Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

ΣΥΡΙΖΑ: Θέατρο του παραλόγου. Καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός.

ΣΥΡΙΖΑ: Θέατρο του παραλόγου. Καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός.
KefaloniaNews

Έπεσε το μάτι μου σε ένα δημοσίευμα που υπογράφει η Έλενα Πατρικίου στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», το οποίο γράφει ότι η ηγεσία του Σύριζα προσανατολίζεται στο να επιλέξει για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας τον Γιώργο Κιμούλη ή τον Λάκη Λαζόπουλο.

Δεν ξέρω αν έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, πως θέλετε να ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα, αφού δεν γνωρίζουμε καν τι γίνεται εδώ στο νησί μας.

Κάποιος θα έλεγε, τώρα τι σε νοιάζει εσένα ποιες θα είναι οι επιλογές του κόμματος της Κουμουνδούρου στην Αθήνα, και δεν ασχολείσαι με τα τοπικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ.  Σωστά. Καταρχήν θα’θελα ν’ αναφερθώ ότι τελευταία έχουμε κάποια δημοσιεύματα για πρόσωπα και θέσεις. Μια αρκετά μεγάλη ανακοίνωση της λεγόμενης κίνησης ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, που υπογράφουν ο Βασ. Πολίτης και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Δημητράτος. Υπήρξε και ένα δημοσίευμα στην εφημ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ όπου αναφέρεται για υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αυγερινός.

Όλ’ αυτά ασφαλώς δημιουργήσαν συζητήσεις θετικές ή αρνητικές. Αλλού όμως θέλω να καταλήξω και θα ήθελα να με  προσέξετε..

Θα είχε δίκιο όποιος σκεφτόταν τι με έπιασε με την Κουμουνδούρου και την κ. Ελ Πατρικίου, όμως υπάρχει ένα σκεπτικό των «προθέσεων» «κάποιων ηγετικών ομάδων του Σύριζα» όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Δρόμου».

Για να γίνουμε απόλυτα κατανοητοί αντιγράφω απ’ το δημοσίευμα που αναφέραμε, το σκεπτικό που επικρατεί σε όσα στελέχη του Σύριζα (και εδώ ασφαλώς) επιθυμούν αυτές τις επιλογές: «Αν ο ενδεχόμενος Κιμούλης ή ο ενδεχόμενος Λαζόπουλος, μας φέρει τις ψήφους του κοινού του, έχει καλώς. Αν με το ενδεχόμενο Κιμούλη ή το ενδεχόμενο Λαζόπουλου, χάσουμε και τις δικές μας ψήφους, τουλάχιστον δεν θα έχει εκτεθεί ένα δικό μας κομματικό στέλεχος και η ευθύνη θα είναι των άτυχων μη κομματικών μας υποψηφίων. Σε όλες τις περιπτώσεις εμείς (οι κομματικοί εμείς) κερδίζουμε τον πόντο της επαφής μας με τον κόσμο του πνεύματος και της τέχνης, τον οποίο, ως εκ της ιστορίας και της φύσεως μας, τον έχουμε περί πολλού, ειδικώς όταν μας επιτρέπει να τον μεταχειριζόμαστε. Αρα, η ενδεχόμενη επιτυχία θα είναι όλη δική μας και η ενδεχόμενη αποτυχία να την λουστεί, ως συνήθως, η πραγματικότητα, η οποία δεν εννοεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Αλήθεια, όλο αυτό το σκεπτικό έχει ίχνος «αριστερής» πολιτικής αντίληψης; Δεν είναι άκρατος καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός; Το ίδιο δεν είναι όσα γίνονται κι εδώ στο νησί μας με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ; Καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός με όσα διαρρέουν και όσοι «στέφονται» υποψήφιοι.

Κάποιοι εδώ στην Κεφαλονιά έχοντας τέτοιες ως φαίνεται αντιλήψεις, υπογράφουν «διαγγέλματα» δημιουργώντας άσχημο κλίμα στα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος.

Οι πληροφορίες μας, όμως, οι οποίες είναι πολύ καλές, λένε ότι θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες αντιδράσεις από μεγαλοστελέχη για να μπουν κάποια  πράγματα στη θέση τους. Για να μην έχουμε τέτοιες…… εκτροπές.  Για πρώτη φορά ένα κόμμα της αριστεράς έβγαλε βουλευτή, στην Κεφαλονιά  και θα γίνουν  όπως πάνε τα πράγματα κομμάτια για έναν …..κωλοδήμαρχο; Δήμαρχος ο οποίος θα κληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τον Καλλικράτη, ούτε καν έναν Καλλικράτη αναθεωρημένο ή ένα  νέο σχέδιο για την αυτοδιοίκηση.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος