Μετά τις Ευρωεκλογές οι αποφάσεις για τον αιγιαλό.
Τη διαβεβαίωση πως “ο πρωθυπουργός επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος”, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, μετά τις έντονες αντιδράσεις από πολίτες, φορείς και τον πολιτικό κόσμο.
Παρέπεμψε δε σε αποφάσεις μετά τις Ευρωεκλογές.
Το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς – κυρίως μέσω των social media – βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών προκειμένου το ζήτημα να εισαχθεί προς συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Αφιέρωμα στο ζήτημα δημοσιεύει το Reuters, αναφέροντας πως η Ελλάδα σχεδιάζει να επιτρέψει περισσότερες κατασκευές και επιχειρηματική δραστηριότητα στις ακτές της, προκειμένου να τονώσει την οικονομία, ωστόσο τα σχέδια αυτά προκάλεσαν αναταραχή στη χώρα, της οποίας οι ακτές, προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.
Τονίζει πως η υπόθεση άγγιξε μία ευαίσθητη χορδή των Ελλήνων, χιλιάδες εκ των οποίων βρήκαν “καταφύγιο” στα social media για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. (σ.σ. αναφορά στο group “STOP στην καταστροφή των ελληνικών αιγιαλών”) πλημμυρίζοντας το Facebook με φωτογραφίες ακτών με σμαραγδένια νερά.
Διαβάστε: “Εγκληματικό” το νομοσχέδιο για τις ακτές
“Θα το πολεμήσουμε σε κάθε στάδιο” ανέφερε ο εκπρόσωπος του WWF, Γιώργος Χασιώτης. “Είναι σαν το ισπανικό μοντέλο αλλά ακόμη χειρότερο. Θα κάνει την Ελλάδα λιγότερο ελκυστική στους επισκέπτες που θέλουν να χαρούν την μοναδική φυσική ομορφιά”, προσθέτει.