Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 28, 2021

Scroll to top

Top

Η τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2020, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου.

Η τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2020, του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Ληξουρίου.
KefaloniaNews

Χθες Τρίτη 29/12, πραγματοποιηθηκε η 37η και τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2020, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου.

Με ομοφωνία έκλεισε η συνεδρίαση και για τα δυό θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ενδιαφέρον !

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους να απευθύνουν ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο.

Ξεχώρισε η ερώτηση του Βαγγέλη Συνοδινού-Βαλλιάνου, της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία αφορούσε την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στα σημεία όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων.

“Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης κύριε Δήμαρχε; Ρώτησα στην ΔΕΥΑΚ και μου είπαν ότι υπεύθυνος είναι ο εργολάβος του έργου. Αρκετά σημεία μέσα στην πόλη είναι επικίνδυνα”

“Άνοιξη του 2021 λήγει η προθεσμία του εργολάβου για να παραδώσει το έργο. Λογικά θα ρίξουν πίσσα μόλις ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων”, είπε ο Δήμαρχος

Ενδιαφέρουσα και η ερώτηση του Νέστορα Βεντούρα, η οποία αφορούσε τον Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου. Συγκεκριμμένα, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη για την επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού.

Η απάντηση στο βίντεο της συνεδρίασης

Όπως προανέφερα, δυό τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

«Έγκριση 19ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2020.Εισηγητής: κ. Δήμαρχος«Λήψη απόφασης για αιτήματα του Α.Ο.ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ σχετικά με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας».Εισηγητής: κ. Μαντζουράτος-Εκπρόσωπος «Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου»

Και τα δυό έκλεισαν με ομοφωνία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως, θα σταθώ λίγο στο δεύτερο θέμα το οποίο είχε να κάνει με εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα αιτήματα και την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε προ λίγων ημερών ο Παλληξουριακός με άλλα Σωματεία.

Σωστά ρώτησε ο Δημήτρης Μαντζουράτος, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αν ενημερώθηκαν τα Αθλητικά Σωματεία για να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Ένα θέμα που στην τελική αφορούσε το μέλλον του αθλητισμού, εν καιρώ πανδημίας.

Η κυρία Πρόεδρος ανέφερε και έδωσε …πάσα, στον Αντιδήμαρχο κ. Γάλεμπ Ντιουάνι, λέγοντας ότι “βρίσκεται εδώ ο Πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Ντιουάνι”.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε, με απορία που εξέφρασε και ο κ. Διονύσης Αραβαντινός.

Και όλοι συμφωνούμε σε αυτό!

Δεν είναι δυνατόν, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Ληξουρίου, να εκπροσωπεί ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του Αθλητικού Σωματείου του οποίου έχει την Προεδρία.

Την μιά στιγμή αναφέρεται για τα Σωματεία ως Αντιδήμαρχος και το επόμενο λεπτό ως Πρόεδρος ενός Σωματείου από τα 4 της πόλης. Μπέρδεμα !

Είναι γνωστό, κι ας προσπαθεί να μας πείσει όλους ο κ. Ντιουάνι, ότι κόπτεται μόνο για τα συμφέροντα του Παλληξουριακού.

Αλλωστε το έργο του κ. Αντιδημάρχου, στο τομέα του Αθλητισμού και της Πρόνοιας, είναι από ελάχιστο έως μηδαμινό, ενάμιση χρόνο τώρα.

Στο μοναδικό καθήκον που ανταποκρίνεται ο κ. Ντιουάνι, είναι να βρίσκεται πάντα όπου υπάρχουν οι κάμερες της δημοσιότητας, από τις Εκκλησίες και τις Δημόσιες Εκδηλώσεις, έως και τις Αθλητικές εκδηλώσεις κλπ.

Το γνωστό θεαθήναι !

Άλλωστε, να θυμηθούμε προεκλογικά τι διατυμπάνιζε. Ότι θα επισκέπτεται αφιλοκερδώς και σε μηνιαία βάση, τα χωριά της Παλλικής για να συνταγογραφεί ΔΩΡΕΑΝ τα φάρμακα των ηλικιωμένων.

Πράγμα που δεν έπραξε έως σήμερα, όπως ενημερώνομαι από αρκετούς Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Κι επειδή, συνεχίζει να διατυμπανίζει με το ίδιο σθένος ότι στηρίζει το ίδιο όλα τα Αθλητικά Σωματεία και ότι λειτουργεί προς όφελος τους, τότε όπως εκτελεί χρέη Ιατρού στους αγώνες του Παλληξουριακού, να αναλάβει δωρεάν, αν θέλει βεβαίως εμπράκτως να αποδείξει τα όσα ισχυρίζεται περί ενδιαφέροντος, να μηδενίσει τα έξοδα των Σωματείων, αναλαμβάνοντας ο ίδιος να εκτελέσει χρέη ιατρού στους αγώνες των Σωματείων.

Μιά πρόταση κάνω. Δερβέναγας στην επαγγελματική ιδιότητα του καθενός δεν γίνομαι. Μιά ιδέα….

Μπράβο στην Λαϊκή Συσπείρωση που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και ακόμα περισσότερα μπράβο σε όλους τους συμβούλους που σε αυτήν την τελευταία συνεδρίαση ήταν σωστοί και έδειξαν πνεύμα συνεργασίας.

Αυτό χρειαζόμαστε. Ο τόπος αυτό χρειάζεται από εσάς. Συνεργασία !

Καλή Αποκοπή !

Αριστέα Χαριτάτου