Αυτή η κατάσταση πρέπει να πάψει !
Με απογοήτευση άκουσα την εισήγηση και τις απαντήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Άγγελου Γαλάτη για το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας.Με πολύ προσοχή ακούσαμε τις τοποθετήσεις της μικρής, μα ενεργής και ζωτικής αξίας, εθελοντικής φιλοζωϊκής ομάδας της πόλης μας. Οι δυό κυρίες που βρίσκονται επί έτη στην πρώτη, και μοναδική θα έλεγα, γραμμή προστασίας, διάσωσης, περίθαλψης, φροντίδας σε καθημερινή βάση για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη και στα χωριά του Ληξουρίου, η Αγλαϊα Βουτσινά και η Μαριάνθη Γιακουμάτου, ανέλυσαν και ανέδειξαν τα προβλήματα επικοινωνίας που υπάρχουν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και τα προβλήματα περί της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να πάψει !
Αν θέλετε να λέτε ότι ζούμε σε μιά πόλη Παιδείας και Πολιτισμού και από την στιγμή που οι όποιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του αρμόδιου Αντιδημάρχου, δεν έχουν αποδώσει, αρκεί να κάνετε και οφείλετε να κάνετε ένα πράγμα. Υιοθετήστε τις προτάσεις της Φιλοζωϊκής εθελοντικής ομάδας !
Κι αν δεν μπορείτε μέσω του Υπουργείου και με χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου, τότε ακούστε και αγκαλιάστε τις προτάσεις που σας καταθέτουν.
Ανοίξτε τα αυτιά σας!
Τότε μόνο θα είστε ικανός να παραμείνετε στο τιμόνι και στο “χαρτοφυλάκιο” της Αντιδημαρχίας σας κ. Γαλάτη.
Διαφορετικά, παραιτηθείτε!
Δεν είναι αρκετά όσα κάνετε!
Δεν σας ζητούν φιλετάκια, όπως λέτε δεξιά και αριστερά, για να ταϊσουν τα αδέσποτα. Σας ζητούν ποιοτικές τροφές (κροκέτες) αυτές που όλοι ψωνίζουμε για τα δεσποζόμενα σκυλάκια μας, των 20-30ε το τσουβάλι. Τους ζητήσατε χθες να συντάξει μιά επιστολή η/ο Κτηνίατρος σχετικά με την ποιότητα των τροφών που πρέπει να προμηθεύεται ο Δήμος!
Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η πρόταση δια στόματος Δημάρχου, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί. Επειδή τότε ο Δήμος Ληξουρίου θα προμηθεύεται ποιοτικές τροφές !
Τι άλλο σας ζήτησαν;
Να συνεισφέρετε , με φυσική σας παρουσία κύριε Γαλάτη, στην περισυλλογή, σίτιση, φαρμακευτική αγωγή, φιλοξενία των ζώων που εγκαταλείπονται! Μέχρι σήμερα δεν το έχετε κάνει!
Προσωπικά θα αναφερθώ σε μιά διάσωση-φιλοξενία-υιοθεσία των αδέσποτων κουταβιών που βρήκα τον Ιανουάριο και ήρθα σε επαφή με τον κ. Αντιδήμαρχο για να τα αναλάβει. Ναι μεν τα πήγαμε στην κτηνίατρο για τα απαραίτητα και το τσιπάρισμα των ζώων. Ναι μεν έχετε δεχτεί να γίνει και η στείρωση τους. Αλλά δεν τα φιλοξενήσατε! Δεν τα αναλάβατε! Δεν τα είδατε καν! Δεν νοιαστήκατε! Λοιπόν αυτά τα κουτάβια βρήκαν σπιτάκι, χάρη στις ενέργειες τις δικές μου και της μικρής μας φιλοζωϊκής ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ομάδας.
Εσείς απλώς βγάλατε ένα πρόβλημα από πάνω σας χωρίς στην ουσία να ρθείτε σε επαφή μαζί του!
Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Για τα Κουβαλάτα και τα αδεσποτάκια που βρίσκονται επί δυό χρόνια εκεί. Κουτάβια τα παράτησαν. Τον γνωρίζατε!
Κι εγώ, εκτός των υπολοίπων, σας το είχα αναφέρει. Κι εκτός από τον κ. Βουτσινά που ακούστηκε χθες, εγώ προσωπικά και ο φίλος ο Χάρης Πρεντάνος πηγαίναμε και τους βάζαμε φαγητό και νερό. Εσείς τι κάνατε;
Μα τι κάνει αυτός ο Δήμος Σάμης επιτέλους;
Γιατί έχει αγκαλιάσει τα αδέσποτα;
ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!
Γιατί ο ίδιος ο Δήμαρχος και προσωπικός μου φίλος Παναγής Δρακουλόγκωνας έχει μιά στάση ζωής απέναντι σε αυτά τα πλάσματα. Ο ίδιος υιοθετεί γατούλες και μοιράζεται χρόνια τώρα τις στιγμές με τα πρώην αδέσποτα και νυν δεσποζόμενα ζωάκια του, στα social media.
Γιατί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και επίσης φίλος, Θέμης Δευτεραίος, είναι στην πρώτη γραμμή για την διάσωση, προστασία και καθημερινή φροντίδα, περισυλλογή και φαρμακευτική περίθαλψη. Είναι τρόπος ζωής του Θέμη! Τρόπος σκέψης του! Και γι’αυτό η εκτίμηση που του τρέφει η κοινωνία της Σάμης και όχι μόνο είναι μεγάλη. ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με ομάδες, συλλόγους, οργανώσεις.
Για τον Κτηνίατρο τι να πω; Η αγάπη του για τα ζώα είναι τεράστια. ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ και η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή σε όποιον κι αν του πάει ένα αδέσποτο. Ότι ώρα κι αν είναι! Και είναι πάντα στο πλευρό του Δήμου του για να βοηθήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Βγάζουν δελτία τύπου από το Δημαρχείο Σάμης, ανεβάζουν φωτογραφίες των αδεσποτων που εντοπίζουν.
Φροντίζουν και το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος για τα απαραίτητα, και κάνουν τα πάντα για να του βρουν οικογένεια. Κάνουν δράσεις για τα αδέσποτα !
Μιλούν στην κοινωνία για την αξία της φιλοζωϊας και την αναδεικνύουν με κάθε τρόπο και μέσο!
Δημοσιεύουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας για να μπορεί να τους βρει ο κάθε ένας από εμάς που θα βρει ενα αδεσποτάκι στον δρόμο του.
Κύριε Γαλάτη, πολλά μπορείτε να κάνετε. Αλλά μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ.
Αυτό δεν σας τιμά.
Είστε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος !
Η δημιουργία καταφυγίου δεν είναι η μόνη λύση.
Τα αδέσποτα προέρχονται από ανεξέλεγκτες γέννες, επειδή οι ιδιοκτήτες των σκύλων δεν τα ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ ! Τι να κάνετε; Πηγαίνετε χωριό, χωριό. Εντοπίστε τα σκυλάκια που θα συναντήσετε σε μαντριά, σε αποθήκες, σε κτηνοτροφικές μονάδες, αρχικά. Προγραμματίστε στειρώσεις ΆΜΕΣΑ! Τότε θα έχετε δείξει καλή θέληση αντιμετώπισης ενός γιγάντιου προβλήματος.
Ο Δήμος Ληξουρίου έχει ειδικό σύμβουλο έναν άνθρωπο του Πολιτισμού και της Παιδείας. Ας τον χρησιμοποιήσει. Πως; Ο κ. Γαλανός μαζί με εθελοντή φιλόζωο να πηγαίνει με ένα από τα σκυλάκια που έχουν στην φροντίδα τους οι εθελοντές μας, στα σχολεία. Η φιλοζωϊα διδάσκεται ξέρετε!
ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ τις προτάσεις των εθελοντών ! θα σας δείξουν τρόπους και θα σας φέρουν σε επαφή με συλλόγους κι οργανώσεις που τα έχουν καταφέρει περίφημα στην διαχείριση των αδέσποτων!Κι επιτέλους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ και ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ των εθελοντών του ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΊΟΥ. Κάνουν όσα ΔΕΝ κάνετε εσείς!
Πάμε λίγο και στην Αντιπολίτευση.
Χλιαρή πολύ η αντιμετώπιση τους!
Τι κάνουν;
Μα τι σημαίνει τελικά αντιπολίτευση; ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ= Μοχλός πίεσης για την ορθή λειτουργία της Δημοτικής Αρχής!
Την ‘έχετε δει αυτήν την Αντιπολίτευση στην πόλη μας ;;; ΟΧΙ !
Χθες ο κ. Γαλάτης πρότεινε να συσταθεί μιά επιτροπή από όλες τις παρατάξεις για την διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων και να αναρτηθούν τα τηλέφωνα επικοινωνίας για να ξέρει ο κόσμος που μπορεί να απευθυνθεί για τα αδέσποτα. ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕ η Αντιπολίτευση. Μόνο στα λόγια ξέρουν να αντιδρούν!
Αν θέλετε να λέγεστε Ανθρωποι, με “Α” κεφαλαίο, αλλάξτε τρόπο συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση των αδέσποτων.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ με εκείνους τους παθιασμένους που προσφέρουν έργο ζωής όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας. Που με το στέρημα τους, τον χρόνο τους, την ψυχή τους έχουν αγκαλιάσει κάθε ψυχούλα που θα βρουν!
Είναι ευλογία να στηρίζεις ένα αδύναμο πλάσμα!
Με εκτίμηση
Αριστέα Χαριτάτου