Στο σχολείο σίγουρα όλοι διαβάσαμε την παραβολή του άφρονος πλουσίου, καθώς και εκείνη του άσωτου υιού. Ποτέ όμως δεν διαβάσαμε το μνημόνιο και πρωτίστως αυτοί που το υπέγραψαν. Οπότε δεν θα εκπλαγώ αν δεν έχουμε διαβάσει και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπευνθυμίζω ότι η Ελληνική κυβέρνηση επί πρωθυπουργίας Αλέξανδρου Ζαϊμη, ο οποίος ήταν και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (1914-1920) και με όρους που έθεσε η Κοινωνία των Εθνών πήρε δάνειο 9.000.000 λίρες για να συστήσει την Τράπεζα της Ελλάδος. Ταυτόχρονα παραιτήθηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από τον ρόλο της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της έκδοσης τραπεζογραμματίων.
Μάλιστα δε το έτος 1927 που ιδρύθηκε η κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, πήρε τις μέχρι τότε εξουσίες διαχείρησης του ελληνικού νομίσματος από την τότε κρατική Εθνική Τράπεζα, χάνοντας έτσι η Ελληνική κυβέρνηση τον έλεγχο στο σύστημα, διότι το καταστατικό της Τράπεζα της Ελλάδος μεταξύ άλλων ορίζει ότι η τράπεζα λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών τραπεζών, ενεργώντας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και διερωτώμαι η εν λόγω τράπεζα είναι σίγουρα Τράπεζα της Ελλάδος; Αφού ακόμη και η Αμερικάνικη τράπεζα FED δεν είναι άλλο από μία ιδιωτική της οποίας βέβαια οι μέτοχοι κρύβονται πίσω από τη διαδικασία που λέγεται Nomiee Offshore εταιρειών και δεν μπορούν να φανούν και έτσι φαίνονται μόνο οι θεματοφύλακες που τους αναφέρουν ως μετόχους παραπληροφορόντας τον λαό πως τάχα είναι κρατική.
Γιατί αυτοί φίλοι μου ιδρύουν και αυτοί παύουν… Για αυτό φίλοι και εμείς δεν πρέπει να δανειζόμαστε τα χρήματα που χρειαζόμαστε από αυτούς που παράνομα τα δημιουργούν αλλά να τα δημιουργούμε εμείς, μόνοι μας.
Χρειάζεται λοιπόν στάθμηση ευθυνών και πάνω από όλα ενημέρωση. Τότε μάλιστα ευκολότερα θα καταλάβουμε ότι για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε, τα φάγαμε μαζί και τον ψηφάμε.