Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 16, 2024

Scroll to top

Top

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ
KefaloniaNews

Η   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

“ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ / DEATH AT A FUNERAL (2007)”

Την   Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 08.30μ.μ

Στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης (Α. Τρίτση 119,Αργοστόλι)

Είσοδος Ελεύθερη

Υπόθεση με λίγα λόγια

Ο θάνατος του πατέρα του Daniel και του Robert γίνεται η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά τα δύο αδέρφια. Ένας άγνωστος θα παρουσιαστεί στη κηδεία, απειλώντας να αποκαλύψει ένα συγκλονιστικό μυστικό του θανόντα εκτός κι αν του δώσουν μετρητά. Τα δυο αδέλφια στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τον εκβιαστή ώστε να μην διαδώσει τα νέα στους καλεσμένους, θα μετατρέψουν την τελετή σε χάος.

Λίγα περισσότερα…….

Το πρωί της κηδείας του πατέρα τους, η οικογένεια και οι φίλοι του αποθανόντα, καταφθάνουν ο καθένας με τη δική του ταραχή και άγχος. Ο γιος, ο Ντάνιελ ξέρει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον ερωτιάρη, εκνευριστικό, διάσημο συγγραφέα αδελφό του, τον Ρόμπερτ, ο οποίος μόλις κατέφθασε αεροπορικώς από τη Νέα Υόρκη, αλλά και να τηρήσει τις υποσχέσεις για μια νέα ζωή που έδωσε στη σύζυγό του, την Τζέιν. Εν τω μεταξύ, η ξαδέλφη του Ντάνιελ, η Μάρθα και ο μυαλωμένος, καινούργιος αρραβωνιαστικός της, ο Σάιμον είναι στα όρια της απελπισίας γιατί πρέπει να κάνουν καλή εντύπωση στον οξύθυμο πατέρα της Μάρθας –ένα σχέδιο που κυριολεκτικά… φεύγει από το παράθυρο, όταν ο Σάιμον κατά λάθος πίνει μια παραισθησιογόνο ουσία στη διαδρομή τους προς την τελετή, κάτι που τον καθιστά επιρρεπή σε ανεξέλεγκτες κρίσεις παραληρήματος και…ξεγυμνώματος, μπροστά στα μάτια των μελλοντικών εξ αγχιστείας συγγενών του.
Και τότε έρχεται το αληθινό σοκ: ένας μυστηριώδης επισκέπτης ο οποίος απειλεί να αποκαλύψει ένα συγκλονιστικό οικογενειακό μυστικό. Καθώς οι θορυβώδης καταστροφές και οι απρόσμενες αναποδιές ανακύπτουν σε όλα τα οικογενειακά μέτωπα, είναι πια στα χέρια των δύο αδελφών να κρύψουν την αλήθεια από την οικογένεια και τους φίλους και να βρουν το πώς θα θάψουν όχι μόνο τον αγαπημένο τους συγγενή αλλά και το μυστικό που κρατούσε κρυφό.

Ένας θάνατος σε μια Κηδεία / Death at a Funeral

Παραγωγή: Αγγλική

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία : Frank Oz
Σενάριο :  Emilio Martínez Lázaro, Pedro Costa, Ignacio Martínez de Pisón
Ηθοποιοί : Matthew Macfadyen, Peter Dinklage, Ewen Bremner
Χρονολογία παραγωγής : 2007
Διάρκεια : 90’

Καλοστημένη και πολυεπίπεδη βρετανική κωμωδία που με επίκεντρο την διεξαγωγή μίας κηδείας παρουσιάζει ένα μωσαϊκό εξωφρενικών χαρακτήρων, ξεδιπλώνει την σχέση δύο αδελφών και απειλή να αποκαλύψει οικογενειακά μυστικά. Σκηνοθετημένο με προσοχή ώστε το αστείο να κλιμακώνεται και το γέλιο να προκαλείται μέσα από την δημιουργία καταστάσεων που ο θεατής δεν περιμένει και ερμηνευμένο από μία πλειάδα βρετανών ηθοποιών που είναι προικισμένοι από την φύση τους να χειρίζονται με άνεση την εκκεντρικότητα του σεναρίου και να κάνουν το προσεκτικά σχεδιασμένο – γιατί στηρίζεται σε τραγικές καταστάσεις – αστείο να φαίνεται οικείο και εύκολο, η ταινία κατακτά τους και τους πιο δύσκολους θεατές.

Περισσότερες πληροφορίες: