Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | March 16, 2025

Scroll to top

Top

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Ο Καλλικράτης απέτυχε παταγωδώς. Να αποφανθούν οι πολίτες της Κεφαλονιάς μέσω δημοψηφίσματος, για τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού.

KefaloniaNews
http://www.vlahatasamis.gr/vlahata-samis-eidiseis/kefalonitika-nea/item/4033-syriza-24

Έγινε χτες στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι, η πρώτη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, σαν ενιαίο κόμμα. Την εισήγηση της απερχόμενης Ν.Ε. διάβασε ο γραμματέας της Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ( Την εισήγηση μπορείτε να διαβάσετε στον φάκελο “συνημμένα αρχεία” σε μορφή txt ).

Σχεδόν το σύνολο των παρισταμένων μελών πήρε το λόγο, και τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, την παιδεία, τις αλλαγές στον “Καλικράτη”, τις βίαιες καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός, θέματα οργανωτικά και πολιτικά που αφορούν τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και θέματα των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς. Στην παρέμβασή της η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αναφέρθηκε σε θέματα πολιτικής κατάστασης και απάντησε σε ζητήματα που τέθηκαν από ομιλητές. Στη δευτερολογία του ο κ. Γαλιατσάτος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αποτυχία του Καλικράτη στο νομό μας και  έθεσε θέμα “άτυπου τοπικού δημοψηφίσματος” ( ο κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν προβλέπει τοπικά δημοψηφίσματα ), για να αποφανθούν οι πολίτες της Κεφαλονιάς, για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού. ( Αν πρέπει η Κεφαλονιά να παραμείνει ένας Δήμος ‘η να “σπάσει” σε περισσότερους ). Τέλος η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Νομαρχιακή Επιτροπή καθώς και Περιφεριασκούς Συμβούλους του κόμματος.