Περιφερειακό Συμβούλιο: Δείτε την ενημέρωση για τους σεισμούς από τον καθηγητή κ. Ευθ. Λέκκα. (Video)
Δεν ξεκίνησε ομαλά του Περιφερειακό Συμβούλιο, μέσα σε φωνές και αντιγκλίσεις από το πλήθος που παρακολουθούσε στην πλειονότητα σύλλογοι Γονέων, η ΕΛΜΕ-ΚΙ αλλά και από άλλες συλλόγους εκπαιδευτικούς.
Άσχημο ήταν το ξεκίνημα με συνέπεια να εκνευριστούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζητώντας ο καθένας από τη σκοπιά, καλύτερη λειτουργία του προεδρείου.
Πολλοί ζήτησαν ενημέρωση για την εκπαίδευση κτίρια κλπ, αλλά και τι μέλει γενέσθαι από δω και πέρα μιας και πολλά σχολεία δεν λειτουργούν.
Τελικά, μετά από πολλά συνθήματα των παραβρισκόμενων, εγκρίθηκε ένα ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στην Αθήνα. Ελπίζουμε να μας στείλουν το ψήφισμα, γιατί μέχρι στιγμή δεν έχει εκδοθεί κανέναν δελτίο τύπου.
Βροχή οι ερωτήσεις από τους συμβούλους και όλοι όσοι παρακολουθούσα.
Πριν τη συνεδρίαση ανέλαβε ο καθηγητής κ. Δρ. Ευθύμης Λέκκας – Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό. Θα τη δημοσιεύσουμε σε video ολόκληρη.
Το απόγευμα ο Σ. Κουρής έκανε ενημέρωση τι συνέβη και στις δυο σεισμούς. Αναφέρθηκε σε όλη την επίπονη διαδικασία. Υπήρξαν πολλά ερωτήματα στα οποία απάντησε σε όλα. Το ίδιο έγινε και με την κ. Τζανετάτου όπου αναφέρθηκε αναλυτικά, αλλά σύντομα στις δύο μέρες που άλλαξαν την Κεφαλονιά.