Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | June 7, 2023

Scroll to top

Top

Παρακολουθούμε –διαβάζουμε για πριμοδότηση στους δημόσιους λειτουργούς της Υγείας

Παρακολουθούμε –διαβάζουμε για πριμοδότηση στους δημόσιους λειτουργούς της Υγείας
KefaloniaNews

Παρακολουθούμε –διαβάζουμε  οι κάτοικοι του νησιού δημοσιεύσεις σε εμφατικό τόνο των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων για πριμοδότηση από τα ταμεία τους στους δημόσιους λειτουργούς της Υγείας που θα αποδεχτούν τις προκηρύξεις «προσκλήσεις» από το υπουργείο  για πλήρωση θέσεων στο νησί.

Τα ποσά τα οποία ανακοινώνονται δεν είναι σπουδαία για τα ταμεία των δήμων, όμως είναι σημαντικά σύμφωνα με την εποχή για τους αποδέκτες.

Εκεί  λοιπόν αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε ·…

Σε αυτόν τον πακτωλό των χρημάτων που ανακοινώνονται για έργα ή επενδύσεις στο νησί και σε όλη τη χώρα, αυτά τα ελάχιστα που δίνουν οι δήμοι του Αργοστολίου του Ληξουρίου και της Σάμης για τον σκοπό αυτό, είναι τόσο δυσεύρετα σε έναν τόσο γενναιόδωρο προϋπολογισμό ;;;

Και πλέον δεν διαβλέπουν ως ανάγκη, στην κεντρική εξουσία, έναν εξανθρωπισμό στους μισθούς των νέων γιατρών των νοσηλευτών-τριών των εργαστηριακών των πληρωμάτων ασθενοφόρων;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό το βοήθημα για τις δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές πρέπει να θεσμοθετηθεί ως κίνητρο από την πολιτεία ;

Και βέβαια το σημαντικό ζήτημα της στέγασης δεν βλέπουν ότι απαιτεί δραστικές και μόνιμες λύσεις, από όλους τους συναρμόδιους στην κλίμακα της δημόσιας διοίκησης, τόσο για τους λειτουργούς της Υγείας όσο και για τους εκπαιδευτικούς ;

Γι΄ αυτό το θέμα κάτι προτάθηκε σχετικό  προ καιρού στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου αλλά αποσιωπήθηκε και δεν θα σταθούμε περισσότερο ?

Σε ότι αφορά το δημοτικό συμβούλιο  Σάμης·

Δεν κατανοούμε  πραγματικά και δεν διακρίνουμε λογική στην ανακόλουθη πρακτική σας που αποδέχεται την ανταποδοτικότητα στην καθαριότητα , στο δημοτικό φωτισμό, στην ύδρευση και επιχειρηματολογείτε υπέρ αυτής και με αυτήν όπου σας ευνοεί … και δεν ισχύει η ίδια (η ανταπόδοση) στην Υγεία.

Την οποία Υγεία από συνήθεια την λέμε δωρεάν διεκδικώντας την,  ενώ γνωρίζουμε όλοι πως καταβάλουμε δυσβάσταχτα ποσά συμμετοχής,.. για να μην την έχουμε τελικά !

Δεν κατανοούμε επίσης,  πως στις προτάσεις για διεκδικήσεις και  δράσεις που απαιτούνται για την αρτιότητα παροχής Υγείας  συνολικά στο νησί, προσφάτως σε συνεδρίαση δ.σ. δηλώσατε αναρμόδιοι και σχεδόν αμέσως μετά με πράξη σας συναινείτε και συμμετέχετε σε πολιτική πρακτική της κυβέρνησης η οποία είναι στραγγαλιστική και με την οποία η πλειοψηφία των συνδημοτών μας είναι αντίθετη.

Και βέβαια εμείς καταλαβαίνουμε ότι με αυτά τα «μέτρα» που σας τα πρότειναν και τα αποδεχθήκατε,… ουσιαστικά προσπαθείτε να ξεπλύνετε την από αρχή αποστασιοποίηση σας από μια ριζική παρέμβαση για λύση του κομβικού ζητήματος της Υγείας στον τόπο μας.

Το ωφέλιμο όμως είναι να καταλάβετε,. σύσσωμη η Νέα Δημοτική αρχή,… ότι με την στάση σας διαπράττετε ένα τεράστιο σφάλμα στη διαχείριση ενός ζητήματος μέγιστης σημασίας για τον τόπο μας.

Οι κουμπαριές , οι συμπεθεριές και τα συμπόσια είναι καλά για ανύποπτες και χαλαρές περιόδους,… όταν αυτές έρχονται (ευπρόσδεκτες είναι) σε έναν τόπο…

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ,.. τα προβλήματα , τα πολύ σοβαρά που ταλαιπωρούν τον κόσμο , όπως η άρτια παροχή Υγείας, απαιτούν λύσεις…. και οι λύσεις αυτές είναι πολιτικές…. και μόνο με πολιτικές θέσεις και ενέργειες μπορούν να επιτευχθούν.

Επιμένουμε…. πως την λύση του προβλήματος της συμπλήρωσης των δομών Υγείας στο νησί θα την δώσουμε οι πολίτες μαζί με τους εκπροσώπους μας στους μαζικούς φορείς και στα θεσμικά όργανα, ενώνοντας τη φωνή μας με συμπολίτες μας άλλων περιοχών που διαβιώνουν  ανάλογα !

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ                22/9/2022