Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | October 20, 2020

Scroll to top

Top

Η απαράδεκτη συμπεριφορά επικεφαλών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου

Η απαράδεκτη συμπεριφορά επικεφαλών παρατάξεων του Δημοτικού  Συμβουλίου Ληξουρίου
KefaloniaNews

Η απαράδεκτη συμπεριφορά επικεφαλών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεσήκωσε αντιδράσεις στην πόλη μας.

Είναι αδιανόητο να προσπαθούν να περάσουν ως επείγον το θέμα της λειτουργίας της πιάτσας ΤΑΞΙ ξανά στον Λιμένα της πόλης, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση, έστω και πίσω από τις κάμερες με τους άμεσους ενδιαφερόμενους του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ληξουρίου.

Με αφορμή μιά επιστολή που απέστειλαν, κάποιοι επαγγελματίες (;;;), ο κ. Ρουχωτάς, αλλά και οι άλλες δυό Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να πάρουν αποφάσεις για το καλό των …11;

Αλήθεια ποιοί είναι αυτοί οι 11 Ταξιτζήδες που υπογράφουν την επιστολή;

Τα ονόματα τους, αν ακούσετε και στο βίντεο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου, δεν αναφέρθηκαν πουθενά !!!!

ΓΙΑΤΙ;;;;

Λοιπόν , εμείς στο Lixouri.gr , δεν την λάβαμε ποτέ την επιστολή των “11”….

Όμως την βρήκαμε από Δημοτικό Σύμβουλο που μας την προώθησε και τον ευχαριστούμε…..

Αυτή είναι η επιστολή των ….”11″ Και δεν θα δείτε πουθενά τα ονόματα τους, τα ονόματα των ….υπογραφοντων…

Αρα κάτι συμβαίνει εδώ !!! Και αυτό θα έπρεπε να ….υποψιάσει εξ αρχής τους Συμβούλους…..

Αλλά το παράβλεψαν…

Και ξαναρωτώ, ΓΙΑΤΙ ;;;; Γιατί αυτή επιμονή τους, το μένος τους;;; 

Η επιστολή των ….”11″…

Προς τον κ.Δήμαρχο Δήμου Ληξουρίου όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.              

Oι παρακάτω υπογράφοντες ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ στο Δήμο Ληξουρίου, με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την αυτονόητη ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας  «πιάτσας» στο λιμάνι του Ληξουρίου, τονίζουμε  τα παρακάτω.

Η λειτουργία «πιάτσας» στο λιμάνι Ληξουρίου είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες, χωρίς να υπόκεινται στην βάσανο να διανύσουν 170 και πλέον μέτρα, ώσπου να φθάσουν στην αρχή της υπάρχουσας μοναδικής «πιάτσας», στην κεντρική πλατεία.

Ας σημειωθεί ότι η παραπάνω απόσταση πολλές φορές διανύεται από τους πελάτες μας, με αντίξοες καιρικές συνθήκες (ζέστη, βροχή, αέρας), φορτωμένοι ως υποζύγια τα πράγματά τους. Η κατάσταση γίνεται περισσότερο απαράδεκτη όταν πρόκειται για ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, άρρωστους και αναξιοπαθούντες.

Η οποιαδήποτε αρνητική στάση για την λειτουργία πιάτσας στο Λιμάνι, είναι ακατανόητη και αδικαιολόγητη, αφού σκοπός όλων (ιδιοκτητών Ταξί, συμπολιτών, επισκέπτών, επαγγελματιών του τουρισμού, πορθμειακών γραμμών κ.α.), είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και η αυτονόητη διευκόλυνσή του. Ακόμη και αν η ελάχιστη απόσταση επιβίβασης – αποβίβασης πελατών ΕΔΧ – ταξί ήταν 150 μέτρα από τον πλησιέστερο σταθμό ταξί όπως προβλέπει ο νόμος 4530/2018 άρθρο 17, (η πραγματική απόσταση είναι 175 μ και άρα δεν ισχύει ο παραπάνω περιορισμός), θα έπρεπε να υπήρχε εξαίρεση από την πρόβλεψη του νόμου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χρήστες Ταξί.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο ίδιος ο νόμος 4530/2018 άρθρο 17 προβλέπει επιπλέον ότι «…Η ύπαρξη απόκλισης αναφορικά με τη μέγιστη απόσταση ή και τη χωροθέτηση των θέσεων επιτρέπεται σε περίπτωση τεχνικών κωλυμάτων και κατόπιν τεκμηριωμένης, με βάση μελέτη, εισήγησης του Δήμου ή του αρμόδιου συγκοινωνιακού φορέα, και έγκρισης της Αρμόδιας Υπηρεσίας της Δ/νσης Οδικών Υποδομών της Γενικής Δ/νσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και την προαναφερθείσα πρόβλεψη του νόμου που έγινε προφανώς για να θεραπεύσει προβλήματα και να αποφύγει ισοπεδωτικές λογικές, είναι στο χέρι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, να τεκμηριώσει με σχετική μελέτη την δημιουργία δεύτερης πιάτσας στο λιμάνι, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μακριά από κάθε άλλη σκοπιμότητα.

Με την παρούσα κάνουμε γνωστό σε όλους το πρόβλημα, που δεν αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες Ταξί, αλλά κυρίως το επιβατικό κοινό και επιζητούμε άμεση λύση προς όφελος όλων μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Οι 11 υπογράφοντες ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ στο Δήμο Ληξουρίου 

Η επιμονή των τριών επικεφαλών, έφερε στην πόρτα του Δημαρχείου, το ΔΣ του Σωματείου επαγγελματιών Ταξιτζήδων, που παρακολουθούσαν διαδικτυακά την συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, και η ….έντονη αντίδραση τους ήταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ !!!

Εσείς την προκαλέσατε κύριοι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, οπότε πρέπει να ….λουστείτε την άδικη και απαράδεικτη επιμονή σας να συζητηθεί ένα θέμα, βασιζόμενο σε μιά Ανοιχτή Επιστολή που δεν φέρει ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ !!!

Να δημοσιοποιηθούν τυχόν υπογραφές για να αποδειχθεί στην κοινωνία της πόλης, ότι δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνιδάκι εντυπώσεων δημοτικών συμβούλων….

Αν έχουν δίκιο με τα όσα αναφέρουν οι “11”, προς τι το κρυφτό;;;;;

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι κανείς, μα κανείς δεν ήταν και δεν είναι εναντίον της επαναλειτουργίας της πιάτσας ΤΑΞΙ στο Λιμάνι μας !!!

Αλλά κάποιοι επιλέγουν τα ….ανώνυμα ραβασάκια και κάποιοι άλλοι επιλέγουν την δημόσια συζήτηση μέσω του Σωματείου που ανήκουν….. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά που έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν !!!!

Ακολουθεί η σημερινή διαμαρτυρία – καταγγελία του Σωματείου των Ταξιτζήδων της πόλης μας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΞΙ ”ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

Το Σωματείο Επαγγελματιών ΤΑΞΙ Ληξουρίου, διαμαρτύρεται εντονότατα, διότι για τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ληξουρίου, κ. Ρουχωτά, Αραβαντινό και Μαντζουράτο, όλα τα άλλα Σωματεία έχουν το δικαίωμα να προτείνουν και να διεκδικούν το καλύτερο για τον κλάδο τους, εκτός από εμάς !!!

Όπως Ξενοδόχοι (κ. Ρουχωτάς), καθηγητές ΕΛΜΕΚΙ (κ. Μαντζουράτος) και κατά τα άλλα κόπτονται για τον διάλογο;;;; Για την Πρόοδο του τόπου μας;;; κλπ…..

Υπόψιν ότι κανείς τους δεν ήρθε να μας ρωτήσει πως τα βγάζουμε πέρα και πως καταφέρνουμε να επιβιώνουμε.

Όμως τα ξέρουν όλα για τους άλλους !

Μην αγγίζεις ποτέ τα συμφέροντα του κλάδου τους και κατά συνέπεια τους ίδιους !!!

Παρακαλούμε τους κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους, να μας ενημερώσουν ποιους αυτοκινητιστές της πόλης μας, γνωρίζουν!

Αυτοκινητιστές που έχουν παραλάβει το ΤΑΞΙ τους από τους παππούδες και τους πατεράδες τους, ή τυχοδιώκτες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Παρακαλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους, να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των έντεκα που υπογράφουν το συγκεκριμένο αίτημα.

Το Σωματείο μας καθώς και η κοινωνία της πόλης μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέσσερις από αυτούς, είναι αμφιβόλου έδρας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης, τρεις από αυτούς, εργάζονται σπανίως έως πότε μια επίσκεψη στην πλατεία θα σας πείσει.

Όσοι από αυτούς, παλιότερα δούλευαν στην πιάτσα του Λιμανιού (φερυ μπωτ), εφάρμοζαν τακτικές που προσβάλουν τον κλάδο και την κοινωνία μας.

Παραπλανούσαν τους επισκέπτες και το επιβατικό κοινό, ότι η πιάτσα του Λιμανιού (φέρυ μπωτ) είναι η μοναδική στην πόλη.

Παρενοχλούσαν τους τουρίστες κάνοντας άγρα πελατών και εξαπατούσαν ηλικιωμένους, στέλνοντας τους στην πιάτσα της πλατείας με το πρόσχημα ότι είναι μισθωμένοι, με σκοπό τους να πάρουν κάποια καλύτερη κούρσα.

Ο λαός του τόπου μας γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, για το τι γίνεται και τι συμβαίνει.

Φανταστείτε μόνο τι έχει συμβεί, π.χ. με τον κ. Ρουχωτά, όταν θεωρούσε ότι θίγονται τα συμφέροντα της περιουσίας του κλπ και παρ’ όλα αυτά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ο κ. Μαντζουράτος που φημίζεται για την μαχητικότητά του υπέρ των «αδυνάτων» και των κλάδων που πλήττονται (εκτός κι αν μας θεωρεί  κεφαλαιούχους) και βλέπει τα …«παλάτια» που έχουμε φτιάξει με ένα ψευτομεροκάματο και με δυό-τρείς δουλειές ακόμη για να επιζήσουν εργαζόμενοι με 14 ώρες την ημέρα.

Εδώ στο Ληξούρι ασχολούμαστε ακόμη με τα ασήμαντα, Πιάτσες-τέσσερα ΤΑΞΙ παράνομα, ενώ αφήνουμε τα σημαντικά και το δίκαιο.

Αναρωτηθείτε,  ποιους δεν εξυπηρετεί αυτό και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Τα «ασήμαντα» αν μας είχαν πλησιάσει ως Σωματείο ΤΑΞΙ Ληξουρίου (που υπόψιν σας οι άδειες έχουν πληρωθεί πάρα πολλά χρήματα, από τους συναδέλφους μας Ταξιτζήδες) , θα είχαν ήδη λυθεί.

Όσον αφορά αυτό που είπε ο κ. Ρουχωτάς ότι θα αναβαθμιστεί το Ληξούρι, απευθυνόμενος σε εμάς ως «αδέκαστος κριτής και δικαστής» , ως «καθαρός» και ως «άμεμπτος» που τα ξέρει όλα και μπορεί να καταγγέλει τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τον εαυτό του, ως απλοί μεροκαματιάρηδες Ταξιτζήδες τους υπενθυμίζουμε:

 Μην αναβαθμίσετε άλλο κ. Ρουχωτά τον τόπο.

Αναβαθμίσατε εξάλλου το Γηροκομείο ως Πρόεδρος….

Αναβαθμίσατε το Λιμάνι με το μπαστούνι που φτιάξατε ως Δήμαρχος και όλοι το βλέπουμε καθημερινά….

Αναβαθμίσατε την περιοχή Ξι-Κουνόπετρα, με τον Περιφερειακό δρόμο της Νότιας Παλλικής που τον «κόψατε» όταν ήσασταν Δήμαρχος και τους λόγους τους γνωρίζεται πολύ καλά….

Αναβαθμίσατε την περιουσία του Δήμου μας….

Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε, όλους σας, ότι :

Πρώτον, είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο σχετικά με τις πιάτσες, τα ΤΑΞΙ των χωριών, την ενιαία πιάτσα Κεφαλονιάς (που είναι και το δίκαιο).

Δεύτερον, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε για τον κλάδο μας, όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες και για αυτό ζητάμε την υποστήριξη όλων των καλόπιστων συμπολιτών μας, και

Τρίτον, αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και κανένας άλλος !!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ «Άγιοι Ανάργυροι»

Ακολουθεί και το δελτίο τύπου του Δήμου σχετικά με το χθεσινό …φιάσκο….

Ληξούρι 28-7-2020

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με την παρέμβαση των οδηγών ΤΑΧΙ Ληξουρίου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή κατανοεί την αγανάκτησή τους που μπορεί να προήλθε από τη συζήτηση ενός θέματος που τους αφορά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά τους απέναντι σε Δημοτικούς Συμβούλους.

Είμαστε πάντα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές και τις καταδικάζουμε.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Κλείνοντας ακολουθούν τα βίντεο της χθεσινής συνεδρίασης και βγάλτε τα συμπεράσματα σας….

Αριστέα Χαριτάτου