Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | October 29, 2020

Scroll to top

Top

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ ή άλλως πως, ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΩΡΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΣΣΕΣ!!!

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ ή άλλως πως, ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΩΡΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΣΣΕΣ!!!
KefaloniaNews

Η φράση που εκστόμισε ο Γιώργος Βουλγαράκης, όταν προσπαθούσε να σώσει τα όσα έκαναν στενά μέλη της οικογένειάς του κατά την σύναψη των συμβάσεων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, δηλαδή «Ό,τι είναι Νόμιμο, είναι και Ηθικό», είχε το ίδιο μέγεθος καθεστωτικής εμβέλειας με την φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «Όλοι μαζί τα Φάγαμε» και βέβαια και οι δύο φράσεις δεν εκστομίστηκαν τυχαία ή έν τη ρύμη του λόγου, αλλά ήταν καλά ζυγισμένες και προετοιμασμένες για να δημιουργήσουν διχασμό και αμφιβολίες στους πολίτες και εν πολλοίς, τα κατάφεραν!!!

Εδώ και 15 μέρες, από τότε που ξέσπασε η δίκαιη αντίδραση των κατοίκων και των φορέων της Σάμης αλλά και όλης της Κεφαλονιάς, ενάντια στον ελλιμενισμό του πλοίου που μετέφερε και νέες ανεμογεννήτριες στο πολύπαθο νησί, αυτό που ακούγονταν ως αντίλογος των καθεστωτικών δυνάμεων του τόπου, που με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να διαλύσουν το κίνημα, ήταν πως «τι να κάνουμε; Υποχρεωμένοι από τον νόμο είμαστε να πούμε ΝΑΙ και να δεχτούμε τον ελλιμενισμό και το ξεφόρτωμα… Έχουν υπογραφεί συμβάσεις…. Το φορτίο είναι νόμιμο…. Δεν μπορούσαμε να πούμε ΟΧΙ…» και άλλες τέτοιες ομορφιές.

Λες και όσοι είμαστε μέλη του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου έχουμε οριστεί από κάποιον εξωθεσμικό παράγοντα και δεν έχουμε ΕΚΛΕΓΕΙ ως Δημοτικοί Σύμβουλοι σε όλους τους δήμους της περιφέρειας και δεν έχουμε υποσχεθεί πως θα υπηρετούμε τα συμφέροντα του Λαού. Τουλάχιστον εμείς οι σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης δώσαμε αυτόν τον λόγο και τον ΤΗΡΟΥΜΕ απαρέγκλιτα.

Λές και οι αστικοί νόμοι είναι γραμμένοι στην πέτρα και δεν αλλάζουν με τίποτε ή δεν επιδέχονται ερμηνεία….

Λές και οι ίδιοι που ομνύουν στην αστική νομιμότητα, δεν την κάνουν κουρέλι , όταν δεν τους βολεύει, βλέπε τα όργια που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία ενάντια στο αστικό Σύνταγμα, που έχει καταντήσει λάστιχο….

Και αφού πήγε περίπατο η «αστική τους νομιμότητα» από την σθεναρή αντίδραση των Κεφαλονιτών, που οργανωμένα και με τους φορείς τους αντιστάθηκαν, το καθεστώς σκέφτηκε το συνηθισμένο του κόλπο, δηλαδή το καρότο και το μαστίγιο.

Από την μια μεριά κατέβασε τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Σάμης και έδινε κάθε τρείς και λίγο προθεσμία στους συγκεντρωμένους να διαλυθούν και από την άλλη έβαλε τον κιμπάρη τον Πλακιωτάκη να υποσχεθεί πως θα εγκριθούν οι αντιπλημμυρικές μελέτες και θα δώκει και 1,6 εκατομμύρια € , για να μην ξαναπλημμυρίσει η Αγία Ευφημία, κάποια στιγμή στο μέλλον, και όλα αυτά ΕΧΤΕΣ το πρωί…..

Αλλά οι αγωνιζόμενοι και σκληροτράχηλοι Κεφαλονίτες και Κεφαλονίτισσες ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΑΝ. Έγιναν περισσότεροι και όλο περισσότεροι , χωρίς να προκαλέσουν κανέναν, ακόμα και τον ασφαλίτη που τράβαγε φωτογραφίες πάνω από το καράβι προστάτεψαν και όταν το πράγμα έφτασε στα όριά του και η επίθεση των ΜΑΤ φαίνονταν αναπόφευκτη, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΠΑΛΛΟΥΣ!!!

Τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ΕΑΜική τους παράδοση και προέλευση, σε ένα τόπο που δοξάστηκε όσο σε κανένα άλλο νησί η Αντίσταση κατά των κατακτητών, σε έναν τόπο που ελευθερώθηκε ΜΟΝΟΣ του.

Τα όσα έγιναν στο λιμάνι της Σάμης της τελευταίες 15 μέρες αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Απέδειξαν πως ο Λαός όταν πιστεύει στο δίκιο του, όταν παλεύει οργανωμένα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Δεν έχουμε αυταπάτες.

Κερδήθηκε μία μάχη και όχι βέβαια ο πόλεμος

Θέλει πολύ προσπάθεια ακόμα και κόπο.

Αλλά άνοιξε μια χαραμάδα ελπίδας, ο πάγος της ανάθεσης στους «αρμόδιους» έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε!!!

Ως Λαική Συσπείρωση Ιθάκης, χαιρετίζουμε τον αγώνα των συμπατριωτών μας, δηλώνουμε περήφανοι που μπορέσαμε να είμαστε τουλάχιστον η σπίθα που άναψε το φυτίλι του αγώνα και θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΩΡΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΣΣΕΣ!!!