Άγριο ….σφυροκόπημα από τους Εκπαιδευτικούς προς τους ….αρμόδιους.
Επίσκεψη της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού μας στον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό αλλά και στον Δήμο Αργοστολίου που τον εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιλιμιδός. Η συνάντηση έγινε στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, λόγω του ότι υπήρχαν περισσότεροι των εφτά ατόμων που δέχεται η αίθουσα της Περιφέρειας.
Κυριολεκτικά τους “σφυροκόπησαν” και τους δυο με όσα τους είπαν. Μίλησαν: Η Σοφία Ποταμιάνου, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ο Δμ. Μαντζουράτος Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς, ο Βαγγέλης Βαρδαραμάτος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Γιώργος Γαβρίλης Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέψν και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου Γεράσιμος Δαναλάτος. Έγιναν επίσης παρεμβάσεις και από άλλους.
Οι απάντηση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Τραυλού αλλά και του Αντιδήμαρχου κ. Γιώργου τσλιμιδού ήταν αναμενόμενες. Δεν είναι της αρμοδιότητα μας στα περισσότερα που ζητάτε. Ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε κάποια άλλα.
Από τους ομιλητές ζητήθηκαν:
- Μέχρι 15 μαθητ(ρι)ες στο τμήμα για παιδαγωγικούς όσο πλέον και για υγειονομικούς λόγους – Εύρεση νέων σχολικών χώρων.
- Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
- Κατάργηση του αντιεπιστημονικού και επικίνδυνου πρωτόκολλου που απαιτεί να νοσήσει το 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα
- Επιστροφή στο σχολείο των θετικών κρουσμάτων μετά την παρέλευση δεκαημέρου και διενέργεια τεστ που θα είναι αρνητικό.
- Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αλλά και για όλον τον πληθυσμό (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους). Γενναία ενίσχυση των δημόσιων δομών και δημιουργία επαρκών υποδομών για δωρεάν μοριακό τεστ.
- Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (προσλήψεις, να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας)
- Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις.
- Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.
- Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.
- Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.
- Στοχευμένα εκπαιδευτικά-παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή-μείωση της σχολικής ύλης.
- Όχι στη διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων (PISA) σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.