Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | September 20, 2021

Scroll to top

Top

«Έχει μπάρμπα στην ….Κορώνι». Επεισοδιακή συνεδρίαση για μια παραλία.

«Έχει μπάρμπα στην ….Κορώνι». Επεισοδιακή συνεδρίαση για μια παραλία.
KefaloniaNews

Επεισοδιακή συνεδρίαση, με ….παλμό και σασπένς θα’λεγα, όση ώρα τουλάχιστον υπήρχε ρεύμα, διότι  το ρεύμα κόπηκε πάνω σ’ ένα θέμα που ενδιέφερε τα μέγιστα όλους, την ΚΕΔΗΚΕ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο θέμα αφορούσε επερώτηση  και τέθηκε από τον επικεφαλής της  παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους», Αλέξανδρο Παντελειό. «Αποκλεισμός από ιδιώτη, της πρόσβασης προς την παραλία “Κορώνι”».

Μάθαμε λοιπόν χθες ότι κάπου εκεί στην παραλία Κορώνι κοντά στο Βαλεριάνο, υπάρχει ένας  ιδιώτης ο οποίος όπως ισχυρίζεται ο δρόμος είναι ιδιοκτησία του και ό,τι «θέλω τον κάνω», όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υπάρχει μεγάλη προϊστορία πάνω σ’ αυτό το θέμα. Πριν 21 χρόνια, βγήκε μια απόφαση, ότι πράγματι ο δρόμος είναι ιδιόκτητος, απόφαση τελεσίδικη παρακαλώ. Τώρα, πως σκέπτεται η δικαιοσύνη και δίνει με τέτοια απλοχεριά έναν δρόμο σε ιδιοκτήτη, ο οποίος ο δρόμος αυτός οδηγεί σε μια υπέροχη παραλία, με τουριστικές επιχειρήσεις και πολλούς  τουρίστες, είναι άξιο διερεύνησης.

Την απόφαση αυτή μετά από 21 χρόνια τη θυμήθηκε ο ιδιοκτήτης και έκλεισε το δρόμο. Όπως ειπώθηκε, κανείς δεν το ήξερε, ή μάλλον είχε ξεχαστεί, καμιά δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα, ούτε βέβαια και οι υπηρεσίες τους Δήμου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες  π.χ. δεν έδωσαν την πρέπουσα προσοχή. Πολύ σωστά το θέμα αυτό ο Νίκος Ανουσάκης το αποκάλεσε «μια βόμβα κοιμώμενη».

Έτσι φτάσαμε η «βόμβα»  να σκάσει  στα χέρια του Θεόφιλου Μιχαλάτου, που δεν έδειξε κι αυτός το ανάλογο ενδιαφέρον  και επιβεβαιώθηκε  με την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση, με φωνές εκ μέρους των συμμετεχόντων (;) κατοίκων, με τον Ανουσάκη να «ανάβει» και τον Πρόεδρο να διακόψει την συνεδρίαση.

Τελικά αποφασίστηκε να «πλησιάσουν» τον ιδιοκτήτη, εναλλακτική πρόταση το ονόμασαν αυτό ή να πάνε σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, εξιδεικευμένο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αξίζει ν’ ακούσετε τρεις ομιλίες, για να καταλάβετε την εξέλιξη της συζήτησης και τι προμηνύετε, να σημειώσω ότι και ο Μάκης Φόρτες πάνω στα ίδια κινήθηκε, ακούστε λοιπόν, του Γιάννη Κουρούκλη τον οποίο χειροκρότησαν οι κάτοικοι, του Νίκου Ανουσάκη (τα έδωσε όλα χθες ο Νικόλας) και του Δήμαρχου. .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ

 

ΝΙΚΟΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

 

Κόπηκε το ρεύμα πάνω σε ένα θέμα που «καίει» τη Δημοτική Αρχή. Το θέμα της ΚΕΔΗΚΕ. Αν απορείτε, ότι ακόμα το θέμα αυτό δεν λύθηκε, σας πληροφορούμε πως όχι, «ζει και βασιλεύει  και τον ….Δήμο κυριεύει».

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα ποιες  αποφάσεις και εξελίξεις δρομολογεί ο Δήμαρχος. Ρώτησε ο Μάκης Φόρτες: «Δηλαδή, το δημοτικό συμβούλιο αυτή τη στιγμή είναι βιτρίνα, ψήφος του δεν μπορεί να είναι διαφορετική……. παρά να δεχθεί τη γνώμη του Δημάρχου;». Όπως είπε και ο Παντελειός, πάμε στον γκρεμό κουτρουβαλώντας. Το θέμα αυτό έχει έρθει τρεις φορές. Ο Κουρούκλης ρώτησε, πείτε μας ποιο είναι το σχέδιο, τι θα κάνετε, θα φτιάξετε καινούργια δημοτική επιχείρηση πολιτισμού κλπ. Φοβάται ο Κουρούκλης, ότι  «λύνοντας» την ΚΕΔΗΚΕ μείνει  το προσωπικό μετέωρο. Ο Δήμαρχος έριξε ευθύνες στους άλλους Δήμους. Όπως είπε η επιθυμία των εργαζομένων είναι, «…να μη γίνει άλλο νομικό πρόσωπο μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το προσωπικό, γιατί αν δημιουργήσουμε μια καινούργια επιχείρηση αφού ξεκινήσει η διάλυση το προσωπικό θα πάει στην άλλη την καινούργια, κι αυτοί θέλουν να γίνουν δημοτικοί υπάλληλοι, άρα θα πρέπει να περιμένουμε να ρυθμιστεί το θέμα του προσωπικού και μετά να πάρει αποφάσεις το νομικό συμβούλιο. Αυτό το  έχουμε υποσχεθεί στο προσωπικό, καλέστηκαν οι Δήμαρχοι και υποσχεθήκαμε να μην κάνει καμία ενέργεια κανείς………».

Το τραγικό ήταν ότι το ρεύμα κόπηκε πάνω στην ομιλία του Σπύρου Πεφάνη. Όπως πληροφορήθηκα μάλλον η συνεδρίαση διακόπηκε, κι έτσι έπρεπε να γίνει,  μάλλον θα συνεδριάσει το Δ.Σ.  εκ νέου τη Δευτέρα. Αν γίνουν αλλαγές ελπίζω να μας ενημερώσουν. Αξίζει να αναφέρω την παρουσία του Αλέξανδρου Παρίση με παρεμβάσεις και αναφορές. Συζητήθηκε επίσης και η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις αυξήσεις στο νερό, Ο Σταύρος Σπαθής δεν ….έπεισε. Παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ο αντιπεριφερειάρχς κ. Σ. Κουρής και ο Περ. Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης.

Ωστόσο, το μεγάλο θέμα της ΕΔΑΚΙ, που όλοι περίμεναν δεν συζητήθηκε. Το άφησαν τελευταίο μιας και είχε αρκετό ενδιαφέρον.

Σ.Α.