Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | February 22, 2024

Scroll to top

Top

Σε γραμμή Παναγόπουλου ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, ακολουθεί το ΠΑΜΕ – Πώς «έσπασαν» την απεργία της Πέμπτης!

Σε γραμμή Παναγόπουλου ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, ακολουθεί το ΠΑΜΕ – Πώς «έσπασαν» την απεργία της Πέμπτης!
KefaloniaNews

Πηγή: “Πριν

Απίστευτα γραφειοκρατικά παιχνίδια υποταγής στις πλάτες των εργατών για να μην ξεφύγει ο έλεγχος των αγώνων από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό.

To… κλωθογύρισμα της ΓΣΕΕ και του Παναγόπουλου για το τι θα πράξει με το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη όπως φάνηκε έφερε «αποτελέσματα». Το απεργιακό μέτωπο που κάτω από την πίεση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων και πολλών σωματείων, είχε συγκροτηθεί σε επίπεδο αποφάσεων από τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά, την ΑΔΕΔΥ και πολλά ακόμα συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία, τελικά έσπασε μέσα σε λίγες ώρες.

Και φέρουν ακέραια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, όλες οι εκδοχές του υποταγμένου συνδικαλισμού, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ, που έσπευσαν να στοιχηθούν πίσω από τον Παναγόπουλο, να «αναστείλουν» την απεργία για τις 3 Ιούνη και να… συστρατευτούν με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ. Μιας ΓΣΕΕ που διεκδικεί αλλαγή απλώς και μόνο κάποιων «επίμαχων διατάξεων», αφού δεν απορρίπτει καν το νομοσχέδιο στο σύνολό του.

Τη γραμμή λοιπόν έδωσε η διοίκηση της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε την Δευτέρα (μετά από αλλεπάλληλες αναβολές) και αποφάσισε απεργία στις 10 Ιούνη. Η ΓΣΕΕ και ο Παναγόπουλος, που είχαν πλήρως περιθωριοποιηθεί στις 6 Μάη, εμφανίζονται τώρα να περνούν γραμμή και να διεκδικούν ρόλο “μεγάλου αφεντικού” στα συνδικάτα!

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ τρίβουν τα χέρια τους καθώς η απεργία με κεντρικό αίτημα την «απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος» ακυρώνεται και εμφανίζεται μια απεργία της ΓΣΕΕ «διαφωνίας με επίμαχες διατάξεις»!

Τα σωματεία, οι συνελεύσεις τους, οι αποφάσεις των οργάνων τους, τα αιτήματά τους, υποτάσσονται στα παιχνίδια του αστικοποιημένου συνδικαλισμού, που στέλνει μήνυμα υποταγής και «πράσινο φως» στην κυβέρνηση για να περάσει «αναίμακτα» το αντιδραστικό πλαίσιο εκμετάλλευσης των εργαζομένων και διάλυσης των ταξικών σωματείων και των εργατικών αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς.

Ωστόσο λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι δυνάμεις του μαχόμενου ταξικού συνδικαλισμού όχι μόνο θα ξεσκεπάσουν τα σχέδιά τους, αλλά θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο στο να ξεδιπλωθούν πραγματικοί αγώνες και απεργίες, στα χέρια των εργαζομένων, για την ανατροπή του αντεργατικού πλαισίου και της πολιτικής που υπηρετεί τον ΣΕΒ και το κεφάλαιο.

Καταγγελία Παρεμβάσεων Δημοσίου για απόφαση της ΑΔΕΔΥ

Την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να πετάξει στα σκουπίδια την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για απεργία στις 3 Ιουνίου, στην οποία είχαν μπει ήδη μεγάλα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα για να ευθυγραμμιστεί με το πρόγραμμα πυρόσβεσης της ΓΣΕΕ, που περιλαμβάνει μια απεργία για ξεκάρφωμα στις 10 Ιούνη, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Σύσσωμες οι παρατάξεις ΔΗΣΥΠ (ΚΙΝΑΛ), ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή προχώρησαν σε αυτό το ανοσιούργημα, με μοναδική διαφωνία του εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, Μιχάλη Ρίζου.

Μιχάλης Ρίζος: Οι απεργίες δεν είναι κινητές γιορτές

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικό» και εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στην ΑΔΕΔΥ Μιχάλης Ρίζος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM (31-5-21) και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και για την απαράδεκτη ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιουνίου από όλες τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις. μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι τόσο μεγάλη η αντεργατική σφοδρότητα αυτού του νομοσχεδίου που η αντιμετώπισή του απαιτεί άλλου τύπου αντιδράσεις, άλλου τύπου πολιτικές και συνδικαλιστικές κινήσεις ώστε αυτό το τερατούργημα να ανατραπεί και να μη φτάσει καν στη Βουλή για ψήφιση». Αυτό όπως τονίζει απαιτεί ένα ενωτικό πρόγραμμα και σχέδιο δράσης αυξημένων απαιτήσεων . «Αντί για αυτό βλέπουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία να αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο ως μια τυπική διαδικασία και να μεταθέτει διαρκώς την απεργία όλο και πιο πίσω!» καταλήγει ο Μ. Ρίζος.