Παιδιά της Εποχής, ένα ανατρεπτικό βιβλίο.
Το Βιβλίο του Κίμωνα Γεωργακάκη παρουσιάστηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, από τους Ηλία Τουμασάτο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πλαχούρη – συγγραφέα και τέως πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Στο τέλος μίλησε και ο συγγραφέας αναφερόμενος για το βιβλίο του. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Τάσος Παπαθεωδορόπουλος.
Ας ακούσουμε τι ειπώθηκε για το βιβλίο. → ΚΙΜΩΝ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ
Γράφει στον πρόλογο του βιβλίου ο Κίμων Γεωργακάκης:
Μια μέρα, εκεί που έγραψα στον υπολογιστή, σκέφτηκα να φωνάξω έναν φίλο, προκειμένου να διαβάσει ένα πρόσφατα γραμμένο άρθρο μου και να μου πει την γνώμη του. Άλλωστε μου αρέσει να ακούω γνώμες πάνω σε θέματα που με απασχολούν και αποφασίζω να ασχοληθώ μαζί τους.
Δεν ήταν αυτό που λέμε σπουδαγμένος. Απλό παιδί αλλά με βαθιές γνώσεις που δύσκολα τις συναντάει κανείς ακόμα και στις μεγαλύτερες έδρες πανεπιστημίων. Ξεκίνησε την ανάγνωση. Τα μάτια του σταμάτησαν σε μια φράση δύσκολη. Υπήρχε ένας επιστημονικός όρος δυσνόητος, στριμωγμένος ανάμεσα στις λέξεις που απάρτιζαν το άρθρο. Γυρνάει, με κοιτάει και μου λέει: «Ωραίο αλλά να γράφεις απλά. Να σε καταλαβαίνει ο κόσμος».
Η συγκεκριμένη παρότρυνση ηχεί ακόμα στ’ αυτιά μου. Το μεγαλύτερο σχολείο είναι αυτό της ζωής. Δεν συγκρίνεται με τα πολυδιαφημισμένα σεμινάρια στα πανεπιστήμια και τις πολύωρες αναλύσεις πάνω σε θέματα, που τις περισσότερες φορές είναι αποκομμένα από αυτό που ονομάζουμε «κοινωνική πραγματικότητα».
Πάντα μου άρεσε το κυνήγι της γνώσης, την οποία ήθελα όμως να μοιράζομαι. Αυτό είναι ελληνικό χούι. Ό, τι βρίσκει ο Έλληνας σπεύδει να το μοιραστεί αμέσως με τους άλλους. Έτσι γεννήθηκε ο παγκόσμιος πολιτισμός. Από την επιθυμία των Ελλήνων να μοιράζονται την γνώση και να μην την κρατούν για τον εαυτό τους.
Ακολούθησα λοιπόν τον δικό μου δρόμο. Από το να κάθομαι σε κύκλους «επιστημόνων» και να αραδιάζω άδειες θεωρίες, πήρα την απόφαση να μεταφέρω τις ταπεινές μου απόψεις στον κόσμο, στους συνανθρώπους μου, όπως με παρότρυνε ο φίλος που είχε διαβάσει τότε το άρθρο μου. Ο απλός κόσμος είναι άλλωστε αυτός που καταλαβαίνει πραγματικά, αρκεί να γνωρίζεις τον ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να σε κατανοήσει. Βέβαια, οι φανατικά προσκολλημένοι σε θεωρήματα ή ιδεολογήματα δύσκολα αλλάζουν.