Παραμένει κλειστό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα.
Τουλάχιστον δεν γνωρίζαμε ότι το Μουσείο Φυσικής ιστορίας στα Δαυγάτα δεν λειτουργεί. Γνωρίζαμε απλώς ότι υπήρχε κάποια ύφεση ως προς τη λειτουργία του, αλλά ότι είναι κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού δεν το γνωρίζαμε.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Μουσείου, για πολλοστή φορά, δηλαδή το θέμα ερχόντανε αλλά για κάποιους λόγους αναβάλλονταν η συζήτηση.
Εισηγητής ήταν ο Μάκης Αποστολάτος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Η κ. Κατσούνης έλειπε. Εξάλλου ποιος ο λόγος να έρθει, όταν το Μουσείο βρίσκεται σχεδόν υπό διάλυση όπως όλα στην Κεφαλονιά τα «μουσεία».
Με απλά λόγια θα αναφερθούμε, όποιος έχει το κουράγιο μπορεί να ακούσει τη συζήτηση, που και πάλι δεν πάρθηκε κάποια απόφαση διότι δεν υπήρχε ο μαγικός αριθμός «21» συμβούλων για να ψηφίσουν μιας και η αντιπολίτευση δεν είχε καμία διάθεση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, διότι δεν υπήρχε ετήσιο πρόγραμμα δράσης.
Έτσι ο πρόεδρος μπροστά στην μη ψήφιση αλλά και η έλλειψη προγράμματος δράσης, το παρέπεμψε άλλη μια φορά στις καλένδες.
Βασανισμένο θέμα το αποκάλεσε ο κ. Αποστολάτος, γιατί όμως; Όλα έχουν κλείσει. Ο Θαλασσόμυλος, το Καφενείο στην Καμπάνα, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, κι άλλα τέτοια μουσεία και στέκια μάλλον από έλλειψη χρημάτων. Θέλουν το Μουσείο να το κατεβάσουν στον Θαλασσόμυλο. Ο φυσικός του χώρος είναι στο υψόμετρο στο βουνό, στα Δαυγάτα, θέλουν να είναι δίπλα στους τουρίστες και τα κρουαζιερόπλοια. Είπε ο Ν. Γκισγκίνης στην ομιλία του, αν πάτε στην Τράπεζα Πειραιώς να πληρώσετε στο γκισέ, και πέσει το μάτι σας απέναντι, θα δείτε ποιος έχει αναλάβει τα Μουσεία πανελλαδικά, το πολιτιστικό τμήμα της τράπεζας Πειραιώς, και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις, Α.Ε. και ΜΚΟ, εκεί θα είναι η κατάληξη των Μουσείων. Καταπληκτική η ομιλία του.
Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από εκδήλωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας επί δημαρχίας Γιώργου Τσιλιμιδού το 2007. Άλλες εποχές.
Ακούστε τη συζήτηση. →ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ