Που θα σας κάνουν να δείτε το παρελθόν αλλιώς.

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια.

Για αυτό υπάρχουν οι φωτογραφίες.

Στόχος τους είναι να μεταφέρουν πληροφορίες και ιστορίες στις επόμενες γενιές των ανθρώπων,

ώστε να μαθαίνουν κάθε πράξη του παρελθόντος.

Παρακάτω θα δείτε 15 ιστορικές φωτογραφίες και θα μάθετε την ιστορία τους.

Η Μέριλιν Μονρόε επισκέφτηκε τους στρατιώτες στην Κορέα, το 1954

Life Buzz

Ο Τζο ντι Μάτζιο και η Μέριλιν Μονρόε, ήταν νεόνυμφοι και περνούσαν τον μήνα του μέλιτος στην Ιαπωνία, το 1954. Τότε πήραν μια πρόσκληση από τον διοικητή Τζον Ε. Χαλ που ήθελε να διασκεδάσει τα στρατεύματα που βρισκόντουσαν στην Κορέα. Ο Τζο δεν ήθελε να πάει γιατί η κατάσταση ήταν επικίνδυνη, αλλά η Μέριλιν αποφάσισε να κάνει μερικές εμφανίσεις, παρόλο που ήταν επικίνδυνα εκεί. Η ίδια δήλωσε πως αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει.

Ο τάφος του Τουταγχαμών σφραγίστηκε πριν ανοιχτεί το 1922

Life Buzz

Αυτό που βλέπετε είναι η άθικτη σφραγίδα που βρισκόταν στον τάφο του Τουταγχαμών το 1922.
Έμεινε ανέγγιχτη για 3.245 χρόνια.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ενώ κατασκευαζόταν ο τάφος του Ραμσή ΣΤ, οι εργάτες έσκαψαν την πέτρα
από την κάθετη πλαγιά
και την έβαλαν σε μια διαφορετική θέση, η οποία ήταν στην πραγματικότητα ο τάφος του Τουταγχαμών.

Μετά από αυτό, κανείς δεν σκέφτηκε να σκάψει
σε εκείνη την περιοχή.

 

Ο Τζέσε Όουενς πήρε το χρυσό μετάλλιο

Joe Keady / Twitter

Ο Τζέσε Όουενς ήταν ένας Αφροαμερικανός αθλητής. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο για τέταρτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, στο Βερολίνο και έθεσε το παγκόσμιο ρεκόρ των 39,8 δευτερολέπτων, το οποίο κράτησε 20 χρόνια. Ο Όουενς και άλλοι αθλητές, προκάλεσαν πλήγμα στον Αδόλφο Χίτλερ που θέλησε να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να επιδείξει την «υπεροχή» του.

Η κατασκευή της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ

Michel Rosengaus / Twitter

Η διάσημη γέφυρα χτίστηκε το 1933. Το 1935, ένας αρχιτέκτονας πρότεινε να βαφτεί σε πορτοκαλί χρώμα, ώστε να ταιριάζει με το περιβάλλον της. Το 1939, οι δυο πλευρές τελικά ενώθηκαν. Δυστυχώς, έντεκα εργαζόμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής.

Σκανδιναβικό στιλ μπουφέ της αεροπορικής εταιρίας SAS

Imgur

Το φαγητό στα αεροπλάνα, δεν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, ο μπουφές αυτής της πτήσης ήταν ικανοποιητικός. Υπήρχε ψωμί, γλυκά και αλμυρά σνακ και όλα σερβιριζόντουσαν από τους αεροσυνοδούς.

Δωρεάν Μπορς για τον εορτασμό

Reddit

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά κάποιοι άνθρωποι γιορτάζουν τον θάνατο. Αυτό συνέβη όταν πέθανε ο Ιωσήφ Στάλιν. Ο ίδιος υποψιάστηκε τον σχεδιασμό του Μεγάλου Λιμού που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους. Έτσι, όταν ο Στάλιν πέθανε, όλοι έφαγαν δωρεάν σούπα Μπορς.

Υπαίθριο σχολείο στην Ολλανδία, 1957

Pinterest

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρξε μια εκτεταμένη εμφάνιση φυματίωσης. Έτσι, κατασκευάστηκαν τα υπαίθρια σχολεία ή αλλιώς τα σχολεία του δάσους, με σκοπό να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου. Πίστευαν ότι ο καθαρός αέρας και η έκθεση στον ήλιο, ήταν τεράστιοι παράγοντες για τη βελτίωση της υγείας.

Διαδηλώτριες στο Ιράν

Imgur/Albert Pinto

Το 1979, συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας περισσότερες από 100.000 γυναίκες. Στόχος τους ήταν να διαμαρτυρηθούν κατά της νέας απόφασης του κυβερνήτη, η οποία τις ανάγκαζε να φορούν μαντίλα ανά πάσα στιγμή όταν ήταν μακριά από το σπίτι τους. Η διαδήλωση έγινε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με γυναίκες από όλα τα κοινωνικά επίπεδα.

Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου στα στρατόπεδα των ΗΠΑ

Twitter/Aventurera

Αυτή η φωτογραφία ελήφθη το 1945, είναι στην κατοχή του Μουσείου Ηνωμένων Πολιτειών του Ολοκαυτώματος και δείχνει γερμανούς στρατιώτες που συνελήφθησαν από Αμερικανούς. Μπορείτε να δείτε τα πρόσωπά τους καθώς βλέπουν μια ταινία για ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τα βίντεο στόχευαν να απαλλάξουν τη Γερμανία από τα υπολείμματα της ναζιστικής κυριαρχίας και να ανοικοδομήσουν τις υποδομές, την οικονομία και την κοινωνία των πολιτών. Η «αναγκαστική σύγκρουση» έκανε τους Γερμανούς στρατιώτες να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό που έκανε το Τρίτο Ράιχ.

Το τελευταίο φιλί

VIU Tube

Τα ζευγάρια αυτής της εικόνας, αποχαιρετιόντουσαν λόγω του πολέμου και δεν ήξεραν αν θα ιδωθούν ποτέ ξανά. Δυστυχώς, ο πόλεμος χώρισε πολλές οικογένειες και για αυτό κράτησαν ως ανάμνηση μια τελευταία φωτογραφία. Αν και κάποιοι άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους, αυτό δεν συνέβη με όλους.

Η δολοφονία του σοσιαλιστή πολιτικού Ασανούμα

Helen of Sparta / Imgur

Το 1960, ο 17χρονος φοιτητής Οτόγια Γιαμαγκούτσι σκότωσε τον σοσιαλιστή πολιτικό Ινεχίρο Ασανούμα, χρησιμοποιώντας ένα σπαθί, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Τόκιο. Ο νεαρός ήταν μέλος της Ιαπωνικής δεξιάς ενώ ο Ασανούμα ήταν ηγέτης του ιαπωνικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Οι σύζυγοι των αστροναυτών του Απόλλων 8

Lynn Pelham/LIFE

Το Απόλλων 8 και οι αστροναύτες του: Φρανκ Μπόρμαν, Γουίλιαμ Άντερς και Τζέιμς Λόβελ, ταξίδεψαν στο διάστημα στις 21 Δεκεμβρίου του 1968. Κατά την αποστολή τους έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πήγαν με επιτυχία στο φεγγάρι.

Ο οικισμός του Ντέντγουντ

Reddit

Ο οικισμός ιδρύθηκε παράνομα τη δεκαετία του 1870. Το έδαφος χορηγήθηκε στους Αμερικανούς Ινδιάνους με τη συνθήκη του οχυρού Λάμαρι, το 1868. Στα τέλη του 1876, οι Ινδιάνοι Σιου, καταδιώχτηκαν από τον στρατηγό Τζορτζ Κρουκ στη Μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν. Η αποστολή εκδίωξης τελείωσε στο Ντέντγουντ.

Αμερικανοί στρατιώτες με Πασχαλινά αβγά για τον Χίτλερ

Imgur

Ο λοχίας Ουίλιαμ Ε. Τόμας και ο στρατιώτης Τζόζεφ Τζάκσον του 333ου τάγματος πυροβολικού, κατά τη διάρκεια της μάχης του Ρίγκαμεν το 1945, παρουσιάζουν τα Πασχαλινά Αβγά για τον Χίτλερ. 3 μήνες πριν, 11 μέλη της μονάδας τους μαζί με 84 Αμερικανούς αιχμαλώτους, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της σφαγής του Μάλμεντι. Τα στρατεύματα προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στο Βέρεθ του Βελγίου, μετά τη Μάχη των Αρδεννών.

Το τέλος της ποτοαπαγόρευσης

Distillin And Chillin / Twitter

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1933, καταργήθηκε η ποτοαπαγόρευση και ο κόσμος ενθουσιάστηκε. Ωστόσο και πριν παραγόταν και καταναλωνόταν αλκοόλ στη χώρα, με την παράνομη πώληση ποτών να δημιουργεί μια μεγάλη βιομηχανία που ελεγχόταν από το οργανωμένο έγκλημα