Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | August 13, 2022

Scroll to top

Top

Άλλη μια “επιτελική” καινοτομία του Υπουργού Τουρισμού να συστήσει επιτροπή που ήδη υπάρχει

Άλλη μια “επιτελική” καινοτομία του Υπουργού Τουρισμού να συστήσει επιτροπή που ήδη υπάρχει
KefaloniaNews

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των 4 πυλώνων της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Κικίλιας, πρόσφατα, δήλωσε ότι: «Δεύτερος πυλώνας είναι η δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων αναφορικά με τον τουριστικό τομέα».

Ο ίδιος ο Υπουργός Τουρισμού, εμμέσως, παραδέχτηκε την αδυναμία του Υπουργείου που ηγείται, καθώς  και του προκατόχου του Υπουργού, κ. Θεοχάρη,  να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και με σχέδιο τις κρίσεις που παρουσιάστηκαν τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, στον τομέα του τουρισμού.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι στο Υπουργείο Τουρισμού συστάθηκε και συγκροτήθηκε Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019;

Δεν γνωρίζει ο  Υπουργός Τουρισμού ότι στην Επιτροπή αυτή μετέχουν προσωπικά η ηγεσία του Υπουργείου,  και η ηγεσία του ΕΟΤ ;

Δεν γνωρίζει ο Υπουργός Τουρισμού ότι ηΕπιτροπή λειτουργεί μετά από πρόσκληση του ιδίου;

Πώς είναι δυνατόν να προβάλει ως καινοτομία τη σύσταση μιας Επιτροπής που ήδη υπάρχει και για τη λειτουργία την οποίας αρκεί να αντικατασταθεί το όνομα του προκατόχου του με το δικό του;

Ποιά η σκοπιμότητα της εξαγγελίας δημιουργίας ενός μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων;

Αγνοεί ότι το Υπουργείο διαθέτει ήδη τέτοιο μηχανισμό ή μήπως στην πράξη δεν διαθέτει;

Kαι αν όντως ισχύει το δεύτερο αυτά τα δύο κρίσιμα χρόνια γιατί δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική πρωτοβουλία;

Η επανάληψη της θέσης ότι ο κλάδος του τουρισμού θεωρείται και είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας από τον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό δεν είναι αρκετή. Το σύνολο του κόσμου του τουρισμού, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες περιμένουν από το αρμόδιο Υπουργείο και την ηγεσία του απαντήσεις, σοβαρότητα, πλάνο και λύσεις.

Έχει έρθει προ πολλού η ώρα να εγκαταλείψετε την επικοινωνιακή και μόνον διαχείριση της κρίσης και να περάσετε στην κατ’ ουσία και  με συνέπεια αντιμετώπισή της.

Για άλλη μία φορά σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

 

Το Vakantiebeurs 2022 ακυρώθηκε
Το Vakantiebeurs, το οποίο θα πραγματοποιούνταν από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 στο Jaarbeurs της Ουτρέχτης, ακυρώθηκε. Η Vakantiebeurs είναι μια έκθεση με διεθνή προσανατολισμό και εκθέτες από όλο τον κόσμο. Για αυτούς είναι πολύ αβέβαιο αυτή τη στιγμή αν μπορούν να έρθουν και πώς. Παρόλο που υπάρχουν μέτρα που πρέπει να εγκατασταθούν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με ασφάλεια, ο Jaarbeurs έπρεπε να αποφασίσει να μην προχωρήσει στην παράσταση. Το Travel Congress, η εκδήλωση business-to-business για τον ταξιδιωτικό κλάδο που πραγματοποιείται παραδοσιακά την ημέρα πριν από το Vakantiebeurs, θα πραγματοποιηθεί, είτε πρόκειται για διαδικτυακή έκδοση.

Albert Arp, Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Dutch Jaarbeurs:«Το Vakantiebeurs είναι μια δημόσια εκδήλωση με ιδιαίτερη, ανεπίσημη ατμόσφαιρα και πολλές κοινές δραστηριότητες. Θα έπρεπε πραγματικά να είναι μια ξέγνοιαστη εκδήλωση. Και δεν φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι αυτό με τις αυξανόμενες μολύνσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δύσκολη θέση των διεθνών εκθετών μας, σημαίνει ότι έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση».

Thecla Amoureus of Vakantiebeurs:«Η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης γύρω από το COVID-19 παγκοσμίως, ο αριθμός των κρατήσεων μειώνεται ξανά απότομα και είναι πιθανές λιγότερες μετακινήσεις ταξιδιών. Ήταν ακριβώς αυτό το διάστημα που θέλαμε να οργανώσουμε μια μεγάλη εκδήλωση μαζί με την ταξιδιωτική βιομηχανία. Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός από τους εκθέτες να συμμετάσχουν. Να εμπνεύσουν και να τονώσουν ξανά τους επισκέπτες να κάνουν όμορφα ταξίδια. Όμως κατανοούμε την αβεβαιότητα για πολλούς διεθνείς επισκέπτες. Τώρα θα επικεντρώσουμε την ενέργειά μας σε μια εξαιρετική έκδοση τον Ιανουάριο του 2023.”

Η επόμενη έκδοση του Vakantiebeurs θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Το Travel Congress θα πραγματοποιηθεί Το

Travel Congress θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 11 Ιανουαρίου. Amoureus:«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη μέσα στον κλάδο να μοιράζονται γνώσεις μεταξύ τους και να εμπνέονται. Το θέμα του συνεδρίου, Rebuild, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα βοηθήσει τον κλάδο να ανταποκριθεί στις εξελίξεις».

Περισσότερες πληροφορίες για το Travel Congress μπορείτε να βρείτε στο  travelcongress.nl