Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 13, 2025

Scroll to top

Top

Αρκετές απορίες για ένα δελτίο τύπου της Καρναβαλικής Επιτροπής

Αρκετές απορίες για ένα δελτίο τύπου της Καρναβαλικής Επιτροπής
KefaloniaNews

Δελτίο τύπου έφτασε στο εμαιλ της “Kefalonias.gr”, το οποίο αφορά τις ευχαριστίες της “Καρναβαλικής – Οργανωτικής Επιτροπής Ληξουρίου”. Έχουμε αρκετές απορίες να εκφράσουμε όσον αφορά το συγκεκριμμένο δελτίο τύπου.

Κάθε πότε γίνονται εκλογές στην Οργανωτική Επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού; Αν κοιτάξει κανείς στο πρόγραμμα που τύπωσε η ΚΕΔΗΚΕ, θα δει οτι το κύριο σώμα της επιτροπής αποτελούν (Πρόεδρος) ο κ. Γαλανός, λοιπό ΔΣ κα Μουρελάτου Ρίτα κλπ. Κάθε πότε, λοιπόν γίνονται εκλογές για να φρεσκαριστεί το σώμα της επιτροπής και να μπει νέο αίμα, νέα πρόσωπα; ΠΟΤΕ !!!! Είναι τύπου “αποφασίζομεν και διατάζομεν” ! Ανά διαστήματα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ανάλογα τις συμπάθειες που θα έχει εκείνο το διάστημα βάζει στο τραπέζι της Οργανωτικής επιτροπής 2-3 νέα πρόσωπα. Αρκεί αυτά να ακολουθήσουν την γραμμή που ακολουθεί ο ίδιος. Απόλυτα δημοκρατική η διαδικασία βλέπετε στην οργανωτική επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού.

  1. Από όλες τις εκδηλώσεις ο κ. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ξεχώρισε μόνο εκείνη στην οποία συμμετείχε. Δεν εξηγείτε διαφορετικά η συγκεκριμμένη αναφορά του στο άνωθεν δελτίο τυπου, συγκεκριμμένα η “καθιερωμένη πλέον εκδήλωση: “Το Κόκκινο Χαλί”. Βλέπετε πάνω απ’ όλα η ατομική προβολή του καθενός. Γι’αυτό άλλωστε οι Ληξουριώτες δεν συμμετέχουν όπως παλιά, ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις; Οι επαγγελματίες; Αλήθεια, πόσες φορές καλέστηκαν να συμμετάσχουν στις “κρυφές” τους συνεδριάσεις; Είπαμε, αποφασίζομεν και διατάζομεν.
  2. Αχ και αυτοί οι επαγγελματίες, τι προσφέρουν και τι αναγνωρίζεται τελικά;;; Βγήκατε κερδισμένοι; Προβληθήκατε όπως έπρεπε με τις “τσουχτερες” χορηγίες που δώσατε στην Οργανωτική Επιτροπή για την “πραγματοποιηση” του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού; Μα, δείτε τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργανωτκής στο δελτίο τυπου που έστειλε στα ΜΜΕ “Τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο μας που διαμέσου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., στήριξε οικονομικά για άλλη μια φορά, το Ληξουριώτικο Καρναβάλι.”. Το πιο μεγαλο ευχαριστώ στον Δήμο και στην ΚΕΔΗΚΕ για την οικονομική στήριξη. Αλήθεια εσείς που δώσατε, 200Ε, 300Ε, 500Ε και λοιπά ποσά, μείνατε ικανοποιημένοι; Και που ακριβώς πήγαν εκείνες οι χορηγίες, είπαμε;;; Α, ξέχασα, δεν είπαμε ! Και γιατί να πούμε άλλωστε ; Μποναμάς ήταν αυτές οι χορηγίες γιατί αγαπητοί μου δεν “έπεσαν” στο Ληξουριώτικο Καρναβάλι”. Αυτό αποδείχτηκε από τις λειψές εκδηλώσεις. Ήταν από τις χειρότερες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών. Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο κόσμος, ο περαστικός, ο γείτονας, οι επαγγελματίες, οι γονείς… Είχε μιά εκδήλωση και όχι σε καθημερινή βάση για τα παιδιά, νωρίς το απόγευμα και άλλη μία αργά το απόγευμα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην κατεβαίνει καν στην πλατεία. Αποδείξεις, το απεριόριστο οπτικό υλικό (φωτό-βίντεο). Όσοι επαγγελματίες έδωσαν τα 100 Ε που ζήτησε η ΚΕΔΗΚΕ για να νοικιάσουν τα σπιτάκια της πλατείας, ζημιώθηκαν ή βγήκαν κερδισμένοι; Ρωτήστε και εκείνους. Δούλεψαν ίσως λίγο την Τσικνοπέμπτη, λίγο την Κυριακή της παιδικής παρέλασης και λίγο το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς.
  3. Όσο για την ποιότητα των εκδηλώσεων του φετινου μας καρναβαλιού ο κ. Πρόεδρος της Οργανωτικής αναφέρει μόνο το “κόκκινο χαλί” (αναφέρουμε την αναφορά πιο πάνω στο κείμενο). Εμείς, σαν Ληξουριώτες ξεχωρίσαμε το Σουλάτσο των Κόντηδων και Κοντεσίνων, το υπέροχο θεατρικό με τον Αργοστολιώτη Δήμαρχο της Αναστασίας Θωμά, το μοναδικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής που πραγματοποιηθηκε για τα παιδιά από τον σιόρο σεφ Κονταρίνη και τον σιόρο σεφ Μαρούλη στην κεντρική πλατεία, οι συναυλίες, τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας. Όλες οι υπόλοιπες “εκδηλώσεις” ειχαν να κάνουν με τον κρυμμένο θησαυρό. Αλήθεια η λαογραφική πινελιά που υπήρχε σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις; Η Ληξουριώτικη σάτυρα, πλην του Θεατρικού της Θωμά, που υπήρχε; Ο κ. Α.Κονταρίνης, σαν παλαιός Καρναβαλιστής, αλλά και όσοι έχουν ζήσει συμμετέχοντας σε παλαιότερα Ληξουριώτικα Καρναβάλια ακόμα αναρωτιούνται που υπήρχε φέτος αυτή η πινελια που ξεχωρίζει το Ληξουριώτικο Καρναβάλι από το Πατρινό Καρναβάλι, από το Καρναβάλι της Ξάνθης και της υπόλοιπης Χώρας.
  4. Και για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους να γνωρίζετε και τούτο. Η ΚΕΔΗΚΕ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς) κάθε αρχές του έτους συνεδριάζει για να δει πως θα αξιοποιήση τα χρηματα που μπαίνουν στον κωδικό της για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Ένα αρκετά μεγάλο ποσό! Είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί (και του Ληξουριού). Εκτός και αν τελικά το Ληξουρι δεν α΄νήκει στην Κεφαλονιά (δυστυχώς αναρωτιόμαστε πολύ συχνά για αυτό όλοι οι Ληξουριώτες). Βεβαίως ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ ο κ. Κατσιβέλης, μέχρι σήμερα έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να διεκδικήσει όσα δικαωματικά ανήκουν στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς (το Ληξούρι). Βλέπετε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ δέχεται μεγάλες πιέσεις κάθε φορά, από επαγγελματίες του Αργοστολιου για να πέσει όλη η δύναμη της ΚΕΔΗΚΕ στο Αργοστόλι. Οπότε η ΚΕΔΗΚΕ στήριξε οικονομικά τις διοργανώσεις του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού και φέτος όπως κάθε άλλη χρονιά (παλαιότερα ήταν ο Δήμος Παλλικής που χρηματοδοτούσε και διοργάνωνε το Καρναβάλι και όλα τα Πολιστικά). ΟΠΟΤΕ οι χορηγίες επαγγελματιών απλώς πήγαν σε μποναμάδες.
  5. Τέλος, να κάνουμε μιά διευκρίνιση. Άλλο η οργανωτική Επιτροπή άλλο η Κατασκευαστική επιτροπή. Για την οργανωτική επιτροπή θέσαμε τις ερωτήσεις μας, ερωτήσεις δικές σας και δικες μας, μα για την Κατασκευαστική επιτροπή έχουμε να πούμε μόνο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Αξίζει να αναφέρουμε την ομάδα ονομαστικά. Κοσμάς Βουτσινάς, Παναγής Παγώνης, Μάκης Κουρούκλης, Ανδρέας Σταματελάτος. Η βάση η στέρεη στο “Καρναβάλι” είστε εσείς οι τέσσερις παιδιά. Αφήνετε τις δουλειές σας και για εβδομάδες επί 14ωρου συν βάσεως, δημιουργείται όσα βλέπουμε. Μπράβο σας! Και για την Οργανωτική μπράβο στις κυρίες Λουκέρη, Μοσχονά, Μαυροειδή, Λεγάτου, Θωμά, Δελλαπόρτα, Παλιογιάννη που στήριξαν ενεργά όλες τις εκδηλώσεις.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Αριστέα Χαριτάτου

 

2 3