Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | June 1, 2023

Scroll to top

Top

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
KefaloniaNews

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Μάρτη, οι συγκινητικές εκδηλώσεις εργαζομένων, λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αποτελούν ελπιδοφόρο στοιχείο και έστειλαν την  προπαγάνδα περί ανθρώπινου λάθους της ΝΔ στα σκουπίδια. Δε πέρασε το σιωπητήριο που προσπάθησαν να επιβάλλουν, δεν πέρασαν οι προβοκάτσιες και η καταστολή,δεν εισακούστηκαν απόψεις ότι δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών που πρόεβαλλαν τα άλλα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κ.α.Έπεσε στο κένο η απεργοσπαστική τακτική των ξεπουλημένων και θλιβερών ηγεσιών της ΓΣΕΕ.

Σχεδόν καθημερινά μετράμε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους σε super/market,αποθήκες τροφίμων,εμπορικά καταστήματα,,εργοστάσια κ.α..

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα!Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα!

Ένοχος είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή. Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ένοχες είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ για απελευθέρωση της αγοράς και των Μεταφορών,για ιδιωτικοποιήσεις (ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 σε Ιταλική εταιρεία) που οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα.Και φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.Για το 2021 καταγράφηκαν σε όλα τα κράτη μέλη της περίπου 1400 σιδηροδρομικά ατυχήματα με συνολικά 636 νεκρούς και 513 τραυματίες.

Τα κέρδη είναι η αιτία για τις εκατόμβες νεκρών στο Μάτι,για τις τεράστιες καταστροφές στην Εύβοια, για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία.Τα κέρδη είναι η αιτία για την υποβάθμιση και υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος Υγείας, για το ότι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματά τους σε ακατάλληλα κτήρια κοκ.

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί.Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης,να αποδοθούν άμεσα όλες οι κρατικές-κυβερνητικές-εργοδοτικές ευθύνες.Δε θα συνεχίσουμε να μετράμε νέα θύματα στο παλίσιο που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Γιατί οι ζωές μας έχουν αξία.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για ΣΣΕ και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα αντιπυρικής,αντιπλυμμηρικής,αντισεισμικής προστασίας.

Ενίσχυση σε υποδομές και εξοπιλσμό,προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Δομές Δημόσιας Υγεία