Εκδήλωση τιμής για την συμπατριώτισσα μας ηθοποιό, σκηνοθέτρια , συγγραφέα και αγωνίστρια της Δημοκρατίας ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ από το ΕΘΚ.
Εκδήλωση τιμής για την συμπατριώτισσα μας ηθοποιό, σκηνοθέτρια , συγγραφέα και αγωνίστρια της Δημοκρατίας ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΈΝΗ , πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ’ , από το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ρωσέτος Λούζης, πρόεδρος του ΕΘΚ, παραβρέθηκαν οι αδελφοί της , Γεράσιμος ( πρώην υπουργός ) και Βικέντιος, και η Λούκα Κατσέλη , καθώς και οι συνάδελφοί της , Ντίνα Κώνστα , Αιμιλία Υψηλάντη και Πάνος Βαρδάκος, και Τασία Γεωργάτου, που μίλησαν για την Κίττυ. Επιστολή του Κώστα Χαριτάτου διάβασε η Χρυσούλα Μαρκάτου, και η Μαρία Δούνα αναφέρθηκε για την παράσταση του ΕΘΚ που σκηνοθέτησε η Κίττυ Αρσένη “Οδυσσέα γύρισε σπίτι”.
Στο τέλος ο πρόεδρος του ΕΘΚ Ρωσέτος Λούζης παρέδωσε στα αδέλφια της Κίττυς ειδικές πλακέτες.
Από το Δήμο παραβρέθηκε μόνο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Ανουσάκης.
Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε στο Αργοστόλι , της Κεφαλονιάς , το 1935 . Πατέρας της ήταν ο Διονύσης Αρσένης , Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και μητέρα της η Αμαλία το γένος Ραζή .
Μετά τον θάνατο του πατέρα της η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ( 1948 ).
Μετά το σχολειό η ΚΙΤΤΥ , φοιτά στην σχολή δραματικής τέχνης του Κάρολου Κουν , και με άλλους απόφοιτους της σχολής , συμμετέχει σε θεατρικά σχήματα στη Θεσσαλονίκη , στην Αθήνα και περιοδείες , με Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο .
Τον Αύγουστο του 1967 , συλλαμβάνεται από την Χούντα , για την Αντιδικτατορική της δράση , και βασανίζεται στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας . Το 1968 φεύγει παράνομα από την Ελλάδα , μένει στο Παρίσι και καταθέτει στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Το 1972 επιστρέφει στην Ελλάδα , εργάζεται στο βιβλιοπωλείο ‘ΣΤΡΟΦΗ’ .
Μετά την πτώση της δικτατορίας , επανασυνδέεται με το θέατρο και συμμετέχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ορισμένες κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών , συμβάλλοντας στην ανασυγκρότησή του .