των Συμβούλων ιδιαίτερα των επικεφαλής ήταν καταπέλτης για το Νομοσχέδιο. Ιδιαίτερα ο Μάκης Φόρτες και ο Γιάννης Κουρούκλης. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γκισγκίνης έκανε κάποιες αναφορές πολύ ενδιαφέρουσες. Καταρχήν θύμισε ότι αύριο Τρίτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Επίσης είπε ότι μια ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ότι το οικόπεδο στην Παλλοστή ανήκει στην περιφέρεια. Η ΕΔΑΚΛΙ τα τελευταία χρόνια δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο, Πληρώνει νοίκι η ΕΔΑΚΙ 1000. Γιατί 1000 ευρώ και όχι 1500; Γιατί θα πρέπει να κάνει διαγωνισμό και να μπουν κι άλλοι μέσα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 4/5/2020

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου σε Έκτακτη Συνεδρίασή του μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα 04 Μαΐου 2020 και με τη συμμετοχή των δημάρχων Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη, Σάμης Γεράσιμου Νέτη- Μονιά και Ιθάκης Διονυσίου Στανίτσα αφού ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο για τις ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα υπό ψήφιση άρθρα 26 και 93 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Αφού συζήτησε εκτενώς το θέμα,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Σε Ένδειξη Διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιλογές:
“ α). Να υπαχθεί η Διαχείριση των Απορριμμάτων σε ενιαίο φορέα με τη συμμετοχή, και προεδρία, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καταργώντας (ή αφαιρώντας) την αρμοδιότητα από τη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης (Ε.Δ.Α.- Κ.Ι.),άρθρο 93 και,
β). Να καταργηθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Αίνου και να συμπεριληφθεί σε νέο φορέα με έδρα τη Ζάκυνθο, άρθρα 26,27,”

Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου

Αύριο 05 Μάιου 2020. 

Εκτός από την παροχή του προγράμματος « Βοήθεια Στο Σπίτι»
( να παραταθεί και στις 06 Μαΐου εάν απαιτηθεί από την εξελισσόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία)
Ο Δήμαρχος να παραστεί σε διαμαρτυρία στην Αντιπερειφέρεια Ιονίων Νήσων μεταφέροντας την ανυποχώρητη και αμετάκλητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς
να ΜΗΝ δεχτεί τις προωθούμενες ρυθμίσεις.
Εάν η Κυβέρνηση επιμείνει και αύριο (5/5/20) οι ρυθμίσεις γίνουν Νόμος του Κράτους η Τ.Α. των Νησιών μας δεν θα τις κάνει αποδεκτές και θα συνεχίσουμε την ανατροπή μιας εσφαλμένης, αδικαιολόγητης και προσβλητικής για τον τόπο μας επιλογής. Θα χρησιμοποιήσουμε δυναμικά και ενωμένοι όλα τα ένδικα και πολιτικά μέσα μέχρι οι αποφάσεις αυτές να ανατραπούν.
Η απόφαση αυτή να γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα.