Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Παρέμβαση ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα ΤΕΙ. με «σκληρή» γραφή.

Παρέμβαση ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  για τα ΤΕΙ. με «σκληρή» γραφή.
KefaloniaNews

♦ Θα ήθελα να διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση που έστειλε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Παράρτημα Πελοποννήσου.

♦ Μια παρέμβαση η οποία αλλάζει τα δεδομένα της όλης συζήτησης για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας….. με συγχωρείτε, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

♦ Παρέμβαση προς πολλούς αποδέκτες και μάλιστα με σκληρό γράψιμο.

♦ Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναφέρεται για την πρόταση της κυβέρνησης για μετατροπή των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Πανεπιστήμια.

♦ Τονίστηκε ότι η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει ενέργειες που γίνονται «κεκλεισμένων των θυρών» μεταξύ γεωπονικού / γεωτεχνικού αντικειμένου Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστημίων της περιοχής μας για ένταξη των πρώτων ως τμημάτων των δεύτερων.

♦ Είναι γνωστό ότι κατά το παρελθόν η ίδρυση πλείστων τμημάτων Τ.Ε.Ι. έγινε εντελώς επιπόλαια ή/και εξυπηρετώντας τοπικιστικούς και άλλους σκοπούς και σίγουρα χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας ίδρυσής τους και χωρίς να έχει μελετηθεί η σχέση τους με τις ανάγκες της κοινωνίας.

♦ Φυσικά σημαντική ευθύνη για την πανσπερμία των γεωτεχνικών ΤΕΙ πανελλαδικά αλλά και ειδικότερα στην περιφέρεια δικαιοδοσίας του Παραρτήματός μας (όπου υπάρχουν πάνω από τέσσερεις σχολές) φέρουν οι τότε γεωπονικές / γεωτεχνικές ηγεσίες που με τον τρόπο αυτό ευνόησαν το εύκολο στήσιμο τμημάτων χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

♦ Πω πω καρφιά.

♦ Δηλαδή ο Γεράσιμος Αρσένης εξυπηρετούσε τοπικιστικά συμφέροντα.

♦ Παρακάτω επισημαίνει ότι:

♦ Σήμερα ζούμε και πάλι μια παραλλαγή των ίδιων πρακτικών όπου μονομερώς και χωρίς ευρύτερη διαβούλευση των φορέων, γίνονται προσπάθειες, για μετατροπή πλήθους τμημάτων Τ.Ε.Ι. σε πανεπιστημιακά τμήματα, την ίδια στιγμή που και η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων βλέπει με μεγάλο σκεπτικισμό το θέμα αυτό και να θέτει εύλογα ερωτήματα.

♦ Και καταλήγει με νέα ….καρφιά:

♦ Στα παραπάνω πλαίσια η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια μετατροπής υφιστάμενων τμημάτων γεωτεχνικού αντικειμένου Τ.Ε.Ι. σε πανεπιστημιακά τμήματα.

♦ Η προσπάθεια αυτή γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος στον οποίο πρωτίστως θα πρέπει να συμμετέχουν τόσο το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. όσο και οι υπόλοιποι γεωτεχνικοί φορείς προκειμένου να μην οδηγηθούμε και πάλι σε λάθη του παρελθόντος που γέμισαν την χώρα με τριτοβάθμια ιδρύματα γεωτεχνικού (και κυρίως γεωπονικού) αντικειμένου, με ό,τι στρεβλώσεις έχει δημιουργήσει αυτό στην αγορά εργασίας αλλά και στις οικογένειες των ίδιων των πτυχιούχων.

♦ Ελπίζω το «Χαστούκι» αυτό του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (Παράρτημα Πάτρας) να το λάβουν υπόψη στη συζήτηση που θα γίνει το Σάββατο το πρωί στη Τηλεδιάσκεψη του Π.Σ.

♦ Ασφαλώς και θα έχει προβληματίσει και τον Περιφερειάρχη, μιας και είναι ο εισηγητής για το θέμα αυτό στη συνεδρίαση του Π.Σ.

♦ Καλό θα ήταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκονται στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας, το πρωί του Σαββάτου.

♦ Όσες περισσότερες φορές τόσο το καλύτερο.

♦ Δεν θα ασχοληθώ με άλλο θέμα.

♦ Θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται ( όπως αναφέρει η παρέμβαση του ΓΕΩΤ Ε.Ε.) χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος είναι εγκληματική.

  ♦ Διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο.

 

♦ Καζινοδάνεια για το Λας Βέγκας του Ελληνικού;

♦ Τον Δεκέμβρη του 2013 η δεξιά ισπανική κυβέρνηση αποφασίζει να μην ενδώσει στις πιέσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Σέλντον Αντελσον και να μην αλλάξει πτυχές της φορολογικής και νομικής προστασίας ώστε να προχωρήσει το λεγόμενο «ευρωπαϊκό Λας Βέγκας», παρά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που υποτίθεται ότι θα δημιουργούνταν.

♦ Ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Ιερώνυμο για το Σκοπιανό…

♦ Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, από την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έπειτα και από τη χθεσινή συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και τους πρέσβεις των δύο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

♦ Βούτσης: Δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό

♦ Στη Βουλή θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χωρίς να αποκλείει να υπάρξουν εξελίξεις πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούνιο.

♦ «Ελευθέρας» στους βουλευτές για τα συλλαλητήρια έδωσε ο Μητσοτάκης

♦ Το «Μητρώο Πολιτών» αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές με το Δημόσιο

♦ Μια νέα «ψηφιοποιημένη» εποχή εγκαινιάζεται με την αρχή του νέου έτους για πολλές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή το Μητρώο

♦ Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έρχεται να φέρει την ηλεκτρονική διασύνδεση 1.036 υπηρεσιών Ληξιαρχείου, 325 υπηρεσιών Δημοτολογίου αλλά και του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών.

♦ Σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του συστήματος τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν πως «δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, καθώς έχουμε να κάνουμε με προσωπικά δεδομένα.

♦ Ίδωμεν!!!!

♦ Αγόρασαν POS και τα έβαλαν στο συρτάρι

♦ Χαμένες ζωές στην υπερεργασία.

♦ Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού βλάπτει σοβαρά την υγεία, σωματική και ψυχική.

♦ Το 2013, ο 21 ετών, Moritz Erhardt, πέθανε μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας στην Εθνική Τράπεζα της Αμερικής όπου έκανε την πρακτική του.

♦ Το ίδιο έτος, η 31χρονη Miwa Sado, εργαζόμενη στο ιαπωνικό κρατικό δίκτυο NHK, αναγκάστηκε να δουλέψει 159 ώρες υπερωρία, με μόλις δύο μέρες ρεπό τον Ιούλιο του 2013, προτού την προδώσει η καρδιά της.

♦ Αυτά το 2013, το 2017 – 2018;

♦ Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

♦ Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

♦ Μόνο 3 μήνες χωρίζουν την Αθήνα, από τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση για το Βιβλίο και τον αστείρευτο κόσμο του.

♦ Από τις 23 Απριλίου και για ένα χρόνο, η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2018.

♦ Η ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με το μήνυμα «Βιβλία Παντού»!

♦ Θα έπρεπε η διοργάνωση αυτή να πήγαινε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

♦ Αυτοί είναι οι ληστές των ηλικιωμένων.

♦ Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες σε οικίες ηλικιωμένων.

♦ Μέσα στην μόδα τα …. παιδιά!!!!

♦ Το δόγμα της «μη λύσης»…

♦ Με αποκλειστικό μπούσουλά της, το «δόγμα της “μη λύσης”», η πλειοψηφία του πολιτικού – κομματικού συστήματος της χώρας μας λειτούργησε, επί δεκαετίες, ως «δύναμη αδράνειας» στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

♦ Η «λογική της ακινησίας», βέβαια, δεν αφορά μόνον σειρά εθνικών θεμάτων.

♦ Αντίθετα, αποτελούσε δομικό χαρακτηριστικό σχεδόν του συνόλου της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας, ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισαν τα σοβαρά προβλήματα σε καίριους πυλώνες της Ελλάδας, όπως βέβαια, την οικονομία και την ανάγκη ριζοσπαστικών μετασχηματισμών της ελληνικής κοινωνίας.

♦ Τα αποτελέσματα αυτής της μακράς περιόδου «στασιμότητας» του πολιτικο-οικονομικού συστήματος, είναι γνωστά: Η βαθιά οικονομική και θεσμική κρίση που βιώνει η χώρα μας…

♦ Βρετανία: Υπουργείο Μοναξιάς για τη «θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου».

♦ Όλα τα έχουμε δει…. αλλά και Υπουργείο Μοναξιάς, όχι.

♦ Η δικτατορία της ηλιθιότητας.

 ♦ Ο Μάρκος ο Σεφερλής δεν προσωποποιεί απλώς τον άμεμπτο Έλληνα που αποποιείται των ευθυνών του και του φταίνε πάντα οι άλλοι.
 ♦ Ο καλλιτέχνης μας, δεν είναι απλώς ένας δημαγωγός με εμετικό χιούμορ.

♦ Προσωποποιεί ένα κακόψυχο, ιστορικά αμόρφωτο, ψευτοεθνικιστικό και λαϊκίστικο πρότυπο.

♦ Πήγε, λέει, η κυρία Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιώργος Καρράς στο «Κίνημα Αλλαγής». Κι ετοιμάζονται, λέει, κι άλλες μετακινήσεις. Προς…
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, «Κιν.Αλ» και δεν συμμαζεύεται.

♦ Ε, και;

♦ Αποκαλύπτουν κάποια δυναμική οι μετακινήσεις αυτές; Η κοινωνία κρέμεται από το στόμα της κυρίας Μεγαλοοικονόμου και περιμένει με αγωνία τι θα πεί ο κ.Καρράς ή ο τάδε και ο δείνα, που δυσαρεστήθηκε από τον Λεβέντη ή ανακάλυψε κάπως όψιμα τον ιδεολογικό ανθόκηπο της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

♦ Μάλλον όχι.

♦ O Αλέξης Τσίπρας για τη Μεγαλοοικονόμου… ”Θετική η συστράτευση ανθρώπων του πολιτικού κέντρου”…

♦ Η χώρα βγαίνει από την κρίση με σταθερά βήματα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την κ. Θ. Μεγαλοοικονόμου, η οποία προσχώρησε ως συνεργαζόμενη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Στη συνάντηση ήταν και η δικιά μας η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

 

♦ Καθώς λοιπόν διανύουμε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για τα εργατικά δικαώματα και το εργατικό κίνημα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε ποιά στάση οφείλουμε να κρατήσουμε.

♦ Το σε ποια κατεύθυνση πάμε είναι πλέον ξεκάθαρο, άλλωστε δεν το κρύβουν ούτε οι εργοδότες πλέον.

♦ Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχανών (ΣΕΒ) πρόσφατα ζήτησε ακόμα πιο σκληρή στάση απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας απαιτώντας να «επανεξεταστεί συνολικά ο συνδικαλιστικός νόμος».

♦ Μήπως ήρθε η στιγμή να βγούμε απο την γενική απάθεια;

 

♦ Επιμένει στη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 το ΔΝΤ.

♦ Γ. Αμανατίδης: «Ήδη 140 χώρες αποκαλούν “Μακεδονία” τα Σκόπια».

♦ Brigitte Bardot: Είναι υποκριτικό και γελοίο να βγαίνουν όλες αυτές μία μία με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση…

Απολαύστε Γιώργο Ζαμπέτα.

Από τον Ζαμπέτα στον Γκάρι Γκράντ κσι την Ινγκριντ Μπέργκμαν.