Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Για την ασφάλεια στο στάδιο Αργοστολίου…

Για την ασφάλεια στο στάδιο Αργοστολίου…
KefaloniaNews

Ερώτηση

Προς: τον κ. Δήμαρχο και τον αρμόδιο για το γήπεδο Αργοστολίου – Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Κωνσταντάκη.

Θέμα:

Το ανοικτό στάδιο και το γήπεδο Αργοστολίου, σύμφωνα με εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών είχε κριθεί ακατάλληλο για χρήση. Ποτέ, μ’ όλο που αφορά την ασφάλεια στη συνάθροιση εκατοντάδων αθλητών και απλών ανθρώπων – στην πλειονότητα τους ανήλικων, δεν δόθηκαν επαρκείς δημόσιες εξηγήσεις για το πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι είχε απαγορευτεί η χρήση τόσο για κερκίδες, το γήπεδο (ρευστοποίηση;) όσο και για παράπλευρους χώρους. Σήμερα, με τυμπανοκρουσίες, με αφορμή την έναρξη των «Τρίτσειων», δόθηκαν στάδιο και γήπεδο σε πλήρη χρήση και επίσημα, γιατί στην πράξη είχαν δοθεί πιο πριν.

Η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε δηλώσεις οι οποίες στην κυριολεξία αποτελούν εμπαιγμό για το λαό της Κεφαλονιάς και για τον αγώνα που έδωσε και δίνει σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση, την ασφάλεια των δημόσιων χώρων και των χώρων μαζικής συνάθροισης εργαζομένων και νεολαίας. Αναφέρεται σε πολιτική απόφαση οργάνων της αποκεντρωμένης διοίκησης, η οποία κινείται στον κυβερνητικό δρόμο που χάραξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (Ελιά), του εξωραϊσμού των προβλημάτων για τις ανάγκες της τουριστικής σεζόν. Αναφέρεται σε αποφάσεις της ΥΑΣ και άλλων υπηρεσιών που, όπως αναφέρει, λένε ότι πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα. Από οπτικούς ελέγχους και χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με την ουσία του προβλήματος στην ασφάλεια έχει χορτάσει ο λαός και δεν πείθεται.

Η Δημοτική Αρχή δίνει νέα διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο του τουρισμού. Είναι αδίστακτη προκειμένου να δοθεί η εικόνα της εύρυθμης λειτουργίας. όπως προσπάθησε να κάνει από την πρώτη στιγμή του σεισμού ακόμη και για τα νήπια μέσω ΟΚΑΠ!!! Να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι η συναίνεση που της παρέχουν οι άλλοι δημοτικοί συνδυασμοί (Καλαφάτης, Μιχαλάτος, ΦΙΚΟ), οι οποίοι ενστερνίζονται την ίδια στρατηγική, δεν σημαίνει και συναίνεση του λαού. Ο διαγκωνισμός της Δημοτικής Αρχής με το ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα υποβαθμίζει περισσότερο την ασφάλεια, όπως έγινε στο Μαντζαβινάτειο, προκειμένου να ευαρεστηθούν τα τμήματα του εφοπλιστικού και ξενοδοχειακού κεφαλαίου που τους στηρίζουν σε δήμο ή περιφέρεια δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα.

Επειδή το ζήτημα είναι κρίσιμο,

ερωτάσθε:

  1. Ποιές εργασίες έγιναν προκειμένου να αποκατασταθεί το στάδιο και βάσει ποιών μελετών;
  2. Ποιοί νέοι έλεγχοι (ουσιαστικοί – βάσει σχεδίων και δοκιμίων κι όχι οπτικοί) πραγματοποιήθηκαν και από ποια υπηρεσία, ώστε να διαφοροποιηθεί η αρχική εκτίμηση για την ακαταλληλότητα του σταδίου;
  3. Υπήρξε παρέμβαση του ΤΕΕ, ως επίσημου συμβούλου του κράτους, στο εν λόγω θέμα;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Νίκος Γκισγκίνης

Γιάννης Κουρούκλης

Σταύρος Γρηγορόπουλος