Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | March 21, 2025

Scroll to top

Top

Σκάφος έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο Φισκάρδο

Σκάφος έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο Φισκάρδο
KefaloniaNews

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ότι Ι/Φ σκάφος με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, 0,5 ν.μ. έξω από το λιμάνι του Φισκάρδου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και το συνόδευσαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Φισκάρδου.

Από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνόμωνα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.