Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 17, 2025

Scroll to top

Top

Ερώτηση Γ. Καλούδη για το Τζανετάτειο Γηροκομείο και για τους εθελοντές.

Ερώτηση Γ. Καλούδη για το Τζανετάτειο Γηροκομείο και για τους εθελοντές.
KefaloniaNews

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΤΖΑΝΕΤΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκο Μηλιώτη

Κύριε Περιφερειάρχη

Τα τέλη της δεκαετίας του 1990 οι αδελφοί Χαράλαμπος και Βαγγέλης Τζανετάτος από τα Καταποδάτα της Σάμης, πήραν την απόφαση να ανεγείρουν  στη Σάμη, μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, αφιερωμένο στη μνήμη των γονιών τους Δημητρίου και Λουκίας Τζανετάτου. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα παραδίνονταν στον τότε Δήμο Σάμης. Η Μητρόπολη Κεφαλονιάς, παραχώρησε οικόπεδο στη θέση “Βουνάκια” στην επαρχιακή οδό Σάμης – Πόρου,  (τρία περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Σάμης ), με απαράβατο όρο το παραχωρηθέν οικόπεδο, να χρησιμεύσει αποκλειστικά και μόνο για κτίσιμο μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων .

Αρχές του 2000 οι αδελφοί Τζανετάτοι, ξεκινούν την ανέγερση του κτηρίου και το έργο ολοκληρώνεται και παραχωρείται στον Δήμο Σάμης  το 2003. Από τότε έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον Δήμο, αλλά και από τους δωρητές, για να λειτουργήσει το ίδρυμα. Αλλά…

Όλες πάντα σκόνταφταν στην …αδυναμία  εξεύρεσης χρημάτων για να μπορέσει  ( το ίδρυμα ) να “σταθεί στα πόδια του” και να λειτουργήσει με χρηματική επάρκεια και χωρίς οικονομική ζημία για τον Δήμο.

Ενώ στις δήθεν μη κυβερνητικές οργανώσεις των υπουργών και βουλευτών φάγανε μέσα σε μία δεκαετία  ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αποτέλεσμα σήμερα, το 2014, 11 χρόνια μετά την αποπεράτωσή του,  το κτίριο να παραμένει κλειστό και αχρησιμοποίητο, παρ’ όλες τις ανάγκες που έχει η ερημοποιούμενη ιστορική περιοχή της Σάμης αλλά και η Κεφαλονιά γενικότερα,  από τέτοιου είδους μονάδες.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

1)    Γιατί ως Συντονιστής του έργου αποκατάστασης των πληγέντων συμπολιτών μας Ληξουρίου και Αργοστολίου δεν αξιοποιήσατε το   ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΗΣ  για τη προσωρινή στέγαση των συμπολιτών μας από στεγάζονταν στο καταστραφέν Γηροκομείο Ληξουρίου;

2)    Γιατί επί 3 ½ χρόνια δεν είχατε κάνει τίποτα για την αξιοποίηση του Γηροκομείου αυτού προς όφελος των τρίτης ηλικίας συμπολιτών μας;

3)    Έχετε αντιληφθεί ότι με τέτοιες σοβαρές αδράνειες, παραλείψεις και περιφρόνηση ενός τόσο σημαντικού έργου, θα αποθαρρυνθούν στο μέλλον σπουδαίοι άνθρωποι με αγάπη για τη Κεφαλλονιά και γενικά τον τόπο τους, όπως η οικογένεια Τζανετάτου, να κάνουν δωρεές προς όφελος της κοινωνίας των Νησιών μας ?

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ  ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

(άρθρο 16 παρ.1 Κανονισμού)

Καλούδη Γιώργου,

Δικηγόρου Α.Π. & Σ.τ.Ε.

Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκο Μηλιώτη

  Ληξούρι      14-2-2014

Κύριε Περιφερειάρχη

Ως Συντονιστής του έργου αποκατάστασης των πληγέντων συμπολιτών μας Ληξουρίου και Αργοστολίου προφανώς έπρεπε να  γνωρίζετε ότι οι δύο Αντιπεριφερειάρχες σας εκδίωξαν τους εθελοντές που συνέβαλαν στη βοήθεια προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας του Ληξουρίου. Προφανώς η ενέργειά τους αυτή είχε την έγκρισή σας. Η κοινή γνώμη στο Ληξούρι είναι ανάστατη και για τη πράξη αυτή και για τα κίνητρα.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

Γιατί οι  Αντιπεριφερειάρχες  Κεφαλλονιάς εκδίωξαν τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ από το Ληξούρι;

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ