Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 15, 2021

Scroll to top

Top

Δήμαρχε τα ‘μαθες τα νέα… ο Δήμαρχος Ζακύνθου ανακουφίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα, επανασυνδέει το ρεύμα σε όσα σπίτια έχει διακοπή.

Δήμαρχε τα ‘μαθες τα νέα… ο Δήμαρχος Ζακύνθου ανακουφίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  επανασυνδέει το ρεύμα σε όσα σπίτια έχει διακοπή.
KefaloniaNews

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου πήρε την πρωτοβουλία να πληρώσει που απαιτείται ώστε η ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα σε όσες οικίες έχει διακοπή η ηλεκτροδότηση. Μπορεί να κατηγορήσουν τον Δήμαρχο Ζακύνθου για ….ψηφοθηρικά παιχνίδια, αλλά η πράξη μετράει.

Δήμαρχε Αλέξανδρε Παρίση τέτοιες πρωτοβουλίες εκ μέρους σου δεν αναλαμβάνεις.

Το ρεπορτάζ της “Ημέρας τση Ζακύνθου” αναφέρει τα εξής.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Κόντρα στο αδιάφορο κράτος φαίνεται πως πάει για μια ακόμη φορά ο δήμος Ζακυνθίων προσφέροντας ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δώρο στους πολίτες.

Αντιλαμβανόμενος την οικονομική συγκυρία που πλήττει κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έλαβε την απόφαση να αποπληρώσει το ποσό, και μόνο, που απαιτείται ούτως ώστε η ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα σε όσες οικίες έχει διακοπή η ηλεκτροδότηση λόγω εκκρεμών οφειλών. Στόχος είναι να περάσουν όλοι ζεστά Χριστούγεννα και να μην παρατηρηθούν και στο νησί φαινόμενα μαγκαλιού.

Η δημοτική αρχή δεν μένει μόνο σε αυτό, αφού μέσω της ΔΕΥΑΖ κατατίθενται επτά προτάσεις για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί. Αυτό προφανώς και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο “θέατρο του παραλόγου” που τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται στη χώρα και έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις και την συρρίκνωση στους ΟΤΑ, με πρόσχημα την παθητική λειτουργία τους.

Έγγραφο προς τη ΔΕΗ

Για το λόγο αυτό, χθες, ο κ. Μποζίκης απέστειλε έγγραφο προς την Επιχείρηση με το οποίο ζητά να τον ενημερώσει και μάλιστα άμεσα για το ποιες είναι οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν εκκρεμείς οφειλές. Αφού λάβει τη λίστα με τα ονόματα, ο Δήμος θα αποπληρώσει μόνο το ποσό που απαιτείται για να προβεί η ΔΕΗ σε επανασύνδεση των παροχών τους. Ξεκαθαρίζεται, δε, ότι δεν θα εξοφληθεί το σύνολο των οφειλών. “Πιστεύω η ΔΕΗ θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μας για να μας παράσχει τα ονόματα των συμπολιτών μας που τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κυρίως μετά να επιδείξει διάθεση συνεργασίας ώστε ο στόχος του Δήμου να επιτευχθεί και κανένας δημότης να μην κάνει γιορτές στο σκοτάδι. Σήμερα υπάρχει η μεγάλη ανάγκη όλοι οι δημότες του νησιού μας να κάνουν γιορτές με φως. Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου ο Δήμος να μην λόγο να πληρώνει τους λογαριασμούς των δημοτών” μας δήλωσε ο δήμαρχος.

“Δίχτυ προστασίας στο δημότη”

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει στους καιρούς που ζούμε η Τοπική Αυτοδιοικηση, ο κ. Μποζίκης επεσήμανε πως δεν πρόκειται για φιλανθρωπίες, αντιθέτως αποδεικνύουν ότι έχει αλλάξει πρόσωπο και ρόλο.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του στο “Ionian Channel” ξεκαθάρισε πως “δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνία από την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου. Βεβαίως το να συμπεριφέρεται ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο, ως φιλανθρωπία, δηλαδή, δεν είναι αυτό που με εκφράζει. Εκείνο που έχουμε ως όραμα, είναι ένας Δήμος που θα καλύπτει, προληπτικά, την κάθε κοινωνική ανάγκη του κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Όραμα μας είναι ένας Δήμος πρότυπο που θα έχει απλώσει ένα πραγματικό δίκτυο προστασίας σε κάθε ζακυνθινο, ώστε να μην έχει την ανάγκη να του πληρώνουμε το ρεύμα. Να μην επιτρέψουμε φαινόμενα μαγκαλιού στην Ζάκυνθο. Εκτός των άλλων αποτελούν προσβολή στον πολιτισμό μας. Σήμερα αυτό πρέπει και μπορούμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε”.

Επτά προτάσεις για έργα ζωής

Επτά προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο το νησί μέσω ΕΣΠΑ θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών η ΔΕΥΑΖ. Αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού στην πόλη, προετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, στο οποίο υπάρχουν “αδιάθετα” που ανέρχονται στα 60.000.000€. Μάλιστα, έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Επιχείρησης, σε συνεργασία με εκείνες του δήμου προβλεπόμενης δαπάνης συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000€.

Διαβλέποντας, λοιπόν, ο κ. Αβράμης ότι η αναμονή της χρηματοδότησης των έργων από το πρόγραμμα Jessica, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο αλλά και τις δυσκολίες ολοκλήρωσης των έργων και παρεμβάσεων από ίδιους πόρους, αποφάσισε να εξετάσει την προοπτική ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, αφού εκατομμύρια ευρώ περιμένουν αξιοποίηση και σοβαρές προτάσεις.